Δεν θύμιζε Πανιώνιο και το πλήρωσε

Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής ο Πανιώνιος (πήγε στους 7 όσους και ο Ολυμπιακός).

Οι παίκτες του Γρηγορίου παρουσιάστηκαν αγνώριστοι απέναντι στον Παναιτωλικό και μοιραία έμειναν στο 1-1, με τους Αγρινιώτες να παίρνουν… σχετικά εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας στην Πλατεία.

Στο 56’ ο Μασούντ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (το έκανε ο Μόρας στην επανεμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα), ωστόσο στο 67’ ο Λόπες με υπέροχο γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στη Νέα Σμύρνη.

Πολύ κακή εμφάνιση για τους γηπεδούχους, έφτιαξαν… μηδαμινές φάσεις (καμία μετά την ισοφάριση!), δεν είχαν καθόλου δημιουργία και περιορίστηκαν εντυπωσιακά από την τακτική των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δίχως εξίσου να λάμψουν επιθετικά, κατάφεραν να διπλασιάσουν τους βαθμούς τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Το ματς

Το… κακό πράγμα από την αρχή φαίνεται και είναι αλήθεια πως η εκκίνηση του αγώνα δεν άφηνε υποσχέσεις για θέαμα στη συνέχεια. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά δεν είχε φαντασία, δεν είχε λύσεις, δεν είχε τη συνηθισμένη ένταση για να βρει «αντίδοτο» στην τακτική των φιλοξενούμενων. Τα λεπτά περνούσαν… εφιαλτικά στη Νέα Σμύρνη αφού δεν υπήρχαν φάσεις για καμία από τις δύο ομάδες και το 0-0 δεν φαινόταν πώς μπορεί να αλλάξει εύκολα…

Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη απειλητική απόπειρα του Πανιωνίου ήρθε στο 29’ με την εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί να… σταματά πάνω στον Κυριακίδη που έπεσε –ελαφρώς εντυπωσιακά- στη γωνία του, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ο Μασούντ ήταν «κλειδωμένος», ο Λάμπρου «εξαφανισμένος», ο Μασούρας χωρίς τη… λάμψη προηγούμενων αγώνων και ουσιαστικά η ομάδα του Γρηγορίου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη δημιουργικά. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός έμοιαζε να αρκείται στα αμυντικά του καθήκοντα, περιμένοντας κάποια κόντρα με τους Κλέσιο-Λόπες-Ντίας, η οποία όμως δεν ερχόταν με… καμία δύναμη. Κάπως έτσι το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη του πρώτου μέρους ήχησε μάλλον… λυτρωτικά για όλους.

Ο Πανιώνιος μπήκε… με ορμή στο δεύτερο μέρος, με στόχο να κλείσει τον Παναιτωλικό στα καρέ του και –επιτέλους- να παρουσιαστεί σαν τη γνωστή… ομαδάρα. Νωρίς-νωρίς, λοιπόν, πήρε και προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος την πρώτη ουσιαστικά αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων. Ο Μασούντ έφυγε στον αιφνιδιασμό, άδειασε τον Μόρα λίγο πριν εκτελέσει και ο στόπερ των Αγρινιωτών τον ανέτρεψε, κερδίζοντας ορθώς το πέναλτι. Ο Ιρανός εκτέλεσε αλά Πανένκα και στο 55’ έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να… ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για τους κυανέρυθρους.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Παναιτωλικός αναθάρρησε και αποφάσισε –επιτέλους- να βγει στην επίθεση κυνηγώντας ένα χρυσό γκολ που θα τον κρατούσε όρθιο στην Πλατεία. Αφού, λοιπόν, έφτιαξε 2-3 απειλητικές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Αστρά (ντεμπούτο με την φανέλα του Πανιωνίου), τελικώς ήρθε και το γκολ απέναντι σε έναν «μουδιασμένο» Ιστορικό! Στο 67’ ο Ρότσα σέντραρε εξαιρετικά από τα αριστερά και ο Λόπες στην πλάτη της άμυνας έπιασε υπέροχη κεφαλιά για το 1-1. Αν και υπήρχε άπλετος χρόνος προκειμένου ο Πανιώνιος να κυνηγήσει ακόμη ένα γκολ, ήταν πλήρως ανήμπορος να τα καταφέρει. Οι παίκτες του Γρηγορίου ήταν «σοκαρισμένοι» από την εξέλιξη του αγώνα, δεν μπορούσαν καν να φτάσουν έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, οι αλλαγές δεν έδωσαν το παραμικρό και ουσιαστικά χωρίς καν φάση(!), ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τα καναρίνια να παίρνουν ΠΟΛΥ εύκολα, τελικά, τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πανιώνιος: Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Σαββίδης (46’ Σιώπης), Κόρμπος, Μασούρας (80’ Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (73’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Μόρας, Χαντάκιας (64’ Ροντρίγκες), Μπεχαράνο, Λόπες, Μάρκος Πάουλο (82’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (73’ Μαρκόφσκι)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις