Ασπρόπυργος κατά Καλαμάτας και Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ασπρόπυργου, στην οποία παίρνει θέση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ματς της Κυριακής με την Καλαμάτα, στηριζόμενη σε φωτογραφικό υλικό, αλλά και στην στάση της Αστυνομίας…

“Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ Ένωσης Ασπροπύργου – Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου, η Διοίκηση του σωματείου καταδικάζει απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είμαστε βέβαιοι πως ο δρόμος για την εξυγίανση περνάει μέσα από την συνεργασία. Θα πρέπει όλοι οι φορείς, Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ., δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να συνεργαστούν, έτσι ώστε να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάνω σε αυτό τον άξονα η Ένωση Ασπροπύργου στο αίτημα της με αριθμό πρωτοκόλλου 1003/2/615 προς στο οικείο Α.Τ (το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής) ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μετρά για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η ασφάλεια των θεατών καθώς η μεγάλη συγκέντρωση οπαδών και των δυο ομάδων ήταν γεγονός προδήλως αναμενόμενο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρά την προσπάθεια μας αυτή, την ημέρα του αγώνα με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε πως η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενόψει της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί (οπαδοί της φιλοξενούμενης είχαν εισέλθει σε βοηθητικό γήπεδο παραβιάζοντας την περίφραξη, προκαλώντας φθορές με σκοπό τη ρίψη αντικειμένων στους απερχόμενους εκείνη την ώρα φιλάθλους της Ένωσης Ασπροπύργου) και δεδομένης της μικρής τους δυναμικότητας, αντί να καταστείλουν εν τη γένεσει τους τα επεισόδια και να απωθήσουν τους επιτιθέμενους οπαδούς της Καλαμάτας, περιορίστηκαν να υποχωρήσουν, προκειμένου να εκπονήσουν τότε επιχειρησιακό σχέδιο και να προφυλαχθούν. Δυστυχώς η καθαρώς αμυντική στάση αυτή των δυνάμεων της Αστυνομίας και η επί μακρό χρονικό διάστημα ανοχή που επέδειξαν στην άσκηση βίας από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας οδήγησε στα θλιβερά επεισόδια και στις μεγάλες υλικές καταστροφές όπως αποτυπώθηκαν από τους φακούς πολλών μέσων πανελλαδικά.

Η Ένωση Ασπροπύργου και ο Οργανισμός Άθλησης και Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου περιμένουν από τα αρμόδια όργανα να πράξουν τα αυτονόητα και είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση παντός νομίμου δικαιώματος.

Θα θέλαμε επίσης να στηλιτεύσουμε τις κωμικοτραγικές δηλώσεις από πλευράς ΠΣ Καλαμάτα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν σαν μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μετα από ένα τόσο βαρύ για αυτούς αποτέλεσμα.

Ακούσαμε τον αντιπρόεδρο της Καλαμάτας Παύλο Κρανιώτη να υποτιμά τη νοημοσύνη μας σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον σταθμό Focus 99,6 όταν ρωτήθηκε για τις φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας του και να λέει μεταξύ άλλων πως τα καθίσματα ήταν σάπια, είχαν καεί από τον ήλιο και με το που καθόσουν έσπαγαν… Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως σάπισαν από τον ήλιο μόνο τα καθίσματα στην εξέδρα των φιλοξενούμενων και όχι των γηπεδούχων. Μήπως αυτή δεν την έβλεπε ο ήλιος;

Τέλος η Διοίκηση της Ένωσης Ασπροπύργου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον φίλαθλο κόσμο του Ασπροπύργου που βρέθηκε την Κυριακή στο γήπεδο, για τη συγκλονιστική και κόσμια υποστήριξή τους στην ομάδα μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς και για το γεγονός ότι εκκένωσαν άμεσα το γήπεδο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις