Ο Ρήγας… γλίτωσε το “έμφραγμα”στη Σκιάθο, παραμένει ζωντανός για τίτλο

Αν και ήταν καλύτερος κι έχασε σωρεία ευκαιριών, ο Ρήγας  δυσκολεύτηκε αλλά πήρε δίκαια τη νίκη στη Σκιάθο (0-1), αφού χρειάστηκε να φτάσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για να πετύχει το γκολ που του έδωσε το πολύτιμο “τρίποντο” και τον διατήρησε σε επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Για το Ρήγα η κατάκτηση της νίκης ήταν μονόδρομος, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν το δικό τους αγώνα, προκειμένου να δείξουν ότι η εικόνα τους είναι καλύτερη από αυτή της ήττας που υπέστησαν με 6-0, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για τον α’ γύρο, που έγινε στο Βελεστίνο, πριν από 13 ημέρες.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα,  με την προσπάθειά τους να κορυφώνεται στο δεύτερο 45λεπτο, όπως ήταν και το αναμενόμενο, καθώς το γκολ δεν ερχόταν.

Τελικά, στο 91’ μετά από  φάουλ που κέρδισε Σταμάτης κι εκτέλεσε ο Νασιακόπουλος, η μπάλα έφτασε στον Πάσχο, ο οποίος την τσίμπησε με το μυτάκι αρχικά κι αμέσως μετά σούταρε από κοντά με το δεξί, για να πετύχει το γκολ και να δώσει στην ομάδα του ένα πολύτιμο “τρίποντο”, που βάσει απόδοσης δικαιούταν.

Κατά τα λοιπά, οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντικές  στιγμές στο 14΄ με πολύ δυνατό σουτ του Σέττου να αποκρούει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, στο 20’ και πάλι ο Σέττος με σουτ εντός περιοχής δεν βρήκε στόχο.

Στο 25’ ο Πασχος δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Παπάρας αντέδρασε θετικά  και στο 40’ ο Σέττος ενω έβγαινε σε τετ α τετ, κόπηκε απο τους αμυντικούς της Σκιαθου.

Με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Σέττο) οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν ο έμπειρος επιθετικός στο τέλος εξαιρετικής ατομικής ενέργειας του, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Παπάρα.

Στο 70’ ο Πάσχος με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν τα κατάφερε, όπως και ο Νασιακόπουλος δυο λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στην πιο εντυπωσιακή στιγμή για τους φιλοξενούμενους (76’) ο Πάσχος με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπάρα, που απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από πλασέ που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι.

Στη τελευταία μεγάλη στιγμή για το Ρήγα (88’), πριν το “λυτρωτικό” γκολ, ο Αραμπατζής  έκανε σουτ εκτός περιοχής και είδε τη μπάλα να περνά “ξυστά” από την ρίζα της αριστερής δοκού, της αντίπαλης εστίας.

Επίσης  ν’ αναφέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά στο 64’, όταν ο Τσαντής προσπάθησε να μεταβιβάσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Σκιάθου, με παίκτη των γηπεδούχων να τη βρίσκει με το χέρι και στο 72’ για σπρώξιμο του Πάσχου εντός περιοχής.

Για τη Σκιάθο, στο 30’ ο Ντ. Πρίφτι έκανε το σουτ εκμεταλλευόμενος λάθος διώξιμο των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Παπαγιάννης κράτησε το μηδέν στην εστία του, όπως έκανε και λίγο αργότερα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη.

Ο τερματοφύλακας του Ρήγα ήταν νικητής και στην τρίτη και πιο απειλητική στιγμή των γηπεδούχων, (54’) όταν και πάλι ο Ντ. Πρίφτι έγινε κάτοχος της μπάλας από γύρισμα του Μιστάκου στο δεύτερο δοκάρι κι από τα δυο μέτρα έστειλε τη μπάλα στον Παπαγιάννη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τάσος, Αλ Τζελάι, Κυπαρισσός, Τουρναβίτης, Γ. Γκιαουράκης, Μανωλιός (80’ Σ. Αϊντίνι), Κουτσογιάννης (75’ Δ. Γκιαουράκης), Αλικά, (88’ Πρόκο), Ντ. Πρίφτι, Μιστάκου (90’ Χρ. Τζελάι)

ΡΗΓΑΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Τσιαντής, Σουγκάρης (67` Σταμάτης), Αλεξίου, Νασιακόπουλος, Γάρος (60` Aραμπατζής), Πάσχος, Σέττος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις