«Διπλό» ανόδου για τον Ολυμπιακό Βόλου, 0-1 τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου (photos)

Η κλάση του Βαγγέλη Μάντζιου «μίλησε» και στην Καρδίτσα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτά ακόμη ένα πολύτιμο «τρίποντο», κερδίζοντας με πέναλτι του υψηλόσωμου επιθετικού, 0-1 τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου στο δημοτικό γήπεδο Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους να αντιδράσουν. Μετά και το πέρασμα της 20ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (σ.σ. παρά την ισοβαθμία με τη Νίκη), κρατώντας την τύχη του τίτλου στα χέρια του.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο,  ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ρόλο ρυθμιστή, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γεωργατζά. Ωστόσο, το μόνο που έλειπε από τους «ερυθρόλευκους» ήταν το τέρμα, με το οποίο θα έβαζαν τις βάσεις για ένα σημαντικό «διπλό».
Αυτό που δεν συνέβη στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο, με εκτελεστή τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 54’, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι, που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο μπορεί να μην ήρθε, όμως, στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί (παίκτες, κόσμος, τεχνική ηγεσία) για το σπουδαίο «διπλό» στην Καρδίσα.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Οικονομόπουλος και Ρόκας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ριζογιάννης και Κόλα, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Φλίγκος από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Μάντζιος.

Έλειπε το γκολ από τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος
Μόλις στο 1’ ο Κόλα σούτραρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
Έντεκα λεπτά αργότερα, η κεφαλιά που επιχείρησε ο Φλίγκος από κοντά, μετά από μεταβίβαση του Λώττα, αποκρούστηκε από το Γεωργατζά σε κόρνερ.Στο 15’ η κοντινή κεφαλιά του Μάντζιου έφυγε εκτός εστίας. Μετά από δέκα λεπτά, ο Νικολακάκης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Μάντζιο να πιάνει κοντινή προβολή και τον Γεωργατζά να αποκρούει προσωρινά, πριν η μπάλα καταλήξει κόρνερ από παρέμβαση συμπαίκτη του. Στο 43’ σημειώθηκε η τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου. Ο Λώττας επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Οικονομόπουλου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με παίκτες των ομάδων να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο να έχει προβάδισμα στο σκορ.

«Πυροβόλησε» ο Μάντζιος στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ ο Σερτζίνιο δοκίμασε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Λώττα έφυγε απελπιστικά άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 53’ ο Μάντζιος ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Σιδηρόπουλο να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάντζιος, ο οποίος δεν έδωσε δικαίωμα αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το 0-1 από τα ένδεκα βήματα. Μάλιστα, ο Μάντζιος αφιέρωσε το τέρμα που σημείωσε στον κόσμο του Ολυμπιακού, που έδωσε το «παρών» και στην Καρδίτσα. Στο 62’ λίγο έλειψε ο Φλίγκος να γράψει το 0-2, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργατζά, έπειτα από υπέροχο ψαλιδάκι του δεξιού μεσοεπιθετικού των «ερυθρόλευκων». Στο 83’ ο Τζήλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 86’ ο Σαχινίδης πέρασε στη θέση του Μάντζιου, με τον τελευταίο να αποθεώνεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 90’, ο Λώττας μεταβίβασε ωραία τη μπάλα στο Σαχινίδη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, όμως, ο Γεωργατζάς απέκρουσε σωτήρια, διατηρώντας το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 54’ Μάντζιος.
Κίτρινες
: 40’ Τζηλός, 74’ Δ. Τεντολούρης.
Κόκκινες
: 83’ Τζηλός.
Διαιτητής
: Σιδηρόπουλος (Πέλλας).
Βοηθοί
: Χ. Δεμερτζής, Ν. Δεμερτζής (Πέλλας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ
: Γεωργατζάς, Δ. Τεντολούρης (84’ Γκίκα), Τζηλός, Ισούφης (72’ Μυργιώτης), Τσιάτας (83’ Τσιχαράπης), Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Κοτσοβός, Καρβούνης, Α. Τεντολούρης, Κόκκινος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ριζογιάννης, Κόλα (89’ Καμπλιώνης), Σερτζίνιο (86’ Παπαϊωάννου), Φλίγκος (73’Σκοπελίτης), Λώττας, Μάντζιος (86’ Σαχινίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις