ΝΙΚΗ κορυφής, 4-0 τον Οικονόμο

Σημαντικό τρίποντο που συνοδεύτηκε και με τέσσερα τέρματα, κατέκτησε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας 4-0 τον αήττητο, μέχρι σήμερα, στα εκτός έδρας παιχνίδια του, Οικονόμο Τσαριτσάνης. Οι κυανόλευκοι χωρίς να εντυπωσιάσουν επικράτησαν εύκολα του συγκροτήματος από τη Λάρισα χάρη σε γκολ του Καντούτση στο 41′, του Κέρι στο 77′ και στο 83′ και του Τζιώρα στο 90′.

Η Νίκη με αυτό το τρίποντο στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με συγκάτοικο τον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του ομίλου.

Με συνταγή …Αλμυρού

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα του αγώνα στον Αλμυρό παρέταξε την ομάδα του ο Ράτκο Ντόστανιτς, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Νίκης Βόλου. Έτσι τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Μάνος Αποστολίδης, Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Παπαδόπουλος αποτέλεσαν την αμυντική γραμμή, Τσεμπερίδης και Μέτσε σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, ο Κέρι κάλυψε την δεξιά πλευρά της επίθεσης και ο Δωματάς την αριστερή, ο Ιορδανίδης στο «10» και ο Βουκομάνοβιτς μοναδικός προωθημένος.

Ξεκλείδωσε με Καντούτση

Με τη Νίκη να προσπαθεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Αναστασίου και τον Οικονόμο να κλείνει με επιτυχία τους διαδρόμους, κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι με πίεση ψηλά, κατά διαστήματα, και με προσήλωση στο αμυντικό τους πλάνο κατάφεραν να προβληματίσουν την ανάπτυξη της Νίκης.

Οι κυανόλευκοι χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους δυσκολεύτηκαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων με την πρώτη αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 13’. Ο Δωματάς συνδυάστηκε με τον Κέρι στο κόρνερ, ο αρχηγός σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Δωματά που σούταρε δυνατά, με τον Αναστασίου να μπλοκάρει σταθερά. Στο 21’ η Νίκη απείλησε και πάλι αλλά το σουτ στην κίνηση του Βουκομάνοβιτς πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι του Αναστασίου.

Με τη Νίκη να προσπαθεί αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κύλησαν τα επόμενα λεπτά του αγώνα, φτάνοντας στο 40’ όπου οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτα με τον Κέρι (δοκάρι) και στη συνέχεια άνοιξαν το σκορ με τον Καντούτση. Συγκεκριμένα στο 40’, σε  κόρνερ του Δωματά ο Κέρι θα «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι σε κόρνερ του Δωματά η Νίκη έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Καντούτση.

Ανέβασε στροφές στο τέλος

Με το ίδιο μοτίβο κύλησε και το 2ο ημίχρονο, με τη Νίκη να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να «κλειδώσει» το τρίποντο και τους φιλοξενούμενους κυρίως να αμύνονται, ψάχνοντας το γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

Μετά το 75’ η Νίκη ανέβασε στροφές και πέτυχε τρία ακόμη τέρματα. Στο 77’ ο Λόρι Κέρι έκανε το 2-0, μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Χρήστο Τζιώρα και όμορφο σουτ στη γωνία του Αναστασίου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων κράτησε στο 2-0 τον δείκτη του σκορ, σε διπλή φάση και σουτ από καλή θέση των Κέρι και Τζιώρα.

Στο 83’ ο Λόρι Κέρι θα κάνει το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ποινή που κέρδισε ο Μακένγκο σε ανατροπή του από τον Περτζιόνι ενώ το τελικό 4-0 έγινε στο 90’ όταν ο Φάμπιο από θέση βολής μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναστασίου, όμως ο Τζιώρας ήταν εκεί για να στείλει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Οικονόμου.

Η Νίκη έδειξε πως ακόμη και στην μέτριά της μέρα είναι ικανή να σκορπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και με την ισοπαλία του Ολυμπιακού Βόλου στην Άμφισσα, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Νίκη Βόλου (Ρ. Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης (70’ Ρόβας), Μέτσε, Κέρι, Ιορδανίδης (46’ Φάμπιο), Δωματάς (46’ Μακένγκο), Βουκομάνοβιτς (64’ Τζιώρας)

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κ. Κατσάρας): Αναστασίου, Περτζιόνι, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος (63’ Καρτσαμπάς), Χάμος (87’ Μιφτάρι), Καραλούλης, Μουλτσιάς (63’ Κατσαμάγκας), Γκαμπέτας, Μπουμπουνάρας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις