ΣΠΠΜ: θα υποστούν κυρώσεις όσοι προπονητές «δανείσουν» τα διπλώματά τους

Συχνό είναι το φαινόμενο διπλωματούχοι προπονητές ποδοσφαίρου να δηλώνονται από ομάδες ως προπονητές, ώστε να μην έχουν τις συνέπειες του ΚΑΠ, αλλά στην πραγματικότητα τον ρόλο του προπονητή να έχει άλλο πρόσωπο που δεν διαθέτει την σχετική πιστοποίηση. Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα υποστούν κυρώσεις όσοι προπονητές «δανείσουν» τα διπλώματά τους. Το κείμενο που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΣΠΠΜ Γιώργο Καλλιακούδα και τον γενικό γραμματέα Αριστείδη Γιαννούτσο είναι το εξής:
«Το Δ.Σ. του συνδέσμου μας μετά από τα γεγονότα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, όπως ομάδες να επικοινωνούν με διπλωματούχους προπονητές και να κάνουν δελεαστικές προσφορές ώστε να δανείσουν τα διπλώματά τους και να μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς συνέπειες από την ΕΠΣΘ ανακοινώνει στους προπονητές-μέλη του ότι είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίων αυτών (προπονητές δανειστές ή… γλάστρες), ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να κινηθούμε εναντίων των προπονητών που δανείζουν τα διπλώματά τους και να τιμωρηθούν με αφαίρεση της κάρτας προπονητή και του διπλώματος ΟΥΕΦΑ που κατέχουν.
Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους που θα βρεθούν ως αντίπαλοι και οι «προπονητές» (δανειστές) δεν βρίσκονται στον αντίπαλο πάγκο να το γράφουν στο φύλλο αγώνα (διαιτητής ή ο γεν. .αρχηγός ή ο αρχηγός της ομάδος) ως παρατήρηση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις