Η μάχη της 5ης θέσης στη Super League: Επτά ομάδες για ένα εισιτήριο!

Μπορεί η μάχη του τίτλου να έχει αποκτήσει εδώ και καιρό ένα πολύ μεγάλο φαβορί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο από εκεί κι έπειτα γίνεται ο… κακός χαμός για μία θέση στον ευρωπαϊκό «ήλιο».

Τη δεδομένη στιγμή άλλωστε, μετά και την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (ουσιαστικά 16 αγωνιστικές), υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στο «βάθρο» της 5ης θέσης, όπου συγκατοικούν ο Παναθηναϊκός με τον Άρη και την Ξάνθη στους 23 βαθμούς.

Σε απόσταση βολής πίσω τους βέβαια έχουν τον Παναιτωλικό, μόλις στο -1, ενώ από… κοντά συνεχίζουν και οι Λάρισα, Πανώνιος (19 β.), με τον Αστέρα Τρίπολης στους 18 βαθμούς.

Στο κόλπο δηλαδή βρίσκονται συνολικά επτά ομάδες που ουσιαστικά θα παλέψουν για μία θέση, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι κυρίως η ΑΕΚ και σε δεύτερο βαθμό ο Ατρόμητος πολύ δύσκολα θα κινδυνέψουν.

Όσο για το που θα κριθεί αυτή η μάχη και ποια είναι τα φαβορί; Βάση φανέλας, προφανώς ο πρώτος λόγος ανήκει σε Παναθηναϊκό κι Άρη. Εν προκειμένω τους βάζουμε στην ίδια ζυγαριά, λόγω των γνωστών συνθηκών κάτω από τους οποίους διαμορφώθηκε το ρόστερ του Τριφυλλιού, με έντονο το νεανικό στοιχείο. Παρ’ όλα αυτά το πρόγραμμα των “πρασίνων” είναι πιο ευνοϊκό σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές. Με τη σημείωση εδώ όμως ότι εφόσον η ομάδα του Δώνη κατακτήσει την 5η θέση, απλώς θα σβήσει την τιμωρία που κουβαλάει από την UEFA.

Αν υποθέσει κανείς πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα μεταξύ τους παιχνίδια, ανάμεσα δηλαδή στις επτά ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στην πεντάδα, ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός που θα δώσει μόλις δύο εκτός έδρας και θα φιλοξενήσει Λάρισα, Αστέρα, Άρη και Παναιτωλικό (με τους Αγρινιώτες παίζει κι εκτός έδρας στο εξ αναβολής της 15ης αγωνιστικής).

Στην πιο δύσκολη θέση ο Αστέρας Τρίπολης, κυρίως βέβαια λόγω του -5 που τον χωρίζει, αλλά και γιατί τα τέσσερα από τα επτά ματς που θα δώσει με τους υπόλοιπους διεκδικητές (2 φορές με Πανιώνιο), θα είναι εκτός έδρας. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη, που επίσης θα παίξει τέσσερις φορές μακριά από το “Βικελίδης”, αλλά σε σύνολο έξι αναμετρήσεων.

Τη δική τους σημασία πάντως θα παίξουν και τα διαδοχικά ματς που θα δώσουν όλοι τους με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, παιχνίδια που θα τα δώσουν στη σειρά. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή μοίρα, μιας και τους δύο πρώτους θα τους αντιμετωπίσει εντός έδρας. Το ίδιο συμβαίνει επίσης με την Ξάνθη (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και τον Παναιτωλικό (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), αντίθετα ο Άρης θα φιλοξενήσει μόνο την Ένωση. Στη χειρότερη θέση η Λάρισα, που θα αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, αφού εκκρεμεί το εξ αναβολής της 15ης αγωνιστικής.

Δείτε πιο κάτω το πρόγραμμα των επτά ανάμεσα στα μεταξύ τους παιχνίδια:

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Λάρισα
Παναιτωλικός*
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*
Άρης
Παναιτωλικός

ΑΡΗΣ
Ξάνθη*
Αστέρας Τρίπολης*
Πανιώνιος
Παναθηναϊκός*
Παναιτωλικός*
Ξάνθη

ΞΑΝΘΗ
Παναιτωλικός*
Άρης
Λάρισα*
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*
Άρης*

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ξάνθη
Παναθηναϊκός
Λάρισα
Αστέρας Τρίπολης*
Πανιώνιος
Άρης
Παναθηναϊκός*

ΛΑΡΙΣΑ
Παναθηναϊκός*
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Αστέρας Τρίπολης
Άρης*
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Λάρισα
Αστέρας Τρίπολης*

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Πανιώνιος*
Άρης
Παναθηναϊκός*
Παναιτωλικός
Ξάνθη*
Λάρισα*
Πανιώνιος

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις