Συγκρατημένη αισιοδοξία στον ΑΟ Σελλάνων για δικαίωση της Θήβας

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένουν στον ΑΟ Σελλάνων την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την έφεση που κατέθεσε η Θήβα κατά της πρωτόδικης απόφασης, μετά την ένσταση του Ρήγα Φεραίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Ρήγας Φεραίος επιδιώκει να παραμείνει στην Γ’ Εθνική «στα χαρτιά», καταθέτοντας ένσταση στον αγώνα με την Θήβα, διότι η τελευταία δεν αγωνίστηκε στο κύπελλο ερασιτεχνών.

Η έφεση συζητήθηκε, ως γνωστσόν, την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΕΠΟ με δικαστή στην Επιτροπή Εφέσων το πολυσυζητημένο πρόσωπ,ο όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, Δημήτρη Σκουτέρη.

Από την διαδικασία πάντως, η Θήβα -και κατ’ επέκταση ο ΑΟ Σελλάνων- αναμένει πανηγυρική δικαίωση.

Είναι γεγονός ότι πρωτόδικα, σχεδόν δεν ασχολήθηκαν στη Θήβα, θεωρώντας βέβαιο ότι η ένσταση του Ρήγα δεν είχε καμιά τύχη. Όμως, ήρθε η πρωτόδικη απόφαση που άφησε «άφωνους» τους ανθρώπους των Βοιωτών.

Στο δεύτερο βαθμό, ωστόσο, ασχολήθηκαν. Και παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που για αδιευκρίνιστο λόγο πρωτοδίκως δεν λήφθηκαν υπόψη.

Ο δικηγόρος της Θήβας λοιπόν κατέθεσε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή της Θήβας στο κύπελλο ερασιτεχνών δεν ήταν υποχρεωτική.

Στις 28 Μαρτίου η ΕΠΟ έλαβε απόφαση βάσει της οποίας δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή της κυπελλούχου ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών αν το επιθυμούσε, και δίνονταν η δυνατότητα στη φιναλιστ να συμμετάσχει, αν κι αυτή το επιθυμούσε.

Στις 29 Μαρτίου η ΕΠΟ την επικύρωσε και κάποιες ΕΠΣΚ δεν είχαν καν ομάδες στο κύπελλο ερασιτεχνών. Το ποιον ωφελούσε ουσιαστικά αυτή η απόφαση είναι άλλο ζήτημα. Τις παραπάνω αποφάσεις η Θήβα την κατέθεσε εγγράφως στην Επιτροπή Εφέσεων και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Στις 30 Μαρτίου ο Ρήγας Φεραίος… αποφάσισε να κάνει ένσταση, υποστηρίζοντας στην εκδίκαση ότι «δεν είχε λάβει γνώση των αποφάσεων». Αυτό φυσικά -αν είναι αλήθεια- δεν αλλάζει το γεγονός της ύπαρξης των αποφάσεων.

Βέβαια εδώ προκύπτει ένα κυρίαρχο ερώτημα. Πώς είναι δυνατό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την ένσταση, να μην γνωρίζει τις αποφάσεις της ίδιας της…ΕΠΟ; Καλόπιστα λέμε ότι μπορεί και να «διέφυγαν της προσοχής της». Αυτός είναι ο λόγος που η Θήβα δεν ασχολήθηκε πρωτόδικα. Η ίδια η ΕΠΟ είχε αποφασίσει τη μη υποχρεωτική συμμετοχή.

Θήβα και Ρήγας Φεραίος να σημειώσουμε ότι πήραν προθεσμία να καταθέσουν τυχόν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα ενώ η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται εντός 10 ημερών.

Πάντως ακόμη κι αν προκύψουν «πρωτοποριακές αποφάσεις», ο ΑΟ Σελλάνων έχει κι άλλο «μαξιλαράκι», πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερο από την δικαίωση της Θήβας.

Αναφερόμαστε στην ερμηνεία της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης της ΕΠΟ για τη Θήβα, η οποία να θυμίσουμε λέει «απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στον οποίο δικαιούται να συμμετέχει». Διατύπωση που έχει μελλοντική αναφορά.

Πηγή: karditsasportiva

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις