Κούτσης: Καθοριστικό το πέναλτι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου μέρους

Στα τρία γκολ από στημένες φάσεις που δέχθηκε η ομάδα του, στάθηκε ο Γιώργος Κούτσης, στις δηλώσεις του, που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο τεχνικός της Νίκης θεωρεί πως με τα γκολ που δέχθηκαν αδίκησαν τους εαυτούς τους και τον κόπο τους ενώ τόνισε πως η ομάδα του ήταν δύσκολο να αντιστρέψει την κατάσταση καθώς το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό λόγω των πολλών διακοπών.

Αναλυτικά οι δηλώσει του Γιώργου Κούτση:

«Ήταν ένα παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Θεωρώ, πρώτα απ’ όλα, ότι πρωταρχικό ρόλο έπαιζε το γόητρο, παρά η πρόκριση στην επόμενη φάση του συγκεκριμένου θεσμού. Εκτιμώ και θα επιμείνω σε αυτό πως και οι δύο ομάδες εστιάζουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ως εκ τούτου, στο παιχνίδι εμείς μπήκαμε μετά το 20′. Στα πρώτα είκοσι λεπτά δε θα πω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ή ότι δεν αγωνιζόμασταν, δεν τρέχαμε. Θεωρώ ότι δεν είχαμε τον εγωισμό. Γιατί όταν δέχεσαι τρία γκολ από στημένες φάσεις, σε ένα τέτοιο ντέρμπι, πρέπει να μην έχεις εγωισμό. Σε ένα ντέρμπι πρέπει να έχεις θέληση κι είναι κρίμα για τους ποδοσφαιριστές μου να τρέχουν, να σκοτώνονται, να μάχονται, να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά κι από τρεις στημένες φάσεις να δέχεσαι τρία γκολ. Είμαι θυμωμένος με τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί θεωρώ ότι πετάνε τον κόπο τους.

Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν ότι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε πέναλτι εις βάρος μας. Παρ’ όλα αυτά, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε δύο σχηματισμούς, πιέσαμε λίγο τον αντίπαλο, πετύχαμε ένα γκολ, μπήκαμε στο παιχνίδι, αλλά το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Υπήρξαν πάρα πολλές διακοπές, πάρα πολλές στημένες φάσεις που δεν έδωσαν ρυθμό και θέαμα, ώστε να αναδείξουν την ποιότητά τους οι ομάδες.

Δε θέλω να πω κάτι άλλο, επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Απλά, θα καταγράψω άλλον έναν τραυματισμό, του Καρτσαμπά, ο οποίος, μάλιστα, τραυματίστηκε στο ζέσταμα. Δε ξέρω κατά πόσο επηρέασε αυτό, θεωρώ όμως ότι είναι άλλη μία απώλεια για τη Νίκη Βόλου».

Για τον τραυματισμό του Καρτσαμπά:

«Δεν μπορώ να το ξέρω, απ’ ό,τι μου είπε, όμως, ο Χρήστος πονούσε. Θεωρώ πως δε θα τον έχουμε, δεν είμαι ιατρός, δεν έχει γίνει εκτίμηση της ζημιάς, αλλά έτσι όπως μου περιέγραψε τον τρόπο που το έπαθε, θεωρώ ότι θα λείψει δέκα μέρες”.

Για την μέτρια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου:

«Αυτό το είπα, είχε πάρα πολλές διακοπές το παιχνίδι. Είχαμε μία φάση, μία κάθετη εκεί ο “Βούκο” που συνεργάστηκε με τον Λόρι. Μετά το παιχνίδι είχε πάρα πολλές διακοπές, δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Πολλά φάουλ, εκνευρισμός κι αυτό λειτουργούσε ανασταλτικά για εμάς και θετικά για τον αντίπαλο. Αυτό, νομίζω, πως ήταν η αιτία που δεν παράγαμε περισσότερες ευκαιρίες».

Για το αν υποστηρίζει πως δεν ήταν σημαντικό το σημερινό παιχνίδι:

«Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είπα αυτό. Απλά θεωρώ πως και για τις δύο ομάδες πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αυτό και για εμάς που έχουμε μία σειρά παιχνιδιών και στο Κύπελλο Ελλάδας που συμμετέχουμε, έχουμε ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα. Δηλαδή, να φανταστείτε πως εμείς παίζουμε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη κάνουμε αποθεραπεία, Τετάρτη παιχνίδι, Πέμπτη, Παρασκευή θα κάνουμε αποθεραπεία, Κυριακή παιχνίδι. Δεν προλαβαίνουμε να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε και να μπούμε σε άλλα τακτικά κομμάτια. Αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Και το δεύτερο είναι οι τραυματισμοί. Πραγματικά είναι κάτι το οποίο εμένα με ανησυχεί. Το παιχνίδι, θεωρώ, πως ήταν καθαρά θέμα γοήτρου. Κι αν θέλετε τη δική μου εκτίμηση, αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στην επόμενη φάση, δε νομίζω πως θα τα “βάψει μαύρα”, να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Και ο Ολυμπιακός κι εμείς διεκδικούμε την πρώτη θέση. Αυτό, τίποτα παραπάνω».

Για τους συνεχόμενους τραυματισμούς:

«Ευελπιστώ, εύχομαι κι ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος τραυματισμός. Την Κυριακή έχουμε κι άλλο παιχνίδι και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη. Τί να σας πω τώρα; Θα μιλήσω με τα παιδιά πώς αισθάνονται, πώς είναι, αλλά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει πολύ έντονα. Σήμερα, στο ζέσταμα, στο τελευταίο λεπτό πρέπει να κάνουμε αλλαγή, ο Νίκος (σ.σ. Παπαδήμας) δεν είχε κάνει ούτε καν ζέσταμα».

Για την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου:

«Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, αλλά οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που έπαιξαν, αυτοί που αγωνίστηκαν, αυτοί που το είδαν θα σας πουν πώς τους φάνηκε. Εμένα, απ’ έξω, καλό μου φάνηκε».

Για την απόδοση του διαιτητή Θεοχάρη:

«Δε θέλω να αναφέρομαι σε διαιτητές. Και θα σας πω και κάτι: Θεωρώ κάποιους διαιτητές καλούς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και κάποιους διαιτητές ανεπαρκείς. Για να μπορέσει να διαχειριστεί ένας διαιτητής ένα τέτοιο παιχνίδι, θέλει εμπειρία, γνώση, επιβλητικότητα. Νομίζω πως το “έχασε” το παιχνίδι σήμερα ο διαιτητής. Δεν τον θεωρώ έτοιμο για ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλοι δώσαμε συγχαρητήρια, κι εγώ και τα παιδιά, στον διαιτητή του παιχνιδιού του πρωταθλήματος. Κανένας δεν ασχολήθηκε με τον διαιτητή, κανένας. Όταν δεν ασχολείται κανείς, σημαίνει πως έχει κάνει καλά τη δουλειά του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις