Tα δύο βασικά σχέδια για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Mέχρι το τέλος του μήνα η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να έχει δηλώσει στην ΕΠΟ την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, που θα είναι συνδεδεμένη και με τον τρόπο διεξαγωγής του. Το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Για να ισχύσει η σύμβαση της ΕΡΤ με τις έξι ΠΑΕ της κατηγορίας θα πρέπει το πρωτάθλημα να έχει τουλάχιστον 32 αγωνιστικές με πλέι οφ ή/και πλέι άουτ. Θεωρείται βέβαιο ότι και η NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των υπόλοιπων ομάδων, θα είναι υπέρ της διεξαγωγής περισσότερων αγώνων από τους 28 της κανονικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό το πλάνο της ΑΕΚ για τον τρόπο τέλεσης του επόμενου πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό μετά το τέλος του πρώτου γύρου προβλέπεται να διεξαχθεί ένας ενδιάμεσος, γύρος όπου ο πρώτος θα αγωνίζεται με τις ομάδες που βρίσκονται στις ζυγές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά από την 4η θέση και κάτω.

Δηλαδή, ο πρωτοπόρος στο φινάλε του πρώτου γύρου θα παίζει με τον 4ο, τον 6ο, τον 8ο, τον 1Οο, τον 12ο και τον 14ο. Και ο δεύτερος θα αντιμετωπίζει τις ομάδες στις θέσεις 3, 5, 7, 9, 1 1 , 1 3. Οι αγώνες θα γίνονται Δεκέμβριο – Ιανουάριο και οι βαθμοί θα προστίθενται στο δεύτερο γύρο.

Ένα άλλο μοντέλο που έχει συζητηθεί είναι αυτό με τα πλέιφ και πλέι άουτ. Πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 από τα οποία θα προκύπτει ο πρωταθλητής και τα καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια και πλέι οφ για τις θέσεις 5-8, με έπαθλο τη μία θέση που οδηγεί στο Europa League. Τέλος πλέι αόυτ από τις θέσεις 9-14 για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όλα αυτά πιθανόν να συναρτηθούν και με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου, δηλαδή με το πόσους αγώνες θα δώσουν και από ποια φάση θα πάρουν μέρος η ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις