LIVE κλήρωση: Eurobasket 2025 – Μαθαίνει αντιπάλους στα προκριματικά η Ελλάδα

 

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας θα προκύψουν από το 3ο, 6ο και 7ο γκρουπ κάτι που σημαίνει πως οι πιθανές ομάδες με τις οποίες θα κληρωθεί είναι οι εξής: Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Εσθονία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ισλανδία, Σουηδία και Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα να αποφύγει στην κλήρωση τις ισχυρές Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Σλοβενία που έχουν τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Να σημειώσουμε πως οι 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων και οι 3 πρώτες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται, εκτός από τους ομίλους που περιλαμβάνουν την Κύπρο, τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Λετονία, που συνδιοργανώνουν το EuroBasket 2025.

Επιπλέον οι όμιλοι που περιλαμβάνουν τις διοργανώτριες χώρες η οικοδέσποινα και οι δύο άλλες ομάδες με την υψηλότερη θέση θα προκριθούν στο EuroBasket 2025.

Η προκριματική φάση για το EuroBasket 2025 θα διεξαχθεί σε τρία παράθυρα (19-27 Φεβρουαρίου 2024, 18-26 Νοεμβρίου 2024 και 17-25 Φεβρουαρίου 2025).

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ

Ισπανία

Γαλλία

Σερβία

Σλοβενία

2ο  Γκρουπ

Λιθουανία

Ελλάδα

Ιταλία

Γερμανία

3ο Γκρουπ

Τσεχία

Πολωνία

Τουρκία

Μαυροβούνιο

4ο Γκρουπ

Φινλανδία

Κροατία

Ουκρανία

Λετονία

5ο Γκρουπ

Βέλγιο

Γεωργία

Ισραήλ

Βοσνία

6ο Γκρουπ

Ουγγαρία

Εσθονία

Ολλανδία

Βουλγαρία

7ο Γκρουπ

Μεγάλη Βρετανία

Ισλανδία

Σουηδία

Βόρεια Μακεδονία

8ο Γκρουπ

Πορτογαλία

Δανία

Σλοβακία

Κύπρος

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις