Με τεσσάρα στα ημιτελικά η Νίκη Βόλου

Η Νίκη Βόλου χωρίς να φορτσάρει επιβλήθηκε με σκορ 4-1 του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου και θα αντιμετωπίσει τον Νέο Αμφίλοχο σε ουδέτερο γήπεδο και νοκ άουτ αναμέτρηση. Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με το “καλημέρα” (3′) με τον Χρήστο Καρτσαμπά, διπλασίασαν με τον Ιορδανίδη στο 55′, έχασαν ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι με το πέναλτι του Μέτσε στο 67′ ενώ στο 86′ ο Τσουλχάι αναπτέρωσε τις ελπίδες του Μέγα Αλέξανδρου χάρη στο γκολ σε αντεπίθεση των τυπικά φιλοξενούμενων. Η απάντηση της Νίκης ήταν άμεση με τον Αναστασίου στο 89′ να “κλειδώνει” την πρόκριση και τον Αλέξανδρο Καρτσαμπά να δίνει διαστάσεις θριάμβου ένα λεπτό αργότερα.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο Στέφανος Ξηροφώτος και ο Φάντζιο Μπούις παρέταξαν την ομάδα τους με το 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε, ο Θεολόγης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γενιτσαρίδης και το αριστερό, ο Λάιος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Χ. Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Βέργος, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Ιορδανίδη, ο οποίος είχε ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά επιχειρούσαν, ο Τζάθας από τη δεξιά πλευρά και ο Βουρδάκης από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Αναστασίου.
Προβάδισμα με Χ. Καρτσαμπά για τους «κυανόλευκους»!

Μόλις στο 3’ ο Χ. Καρτσαμπάς άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μέτσε. Η ανεπιτυχής απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 22’, με τον Γ. Κίτσα να προσπαθεί να νικήσει το Θεολόγη με σκαφτό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 25’ ο Χ. Καρτσαμπάς έπιασε την κεφαλιά από κοντά, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αυτή τη φορά, καθώς κατέληξε άουτ.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Γ. Κίτσας δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους της Νίκης Βόλου, πριν καταλήξει κόρνερ. Στο 32’ η κεφαλιά του Ιορδανίδη αποκρούστηκε από τον Ε. Κίτσα επάνω στη γραμμή, ενώ εκείνη του Κραγιόπουλου στο 36’, έφυγε άουτ.
«Χτύπησε» τρεις φορές στην επανάληψη, η Νίκη!
Δέκα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Νίκη Βόλου ευτύχισε στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Αργυρόπουλου να διπλασιάσει τα τέρματα της, με πλασέ του Ιορδανίδη, έπειτα από μπαλιά του Λάιου! Στο 58’ η εκτέλεση φάουλ του Μέτσε, πέρασε εκτός εστίας.
Με τη συμπλήρωσης μιας ώρας αγώνα, ο Βουρδάκης κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσουλχάι, ο οποίος αντίκρυσε σε εκείνο το χρονικό σημείο την κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Μέτσε στο 62’, αλλά ο Αργυρόπουλος του είπε «όχι», πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και αποκρούοντας σωτήρια τη μπάλα.
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 76’, όταν ο Γ. Κίτσας, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου, αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι (σ.σ. δεύτερη κίτρινη κάρτα), αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 15’ και δίνοντας παράλληλα αριθμητικό πλεονέκτημα στην ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου.
Στο 82’ ο Λάιος προσπάθησε να πλασάρει τον Θεολόγη, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 86’ ο Τσουλχάι με πλασέ μείωσε σε 2-1 για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αναστασίου χρίστηκε σκόρερ, προωθώντας τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα του Ιορδανίδη.
Η Νίκη δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη, καθώς «χτύπησε» ξανά στο 90’. Ο Αλέξανδρος Καρτσαμπάς έγινε αποδέκτης της μπάλας από μεταβίβαση του Μέτσε και με διπλή προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Αργυρόπουλο, σφραγίζοντας την υπόθεση πρόκριση με τον πιο ιδανικό τρόπο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σουτ του Ιορδανίδη στο 92’ πέρασε εκτός εστίας.

Σκόρερ: 3’ Χρ. Καρτσαμπάς, 55’ Ιορδανίδης, 89’ Αναστασίου, 90’ Αλ. Καρτσαμπάς – 86’ Τσουλχάι

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Θεολόγης, Λάιος (87’ Σιώμος), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Γενιτσαρίδης (77’ Κοντοές), Βέργος, Μέτσε, Βουρδάκης (65’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζάθας (90’ Σφονδυλιάς), Ιορδανίδης, Αναστασίου

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας: Αργυρόπουλος, Συμπεθέρης (59’ Παρσόπουλος), Κίτσας Ελευθ., Τσουλχάι, Βλάχος, Τσιότρας (65’ Φετινίδης), Πατσιαβούρας (77’ Ράμμος), Κιρκιλιανίδης, Ζαχαρουδάκης, Κίτσας Γ., Καπετάνος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις