Μακένγκο: Εντυπωσιακή η στήριξη και η συμπαράσταση του κόσμου

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες», φιλοξενήθηκε ο Κρις Μακένγκο, ο οποίος μίλησε για την μέχρι τώρα εμπειρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Νίκης Βόλου, για τη ζωή του στον Βόλο και τις φιλοδοξίες του τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως μέλος της «κυανόλευκης» οικογένειας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κρις Μακένγκο στον Blue Heart FM:

Για την προσαρμογή του στην πόλη του Βόλου:

“Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά. Η αρχή ήταν λίγο δύσκολη, επειδή αρρώστησα. Όπως ξέρετε, κατά τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, έπρεπε να νοσηλευτώ, λόγω του κρυώματος που είχα. Από τότε, μέχρι σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το πολύ καλύτερο. Έχω αρχίσει και προσαρμόζομαι στην πόλη, στη ζωή και στην ομάδα, πρωτίστως. Επισκέπτομαι και κάποια σημεία της πόλης, τα οποία μου αρέσουν πολύ. Το σπίτι μου είναι πέντε λεπτά από το γήπεδο, αυτό μου προσφέρει μεγάλη άνεση. Μιλώ καθημερινά με τους γονείς μου και τους λέω πως όλα πηγαίνουν μία χαρά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

 

Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του, πριν δύο εβδομάδες:

“Έβγαλα τους φρονιμίτες μου πρόσφατα. Έχω σταθερά τα ραντεβού μου με τον ιατρό κάθε εβδομάδα, αλλά όλα εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν πονάω. Όλα καλά”.

Για το ποιες ήταν οι πρώτες του σκέψεις, όταν του έγινε η πρόταση από τη Νίκη και τι τελικώς είδε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα:

“Όταν μου έγινε η πρόταση, ήμουν σε μία ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σλοβενίας. Αρχικά, τη σκέφτηκα την πρόταση αρκετά, προβληματίστηκα πολύ. Φοβήθηκα πως μπορεί να κάνω ένα βήμα πίσω στην καριέρα μου. Ερχόμενος, όμως, εδώ κι αντιλαμβανόμενος πως το ποδόσφαιρο εδώ δεν είναι, όπως το φανταζόμουν, κι είναι αρκετά ανώτερο, ακόμα κι η Γ’ Εθνική στην Ελλάδα έχει πολύ καλό επίπεδο, σε σχέση με την Α’ Εθνική της Σλοβενίας, ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, με εξέπληξε ευχάριστα.

Η μεγάλη διαφορά, σε σχέση με τη Σλοβενία, είναι πως το ποδόσφαιρο εδώ στηρίζεται πάρα πολύ στη δύναμη. Αυτό, αρχικά, με σόκαρε, υπό την έννοια ότι ξέρω να παίζω περισσότερο με την μπάλα στα πόδια, είμαι πιο τεχνίτης παίκτης και σε κάθε ενέργειά μου δέχομαι πολλά χτυπήματα. Ειδικά, στο παιχνίδι με τα Σέλλανα, τα είδα όλα… Σε κάθε μου ενέργεια, είχα 3-4 παίκτες να με μαρκάρουν δυνατά από παντού. Αυτό με απορρύθμισε εντελώς”.

 

Για τα καλά ματς αυτού και της ομάδας του στα παιχνίδια Κυπέλλου:

“Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια να έχουν ένα βαθμό ανταγωνισμού. Είναι πρόκληση για μένα τέτοιοι αγώνες. Όταν παίζουμε με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, όλοι αποκτούμε το κίνητρο να αποδώσουμε καλύτερα στο γήπεδο”.

 

Για το αν μετά το γκολ του με τη Δόξα, νόμιζε πως τα υπόλοιπα προσωπικά του γκολ θα έρθουν εύκολα:

“Αυτό σκέφτηκα στην αρχή, αλλά μετά το ματς με τη Στυλίδα κατάλαβα πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δουλεύω πολύ, με ατομική μου πρωτοβουλία, στο τελείωμα των φάσεων και θέλω σε αυτό το επίπεδο να γίνομαι πολύ περισσότερο αποτελεσματικός κι αποδοτικός”.

 

Για την προσαρμογή του στο αγωνιστικό στιλ της ελληνικής Γ’ Εθνικής:

“Δεν έχω σκοπό να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Προσαρμόζομαι κι ήδη προσπαθώ να μπω σε αυτό το στιλ παιχνιδιού, άσχετα αν έχει δυσκολίες και δε μου είναι τόσο οικείο. Θα δουλεύω καθημερινά, για να προσαρμόζομαι παραπάνω”.

 

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται:

“Για μένα, η θέση που μπορώ να αποδώσω περισσότερο είναι το “δεκάρι”. Αυτά που πιστεύω πως έχω ως προσόντα είναι η ταχύτητα, η εξυπνάδα στο παιχνίδι μου και η διείσδυση στους κενούς χώρους. Εκεί πιστεύω πως υπερτερώ”.

Για το ματς που δυσκόλεψε περισσότερο αυτόν και την ομάδα του φέτος:

“Στα Σέλλανα νομίζω πως αντιμετωπίσαμε τις περισσότερες δυσκολίες. Ο αγωνιστικός χώρος, κυρίως, ήταν πολύ κακός, η προσαρμογή μας σε αυτόν ήταν πολύ δύσκολη, δε μας δυσκόλεψε τόσο πολύ η ποιότητα των αντιπάλων. Βέβαια, μου άρεσε πολύ το χαφ στο κέντρο που φορούσε το “8” (σ.σ. Μπιτέλης), είχε πολλή ποιότητα, ήταν ένα καλό “εργαλείο”, καθώς και το “θηρίο” το σέντερ φορ (σ.σ. Τζέκος). Στα ματς του Κυπέλλου, στα οποία παίξαμε με ομάδες παραπάνω κατηγορίας, δεν είδα τεράστιες διαφορές με την δική μας ομάδα”.

 

Για τις διαφορές ΗΠΑ κι Ευρώπης, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο:

“Δεν έχει καμία σχέση. Το ποδόσφαιρο εκεί τώρα αναπτύσσεται, εδώ είναι πολύ πιο επαγγελματικά τα πράγματα. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι επικεντρωμένο στην τακτική. Στην Αμερική, έβρισκα πολλούς κενούς χώρους, το ποδόσφαιρο ήταν άναρχο, αλλά έβρισκα τρόπο να δείξω το ταλέντο και την τεχνική μου”.

 

Για τη δυναμικότητα και την οργάνωση της Νίκης Βόλου:

“Ήδη, ερχόμενος από τη Σλοβενία και την Α’ Εθνική εκείνης της χώρας, βλέπω πως η Νίκη είναι πολύ ανώτερη σε οργανωτικό επίπεδο. Σε σχέση με τις αγωνιστικές ικανότητες των παικτών, βλέπω πως το επίπεδο είναι ίδιο. Η Νίκη θα μπορούσε να παίξει στην Α’ Εθνική Σλοβενίας. Το επίπεδό μας, ως ομάδα, είναι πάρα πολύ καλό. Δε βλέπω μεγάλες διαφορές”.

 

Για τον κόσμο της ομάδας του:

“Ειλικρινά, είναι απίστευτο αυτό που ζω. Βλέπω μία εντυπωσιακή στήριξη και συμπαράσταση του κόσμου. Οι οπαδοί μας, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τραγουδάνε συνέχεια. Αυτό που μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, είναι η στήριξη που έχουμε από τους φιλάθλους μας εκτός έδρας. Όλος ο κόσμος με χαιρετά εγκάρδια στον δρόμο, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα πράγματα για την ομάδα της Νίκης”.

Τέλος, έστειλε το εξής μήνυμα στον κόσμο της Νίκης:

“Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως το μυαλό μου είναι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μου. Ξέρω πως έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα την Κυριακή, αλλά και την Τετάρτη, με το ντέρμπι, ύστερα κι από αυτό που προηγήθηκε κι είχαμε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Θέλω πολύ, εγώ κι οι συμπαίκτες μου, να πάρουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Όσο για μένα θα προσπαθώ να πετυχαίνω γκολ και το υπόσχομαι πως θα το κάνω”.

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις