Τα δύο ανοιχτά μέτωπα στο ποδόσφαιρο που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση

Μοιράσου το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει από την ερχόμενη Τρίτη τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο θέματα άμεσης διευθέτησης, τα οποία είναι ανοιχτά και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού θα κληθεί να τα διαχειριστεί.
Το πρώτο είναι το θέμα την υπογραφής συμβολαίων της ΕΡΤ με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Σούπερ Λιγκ για την απόκτηση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.
Η απερχόμενη κυβέρνηση αποφάσισε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές ότι η ΕΡΤ θα αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τριών ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 και του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, όμως άφησε τις υπογραφές για μετά τις εκλογές.
Σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τη συμφωνία που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη κυβέρνηση, όσον αφορά την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ 2, τότε είναι πιθανό η περίφημη αναδιάρθρωση να τιναχτεί στον αέρα και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να μην αρχίσει.
Το δεύτερο θέμα αφορά το VAR, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να λειτουργήσει στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ στις 24- 25 Αυγούστου, όμως ο διαγωνισμός έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να καλύψει και το κόστος λειτουργίας του.
Εφόσον η εκκρεμότητα με τις οπτικές ίνες, για την οποία μίλησε ο Γιώργος Βασιλειάδης συνδέεται με ενέργειες που πρέπει να κάνει η επόμενη η κυβέρνηση, θα έχουμε να κάνουμε με ένα δεύτερο θέμα, που χωρίς να δημιουργεί τα διλλήματα του πρώτου, θα πρέπει να τύχει άμεσης διευθέτησης.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις