Άλμα για την άνοδο η Κέρκυρα

Η επιστροφή της πλησιάζει… Ολοένα και πιο κοντά στη Σούπερ Λίγκα έρχεται η Κέρκυρα όσο περνούν οι αγωνιστικές, αφού η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη έκαμψε την Κυριακή (3/4) με 2-0 την αντίσταση του Αχαρναϊκού.

Οι Φαίακες έφτασαν τις τρεις νίκες στη σειρά πριν έρθουν τα… δύσκολα για εκείνους, αφού τα ματς που ακολουθούν είναι κατά σειρά κόντρα σε Λαμία εκτός και στη συνέχεια μέσα με την ΑΕΛ.

Το δύσκολο για τους Επτανήσιους κόντρα στους Μενιδιάτες ήταν να ανοίξουν το σκορ. Τα πράγματα στη συνέχεια απλοποιήθηκαν αρκετά, αφού πρακτικά απειλήθηκαν μόνο μία φορά από τον Αχαρναϊκό και αυτή στο 72′.

Δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Μπήκαν για να πάρουν το μηδέν και δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε. Έμειναν έτσι για τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από τις νίκες και βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία.

Να κάνει τη ζωή της Κέρκυρας δύσκολη προσπάθησε από το πρώτο λεπτό ο Αχαρναϊκός κλείνοντας τους διαδρόμους για τους γηπεδούχους. Έπαιζε πολύ πίσω με μοναδικό σκοπό να μη βρεθούν κενοί χώροι.

Αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Φαίακες, καθώς δεν αναπτύσσονταν γρήγορα, δεν έκλεβαν την μπάλα και πετύχαιναν έτσι συνεχώς τους φιλοξενούμενους οργανωμένους στα μετόπισθεν.

Δεν λειτουργούσαν καλά ούτε τα πλάγια προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι, ενώ δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες ούτε οι μπακ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας χάθηκε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή με τον Αρναρέλλη.

Στη συνέχεια ο Χιντζίδης προσπάθησε να πάρει πάνω του κάποιες επιθέσεις, αλλά οι παίκτες του Καβακά είχαν συνεχώς τις απαντήσεις. Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 45′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόντου. Στην παράβαση είχε υποπέσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Κωστόπουλος

Με στόχο να κλειδώσει το ματς μπήκε η Κέρκυρα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άργησε να το βρει. Ο Αρναρέλλης το πέτυχε στο 56′ ύστερα από πολύ ωραία κίνηση του Μπαλντοβαλίεφ που τράβηξε πάνω του την άμυνα του Αχαρναϊκού.

Κάπου εκεί οι παίκτες και των δύο ομάδων συνειδητοποίησαν πως δεν θα αλλάξει κάτι έστω κι αν ήταν αρκετά νωρίς. Κατέβασαν έτσι ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αλλαγές στη συνέχεια άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Οι διακοπές ήταν πολλές και η μονοτονία έσπασε στο 72′, όταν οι Μενιδιάτες έχασαν διπλή ευκαιρία και μαζί τον μοναδικό τρόπο για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση αποτελέσματος.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά. Δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο σε αυτά πέραν ενός καλού σουτ του Γκόμες και η Κέρκυρα κατάφερε να πάρει την τρίτη της νίκη στη σειρά και με αυτό τον τρόπο να κάνει άλλο ένα βήμα για την επίτευξη του στόχου της, δηλαδή την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), βοηθοί του οι Μπετσόγλου (Κορινθίας) και Θεοδώρου (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας).

Κίτρινες: 41′ Νίκιτς, 73′ Χιντζίδης, 87′ Κρητικός – 24′ Ταμπάκης, 38′ Αναστασίου, 44′ Μωυσιάδης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Χιντζίδης, Νίκιτς (68′ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος, Αρναρέλλης, Ζορμπάς (83′ Μακρίδης), Μπαλντοβαλίεφ (71′ Γεωργακόπουλος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Μπαμπανιώτης, Μουστάκης, Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Χριστοφιλέας, Εμέκα, Παπατόλιος (68′ Μπέλιτς), Αναστασίου (61′ Παγώνης), Παβίσεβιτς, Ταμπάκης, Ομπράντοβιτς (54′ Καλογερόπουλος).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις