Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 14 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 2 άφησε ο Βασιλειάδης

νοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στη νεοσύστατη Σούπερ Λίγκα 2 ο Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση, που είναι σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής και θα τεθεί προς ψήφιση εντός της ημέρας.

Και συμπλήρωσε… «Στην τροπολογία δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων, ο αριθμός αποφασίζεται από την ΕΠΟ όχι από την Πολιτεία. Η Πολιτεία βάζει τις δομές των κατηγοριών. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που θα έπρεπε να ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι όταν αυτό έγινε πραγματικότητα γιατί αυτή τη στιγμή επικυρώνουμε κάτι που έγινε πέρσι το καλοκαίρι».

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι σύμφωνες με τις αλλαγές, χαρακτήρισε «μη βιώσιμες» τις τρεις κατηγορίες με τη μορφή που είχαν.

«Με την παρούσα τροπολογία ερχόμαστε μετά την εισήγηση της ΕΠΟ αλλά και των επαγγελματικών λιγκών  ως προς τη δομή, που θα ανήκει η κάθε η λίγκα, ως προς άλλα ζητήματα που αφορούν την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, τα δικαιώματα, την αναδιανομή εσόδων μεταξύ των ομάδων και των κατηγοριών για να μπορέσουμε να έχουμε επαγγελματικές κατηγορίες βιώσιμες. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ξανά ένα οικονομικό προϊόν όπως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» σημείωσε.