Κατερίνα Βέργου: «Μία γυναίκα όλα τα μπορεί!»

Η 30χρονη Βολιώτισσα ρέφερι και πρωταθλήτρια στίβου, Κατερίνα Βέργου, εξασφάλισε λίγα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο της και μας παρέθεσε μία συνέντευξη για τον αθλητισμό, τη διαιτησία, αλλά και την οικογενειακή της ζωή!!!

Η «Αρχόντισσα» του Βόλου ολοκλήρωσε τη σχολή διαιτησίας και την αγωνιστική σεζόν 2016-17 ξεκίνησε να διευθύνει αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του Νομού Μαγνησίας, ενώ τοποθετήθηκε στους αναμορφωμένους πίνακες διαιτησίας ως η πρώτη αξιολογημένη διαιτητής της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών. Διαθέτει πλούσια σωματικά και ψυχικά προσόντα, ενώ η ίδια είναι πρωταθλήτρια στίβου με αρκετές υψηλές διακρίσεις και πολλά μετάλλια σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο! Μάλιστα το 2005 όντας μέλος της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες στην Κύπρο. Κάνει τριπλούν και μήκος, ενώ πιο παλιά έχει ασχοληθεί με επιτυχία και με το έπταθλο.

Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Επίσης, η Κατερίνα Βέργου είναι personal trainer, απασχολείται ως προπονήτρια στα τμήματα υποδομής του Άτλαντα Βόλου στον οποίο ανήκει ως αθλήτρια. Εκτός από τη σφυρίχτρα, το στίβο, την προπονητική, δραστηριοποιείται έντονα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς απασχολείται στον κλάδο της Διατροφολογίας Ειδικών Εφαρμογών.

Πάνω απ’ όλα η Κατερίνα είναι νικήτρια της ζωής, καθώς συνδυάζει άριστα τις αυξημένες αθλητικές, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Μία αξιόμαχη γυναίκα πάντα με χαμόγελο και ευγένεια, αποδεικνύοντας πως ξεπερνά εμπόδια και δυσκολίες, βάζοντας τη δική της ”σφραγίδα” στο ”χρυσό” βιβλίο των επιτυχιών της, το οποίο αναμένεται να έχει και συνέχεια. “Οπλισμένη” με πίστη, θέληση, υπέρτατη αγάπη και πείσμα παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της και με σκληρή δουλειά να αναδειχθεί ακόμη πιο ψηλά και να καθιερωθεί για τα καλά στη λίστα των κορυφαίων Ελληνίδων διαιτητών και αθλητριών του στίβου! Τιμάει περήφανα και περίτρανα τα γαλανόλευκα χρώματα και αγωνίζεται με υπέρμετρο ζήλο κάθε δευτερόλεπτο!!!

Πάνω απ’ όλα η Κατερίνα ζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κοιτάζοντας το ρολόι της, βλέπει ότι περνάει ευχάριστες στιγμές που σίγουρα θα αποτελέσουν χρήσιμες εμπειρίες για τη μελλοντική της σταδιοδρομία στο χώρο της διαιτησίας, αλλά θα αποθηκευτούν πλήρως φυλαγμένες στο προσωπικό της ”σεντούκι”!!! Αξιέπαινη σύζυγος, αξιοθαύμαστη εργαζόμενη μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, τον Χριστόφορο, διακατέχεται από ζωντάνια και ενέργεια και χειρίζεται το λόγο της σωστά. Η λαμπερή και εκθαμβωτική ”Αρχόντισσα” του Βόλου λαμβάνει μέρος σε ένα ακόμη πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Πάτρα αυτό το Σαββατοκύριακο.Ε κ μέρους της σελίδας μας να της ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία και πως η σκέψη μας θα ταξιδεύει στην πόλη της Πάτρας!!!Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Βέργου:

Πως κατάφερες να ισορροπήσεις την μαθητική με την αθλητική ιδιότητα;
«Ξεκίνησα τον αθλητισμό στα 13 μου χρόνια. Ήταν λίγο δύσκολο, καθώς έπρεπε να διανύσω μία απόσταση 40 χλμ από Καλά Νερά προς Βόλο και αντίστροφα, ώστε να παρακολουθώ το καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων και να ξοδεύω 6 ώρες την ημέρα.»

Πως έγινε η μετάβαση από τον πρωταθλητισμό στη διατησία;
«Αρχικά ο σύζυγός μου πήγε να γίνει διαιτητής, αλλά μου έγινε πρόταση να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο χώρο. Γενικά έχω αποκτήσει την ποδοσφαιρική “κληρονομιά” λόγω των αδερφών μου, Γιάννη και Κυριάκου, αλλά ήθελα να μετρήσω τις δυνάμεις σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, κάτι που πολλοί δεν μπορούν να κάνουν όμως μου αρέσει να απονείμω δικαιοσύνη, να καταλάβω τους παλμούς των αθλητών και των αθλητριών, αλλά και την ένταση των αγώνων!!!»

Πως σε αντιμετωπίζουν οι άντρες συναδελφοί σου στο χώρο της διαιτησίας;
«Με σέβονται και βοηθούν αρκετά. Δε με ξεχωρίζουν, με φροντίζουν, διαβάζουν κάθε δευτέρα τις εκθέσεις της αγωνιστικής δράσης του Σαββατοκύριακου, με αποδέχονται ως μία δυναμική γυναίκα και με κρίνουν φυσικά. Πάνω απ’ όλα με αντιμετωπίζουν ισάξια.»

Προσωπικά συνάντησες στερεοτυπικές αντιλήψεις;
«Κάποιες φορές από ”ανεγκέφαλους” που δεν δέχονται την πραγματική εικόνα ενός αγώνα που αποτυπώνεται στο γήπεδο. Αντλώ σεβασμό από φιλάθλους, παίκτες και αξιωματούχους αγώνων.Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη περίπτωση, αντίθετα κοπιάζω και προσπαθώ να γίνω πιο αντικειμενική και να απονείμω δικαιοσύνη.»

Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Διατροφολογία;
«Επειδή μου αρέσει η σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και αθλητική διατροφή.»

Κορυφαία στιγμή και ρεκόρ που έχεις καταγράψει σε άθλημα του στίβου;
«Είμαι 17 φορές πανελληνιονίκης σε τριπλούν, άλμα εις μήκος και έπταθλο. Οι καλύτερες επιδόσεις μου είναι στο μήκος με 6.15μ και στο τριπλούν με 13.10μ καταγράφοντας ατομικό ρεκόρ. Επίσης, μετρώ στη συλλογή μου μετάλλια, κύπελλα και έλαβα μέρος σε διεθνές μίτινγκ, σημειώνοντας υψηλές διακρίσεις και βαθμολογικές θέσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.»

Ανάμεσα στο στίβο,τη διαιτησία και τη διατροφολογία ποιο είναι αυτό που σε κέρδισε;
«Εδώ και 17 χρόνια ο στίβος αποτελέι τον έρωτα μου και δουλεύω διαφορετικά με σκοπό να ξεπερνάω τον εαυτό μου! Όμως αγαπώ την διαιτησία την οποία υπηρετώ πιστά 3 χρόνια, θέτω στόχους και προσπαθώ να τους εκπληρώνω.»

Το μήνυμα που στέλνεις στις γυναίκες αθλήτριες;
«Μία γυναίκα όλα τα μπορεί!!!Καμία γυναίκα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν,αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής με ηρεμία, ψυχραιμία, αγάπη, σεβασμό και στόχο, θα έχει επιτυχημένα αποτελέσματα.»

Πώς συνδυάζεις την οικογενειακή ζωή με τις αθλητικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις;
«Είναι πολύ δύσκολο!!!Ακολουθώ σωστό προγραμματισμό με το κατάλληλο καθημερινό σχεδιάγραμμα και με καλή θέληση στέκομαι δίπλα στην οικογένειά μου,προσπαθώντας να ξεπερνώ τα όρια μου κάποιες φορές!!!»

Τέλος, Κατερίνα ποια πρόσωπα σου συμπαραστέκονται διαρκώς;
«Κοντά μου ο πρώτος μου υποστηρικτής είναι ο προπονητής του Άτλα Βόλου, ο Ηλίας Κορώνας. Σημαντική συμβολή σε όλη αυτήν την πορεία μου πρόσθεσαν και οι γονείς μου, αν και αυστηροί κριτές, αποκόμισα πολλά από αυτούς. Επίσης ο σύζυγός μου και ο γιος μου που επιθυμώ πολύ να γίνω το πρότυπό του και να θυμάται πάντα πως η μητέρα του είναι μια δυναμική γυναίκα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις