Για πρώτη φορά στον τέταρτο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Παίδεψε τον εαυτό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά τελικά ολοκλήρωσε… αυτό που ξεκίνησε χθες και έκλεισε θέση στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Βίκυ Γεωργάτου. SDNA.GR

νεαρός τενίστας έχασε το τρίτο σετ από τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς, βρέθηκε αντιμέτωπος με σετ πόιντ στο τέταρτο, όμως κατάφερε να καθαρίσει τον αγώνα στο πρώτο του ματς πόιντ και να γράψει ιστορία!

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αλλά ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα και το… ζέσταμα πέτυχε!

Ο αγώνας διακόπηκε χθες στο τρίτο σετ, διότι είχε πέσει σκοτάδι στο Παρίσι, την ώρα που το σκορ ήταν 7-5, 6-3, 5-5. Ο Σέρβος πήρε το τρίτο με 6-7(5), αλλά ο Στεφ καθάρισε με 7-6(6) το τέταρτο και περιμένει τώρα έναν εκ των Σταν Βαβρίνκα, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τέταρτο γύρο! Συνολικά ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 34 λεπτά.

Eκτός όλων των άλλων, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και την καλύτερη επίδοση Έλληνα τενίστα στο Roland Garros, που κρατούσε από το 1936 ο Λάζαρος Στάλιος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που περνάει σε φάση «16» Grand Slam, μετά το Wimbledon 2018 και το Australian Open 2019.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε όσο δυναμικά θα περίμενε κανείς στον αγώνα και το τρίτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Κραΐνοβιτς πήρε πίσω το μίνι μπρέικ του Έλληνα στο ξεκίνημα και με εντυπωσιακή εμφάνιση ξαναμπήκε στον αγώνα!

Η αλήθεια είναι ότι αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη χθεσινή του παρουσία, μάλλον άξιζε να πάρει ένα σετ…

Οι δύο τενίστες αντάλλαξαν μπρέικ στο ξεκίνημα του τέταρτου (0-1, 1-1), όμως ο Κραΐνοβιτς πήρε σημαντικό προβάδισμα στο 3-3 με μπρέικ και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 3-5.

Έκανε, ωστόσο ένα τραγικό service game με τέσσερα αβίαστα λάθη και έτσι ο Στέφανος μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά και να περάσει στη συνέχεια μπροστά (6-5).

Οι διαφορές λύθηκαν οριστικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Κραΐνοβιτς είχε δύο σερβίς στο 4-5, όμως έστειλε την μπάλα στο φιλέ με το forehand και ο Στέφανος ήρε πίσω το μίνι μπρέικ (5-5).

Ο Σέρβος είχε αμέσως μετά σετ πόιντ (5-6), το οποίο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, και ακολούθησαν άλλοι δύο σερί πόντοι του Στέφανου, με τους οποίους έκλεισε και το ματς.

Ο 20χρονος τενίστας μπορεί να εμφανίστηκε αρκετά νευρικός, μπορεί να μην ήταν σε σούπερ μέρα όυτε χθες ούτε σήμερα, όμως είχε καθαρό μυαλό στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και αυτό είναι δείγμα μεγάλου παίκτη…

Διότι αν έχανε το τέταρτο σετ, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έκλεινε εκείνος το ματς στο πέμπτο.

Ο Τσιτσιπάς είχε συνολικά στο ματς 63 winners, όμως υπέπεσε και σε 55 αβίαστα λάθη, που έδωσαν… δικαιώματα στον Σέρβο!

Σε ό,τι αφορά το επόμενο βήμα, αν τελικά τα καταφέρει ο Βαβρίνκα, σίγουρα είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες που θα μπορούσε να συναντήσει εδώ ο Στέφανος.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Σταν είχε θριαμβεύσει εδώ το 2016…

Η αναμέτρηση για τη φάση των «16» θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε μετά το τέλος του αγώνα του με τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς: «Είναι περίεργο όταν επιστρέφεις να παίξει μετά από μία μέρα. Δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά. Είναι σημαντικές οι αλλαγές στον ψυχολογικό τομέα. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση για τα νεύρα και την υπομονή σου. Είμαι χαρούμενος που τελείωσα τη δουλειά με την υποστήριξη του κοινού».

Όσο για τα στοιχεία του ματς σημείωσε: «Νομίζω ότι αισθανόμουν πιο αργός σε σχέση με χθες. Είναι σημαντικό να παραμένεις συγκεντρωμένος. Παρά τις δυσκολίες που είχα σήμερα ανταπεξήλθα. Δεν ήμουν πολύ ενεργητικός ενώ μου έλειψε και η ταχύτητα. Είναι σημαντικό που έσβησα σετ πόιντ γιατί θα είχαμε ένα δραματικό φινάλε.

Ο αντίπαλός μου είχε παίξει ένα μεγάλο ματς τις προηγούμενες μέρες. Χρειάζεται μεγάλη ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση σε ένα Grand Slam. Είναι σαν ένας μαραθώνιος»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις