Κτενά: «Φεύγω ανακουφισμένη με το αποτέλεσμα»

Για τις διακρίσεις που έφερε η Εθνική ομάδα τεχνικής κολύμβησης απ’ τους Μεσογειακούς αγώνες που γίνονται στην Πεσκάρα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η Σοφία Κτενά.

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. επιφάνειας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 16.41 και το ασημένιο στα 100μ. επιφάνεια με 41.22 και μίλησε για την επιτυχία της.

Παράλληλα, σχολίασε και την μικρή ελληνική αποστολή στην Πεσκάρα, όπου ταξίδεψαν τέσσερις κολυμβητές οι οποίοι κατέκτησαν από δύο μετάλλια.

Αναλυτικά όσα είπε η Σοφία Κτενά στην εκπομπή «Playball» και τους Μάνο Ζερβάκη και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για το αν τα περίμενα: «Βάσει προετοιμασίας και της θέσης μου στην παγκόσμια κατάταξη περίμενα να είμαι στο βάθρο. Ήξερα τις αντιπάλους, όμως δεν μπορούσα να προβλέψω τη θέση. Φάνηκε η δουλειά όλης της χρονιάς. Είχαμε πάει ήδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Για την εποχή ήταν καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς ήρθε και το πανελλήνιο ρεκόρ που δείχνει ότι βελτίωσα τον εαυτό μου».

Για τον χρόνο προετοιμασίας της: «Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζεται χρόνια προπόνηση και δουλειάς. Δυστυχώς στην πισίνα προπονούμαστε όσο μας επιτρέπουν. Δύο ώρες και άλλες τόσες στο γυμναστήριο. Κάποιες φορές και διπλές προπονήσεις».

Για την διοργάνωση: «Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να προβληθεί το άθλημα. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Προσπάθησαν πολύ να κυλήσουν όλα ομαλά. Παρόλο που ήρθαμε μόνο τέσσερα άτομα αποστολή η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή. Ο καθένας μας μετείχε σε δύο αγωνίσματα και πήρε δύο μετάλλια. Χαρίσαμε διακρίσεις στην χώρα μας. Φεύγω χαρούμενη και ανακουφισμένη που τελειώνω έτσι τη χρονιά».

Για τον επόμενο στόχο: «Θα ξεκουραστώ λίγες μέρες, δεν γίνεται αλλιώς. Του χρόνου έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Στοχεύουμε εκεί. Οι αγώνες γίνονται βάσει της οικονομικής δυνατότητας της χώρας. Η ΚΟΕ προσπαθεί να συμμετέχουμε σε αγώνες. Ευελπιστούμε να γίνει και ένα καμπ προετοιμασίας πριν το Παγκόσμιο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις