Με κόπο και Κούτσια ο Ολυμπιακός Β. ξεπέρασε το εμπόδιο της Αταλάντης

Την πρόκριση στην παράταση πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου νικώντας με κόπο και ιδρώτα την ιδιαίτερα μαχητική Αταλάντη. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 3-2, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση και της ημίωρης παράτασης. Το συγκρότημα του Θωμά Γράφα παρουσίασε καλή εικόνα, όμως πλήρωσε τις λίγες στιγμές αδράνειας στην άμυνα και δέχθηκε δύο τέρματα που το έβαλαν σε “περιπέτειες”. Ο Σκοπελίτης άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 10′ με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 13′ με τον Χαϊκάλη. Το 1-2 έκανε ο MVP του αγώνα, Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 18′, ενώ για την Αταλάντη ισοφάρισε ο Μαλισσόβας στο 53′. Το “χρυσό” γκολ πέτυχε ο Ράντι δύο λεπτά πριν το παιχνίδι να πάει στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Δυνατό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός και μόλις στο 3′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε σέντρα του Μπουτζίκου ο Σκοπελίτης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα αμυνομένων και να απομακρύνεται. Η πίεση του Ολυμπιακού Βόλου απέδωσε καρπούς στο 10ο λεπτό του αγώνα με σκόρερ τον Σκοπελίτη. Ο Βολιώτης επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του Καπετάνου σε προσπάθειες των Κουτσιανικούλη και Τσίτα και με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Ψυχρολουσία και ισοφάριση

Η αντίδραση της Αταλάντης ήταν άμεση καθώς μόλις τρία λεπτά (13′) αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα, σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ο Γεράσιμος Χαϊκάλης από κοντά, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αντίδραση με Κουτσιανικούλη

Το γκολ της ισοφάρισης φαίνεται πως “ξύπνησε” τους παίκτες του Θωμά Γράφα που πίεσαν για το δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Το γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς στο 20′ ο Κουτσιανικούλης με ωραία κίνηση πέρασε και τον τερματοφύλακα πριν πλασάρει στην κενή εστία, γράφοντας το 1-2 για την ομάδα του.
Στο 31′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ που θα “κλείδωνε” τη νίκη – πρόκριση, όμως το σουτ του Κουτσιανικούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον βραχύσωμο επιθετικό οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 3-1 στο 43′. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε ωραία στον Τσίτα στην περιοχή, όμως ο υψηλόσωμος σέντερ φορ κλώτσησε αέρα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισε η Αταλάντη

Όπως και στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη. Στο 48′ το σουτ του Τσίτα εξουδετέρωσε ο Καπετάνος ενώ τρία λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μπουτζίκου κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ήταν στο 53′ όταν ο Χαϊκάλης σέντραρε συρτά με τον Μαλισσόβα με προβολή να κάνει το 2-2. Στο 65′ την κεφαλιά του Σακκά έβγαλε δύσκολα ο Μακρυωνίτης ενώ στο 70′ ήταν η σειρά του Καπετάνου να βγάλει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φαζού. Η τελευταία φάση του κανονικού μέρους του αγώνα ήταν για τους ερυθρόλευκους, όταν στο 81′ ο Τσίτας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε συρτή σέντρα του Μπουτζίκου

Με περισσότερες δυνάμεις ο Ολυμπιακός Βόλου στην παράταση

Έχοντας περισσότερες δυνάμεις στον έξτρα χρόνο της παράτασης ο Ολυμπιακός Βόλου, προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική διάταξη των γηπεδούχων χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πληρώρα ευκαιριών. Στην σημαντικότερη ο Τζέφερσον σε τετ α τετ με τον Καπετάνο, μετά από όμορφη πάσα του Κουτσιανικούλη, δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Στο 100′ την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου έβγαλε και πάλι ο Καπετάνος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο νικητήριο γκολ που του έδωσε και την πρόκριση, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση και της ημίωρης παράτασης. Ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα με τον Ράντι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κολιάκος, Νικολάου (Αθηνών)
Κίτρινες: Στεφάνοβιτς, Τσιάρας, Σακκάς

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Κάπος (108′ Τζιος), Λυτάκης, Τσακανίκας, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος (55’ Τζιβελέκης), Μαλισσόβας(65’ Σακκάς), Δήμος (46’ Σίδερης), Αντωνίου, Χαϊκάλης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας (90’ Ρόκας), Σκοπελίτης (58’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (91’ Τζέφερσον), Ράντι (120′ Παπαϊωάννου), Τσίτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις