Το Σάββατο στο Βόλο οι τελικοί για τα πρωταθλήματα των μικτών ομάδων

Τα Χανιά και το Ηράκλειο θα διεκδικήσουν στους Νέους (Κ16) τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου που φιλοξενείται στον Βόλο. Μάλιστα και οι δύο ημιτελικοί του Φάιναλ φορ κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.
Στο στάδιο της Νεάπολης τα Χανιά αντιμετώπισαν την Αχαΐα με την οποία έφεραν ισοπαλία 1-1. Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 40′ με γκολ του Αθανασάκη και η Αχαΐα ισοφάρισε στο 62′ με τον Γκολφίνο. Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της ΕΠΣ Χανίων ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 4-2.
Ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια αλλά χωρίς γκολ (0-0) έληξε και ο αγώνας Σέρρες-Ηράκλειο στο Πανθεσσαλικό, με τους Ηρακλειώτες να προκρίνονται με 4-2 στα πέναλτι.
Όσον αφορά την ηλικιακή κατηγορία των Παίδων (Κ14), την πρόκριση στον τελικό πανηγύρισαν Μακεδονία και Ξάνθη. Η Μακεδονία νίκησε 1-0 τον Πειραιά με γκολ του Βασιλειάδη στο 50ό λεπτό του ημιτελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ με το ίδιο σκορ η Ξάνθη επιβλήθηκε της Αχαΐας στο ματς του σταδίου Νεάπολης. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Πίστικος στο 62’.
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σήμερα στο «Βασδέκειο» θα γίνουν δύο αγώνες (με ώρες έναρξης 10 π.μ. και 12 μ.) προεπιλογής Κ15 για κορίτσια, ενώ στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 4.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση για αγόρια κάτω των 12.
Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί για τα πρωταθλήματα των μικτών ομάδων. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Στάδιο Νεάπολης, 10.00, Πειραιάς-Αχαΐας (μικρός τελικός Κ14)
Στάδιο Νεάπολης, 11.00, Αχαΐα-Σέρρες (μικρός τελικός Κ16)
Πανθεσσαλικό, 16.00, Μακεδονία-Ξάνθη (τελικός Κ14)
Πανθεσσαλικό, 19.00, Χανιά-Ηράκλειο (τελικός Κ16)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις