Άλεξ Κρουθ: Πολύ σημαντικό το φετινό πρότζεκτ της Νίκης

Ο Αλεχάνδρο Κρουθ είναι ένας ποδοσφαιριστής από τον οποίο η Νίκη περιμένει πολλά καθώς η άρτια τεχνική του κατάρτιση, η γρήγορη σκέψη και η ταχύτητά του θα βοηθήσουν στο άνοιγμα κλειστών αμυντικών γραμμών. Ο 29χρονος Ισπανός μετά το πέρασμά του από τη Δόξα Δράμας την περσινή σεζόν όπου κατέγραψε 17 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ήρθε στη βολιώτικη ομάδα για να αποτελέσει ένα από τα κομμάτια του λάτιν στοιχεία της μεσοεπιθετικής γραμμής των κυανολεύκων.

Τον Άλεξ Κρουθ συναντήσαμε στον Ξενώνα Κλείτσα, όπου καταλύει η ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στην Πορταριά. Ο Ισπανός έδειξε πλήρως προσαρμοσμένος στο νέο του περιβάλλον και απάντησε με χαρά σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε.

Η συνέντευξη του Αλεχάνδρο Κρουθ στο goalpost.gr:

Για τους λόγους που επέλεξε τη Νίκη ως επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Επέλεξα τη Νίκη Βόλου, γιατί μου εξήγησε το πρότζεκτ της ομάδας ο κ. Στύλας. Γνώριζα τη Νίκη από τότε που παίξαμε αντίπαλοι στο Κύπελλο, όταν βρισκόμουν στη Δόξα Δράμας. Σε όσους απευθύνθηκα για πληροφορίες όσον αφορά την ομάδα και την πόλη, μου είπαν τα καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι κατά 80% με 90% ακολουθώ τον κ. Στύλα και το έκανα βάσει του πλάνου που υπάρχει. Θεωρώ ότι η Νίκη Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Ήξερα ότι η Νίκη θα ανεβεί κατηγορία και θα δώσω ό,τι μπορώ ως ποδοσφαιριστής για να πετύχει τον στόχο της».

Για το αν είναι πλεονέκτημα γι’ αυτόν το γεγονός πως η Νίκη έχει Ισπανό προπονητή: «Ο προπονητής που είχα στη Δόξα Δράμας, ο κ. Στάικος Βεργέτης, μιλάει την ισπανική γλώσσα και ήταν σημαντικό για μένα. Πόσο μάλλον τώρα που ο προπονητής είναι Ισπανός και με βοηθά πολύ αυτό. Είναι πιο εύκολη η επικοινωνία, η αντίληψη και όλο γενικά το κομμάτι της συνεργασίας».

Για το αν τον βοηθά περισσότερο το ότι η Νίκη θα έχει ισπανική φιλοσοφία στο παιχνίδι της: «Φυσικά θα είναι πολύ πιο εύκολα για μένα. Πέρσι ήταν ο πρώτος χρόνος από την Ισπανία στην Ελλάδα. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά στην ίδια χώρα, οπότε γνωρίζω περισσότερα πράγματα και θα είναι εύκολο να προσαρμοστώ. Μάλιστα στη Νίκη ήρθα νωρίς και μετέχω από την αρχή στην προετοιμασία, σε αντίθεση με τη Δόξα όταν είχα έρθει πιο αργά. Έτσι κερδίζω περισσότερο χρόνο και όλα είναι πιο εύκολα σε σχέση με πέρσι».

Για την ατμόσφαιρα που συνάντησε όταν τέθηκε αντιμέτωπος με τη νέα του ομάδα όταν αγωνίστηκε στο Κύπελλο με τη φανέλα της Δόξας: «Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα τη Νίκη, πριν παίξουμε εναντίον της στο κύπελλο. Θυμάμαι ότι αν και βρισκόταν μία κατηγορία πιο κάτω από εμάς, μου δημιούργησε πολύ ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι διέθετε ένα πολύ καλό στάδιο κι έναν υπέροχο κόσμο. Δεν περίμενα αυτό που αντίκρυσα».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι σε διάφορες θέσεις, κυρίως όμως ως εξτρέμ. Μπορώ να παίξω, είτε στο δεξί άκρο της επίθεσης, είτε στο αριστερό. Επίσης, μπορώ να αγωνιστώ ως επιτελικός μέσος. Πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να καλύψω όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα: «Βρίσκομαι ελάχιστα στην ομάδα. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω αποκτήσει πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου, με τους οποίους έχω κάνει αρκετές συζητήσεις. Πιστεύω ότι μπήκα αμέσως στο κλίμα της ομάδας. Ασφαλώς, γνωρίζω και τον κ. Στύλλα από παλιότερα, κάτι που με διευκόλυνε πολύ. Ήξερα τι να περιμένω από τη νέα μου ομάδα. Το μέρος που διαμένουμε είναι πολύ όμορφο, όπως πολύ καλό είναι και το γήπεδο που προπονούμαστε. Δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει».

Ολοκληρώνοντας ο Αλεχάνδρο Κρουθ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο της Νίκης: «Αυτό που θα ήθελα να τονίζω προς τον κόσμο είναι ότι το πρότζεκτ που ετοιμάζεται φέτος στη Νίκη είναι πολύ σημαντικό. Έχω δει το πάθος αυτού του κόσμου για την ομάδα και πιστεύω πως αυτή τη χρονιά θα πάμε πολύ καλά».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις