Και τώρα τα δύσκολα για την Εθνική μπάσκετ U19

Η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στις Φιλιππίνες δεν ήρθε πειστικά, αλλά… ήρθε και αυτό είναι που μετρά. Η Εθνική U19 μπήκε διστακτικά, αγχωμένα αλλά με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ηρακλείου, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από ό,τι στο χθεσινό 85-69 στη συνέχεια της διοργάνωσης, ξεκινώντας από την αποψινή αναμέτρηση απέναντι στη Ρωσία (20:30, ΕΡΤ Sports).

Ο Γιάννης Καστρίτης, που χθες δεν χρησιμοποίησε τον Ιωσήφ Κολοβέρο λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων στο πόδι, περιμένει βελτίωση από τους παίκτες του στο αμυντικό κομμάτι, στο μόνιμο (από τα φιλικά ακόμη) πρόβλημα των ριμπάουντ και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις βολές μετά τις 18 χαμένες χθες (28/46).

Η Ρωσία είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ. Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν, ο οποίος έχει δουλέψει σε ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Καντού, εθνική Ανδρών και πλέον βρίσκεται στην Άβτοντορ, απαρτίζεται από εννιά από τους δώδεκα παίκτες της ομάδας που ήταν πέρσι τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Νικίτα Μιχαϊλόφσκι, ένας σούτινγκ γκαρντ ύψους 2,01μ., που ήταν στην καλύτερη πεντάδα πέρσι στο Ευρωπαϊκό ενώ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στην VTB League έχοντας 5,5 πόντους και 2,2 ριμπάουντ σε 15,5 λεπτά κατά μέσο όρο με την Άβτοντορ. Η τελευταία διαθέτει τέσσερις παίκτες στη δωδεκάδα, η ΤΣΣΚΑ έχει τρεις, η Λοκομοτίβ Κουμπάν επίσης, ενώ δύο διαθέτει η Χίμκι. Πολύ επικίνδυνοι είναι επίσης ο φόργουορντ Αλεξάντρ Ερσόφ και ο σέντερ Ντμίτρι Καντόσνικοφ.

Οι Ρώσοι συμμετέχουν στο τουρνουά για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, πρώτη από το 2013 και μετά, ενώ μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το χάλκινο μετάλλιο του 2011, όταν έφτασαν στο βάθρο με κορυφαίο τον Ντμίτρι Κουλάγκιν, που ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Στο άλλο ματς της ημέρας για τον τρίτο όμιλο αναμετρώνται Αργεντινή και Φιλιππίνες.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Α’ Όμιλος
Λιθουανία-ΗΠΑ 17:45
Νέα Ζηλανδία-Σενεγάλη 18:15

Β’ Όμιλος
Καναδάς-Μάλι 13:45
Λετονία-Αυστραλία 16:00

Γ’ Όμιλος
Φιλιππίνες-Αργεντινή 20:00
Ελλάδα-Ρωσία 20:30

Δ’ Όμιλος
Γαλλία-Κίνα 13:15
Σερβία-Πουέρτο Ρίκο 15:30

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις