Η Περιφέρεια δίνει 1 εκατ. ευρώ για έργα πέριξ της “Αγιά Σοφιάς”

Με μια σημαντική απόφαση επισφραγίστηκε η δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής προς την ΑΕΚ ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των συνοδών έργων του γηπέδου της.

Κατά τη συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με την αντιπροσωπεία της ΑΕΚ στην οποία ηγείτο ο Δημήτρης Μελισσανίδης και τον Γιάννη Βούρο συμφωνήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ενα έξτρα ποσό που αφορά και το νέο γήπεδο της Ένωσης άμεσα.

Το ποσό που αφορά και το νέο γήπεδο
Με αυτό το ποσό (που είναι ξεχωριστό από τα 20 εκατ. που ήδη έχουν εγκριθεί) θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα που είχαν… παγώσει επί εποχής Άρη Βασιλόπουλου. Και αυτά τα έργα αφορούν τη διαμόρφωση πεζοδρόμων και ελεύθερων χώρων γύρω από την «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έξτρα συμφωνία με το 1 εκατ. ευρώ αναφέρει χαρακτηριστικά:

-Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί το επόμενο διάστημα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων κι ελεύθερων χώρων πέριξ του γηπέδου.

Πατούλης: «Η Αγιά Σοφιά θα γίνει, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση»
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τόνισε πως όλες οι δυνάμεις που είναι τις αρμοδιότητάς του θα τεθούν στην υπηρεσία της ΑΕΚ ώστε η υπογειοποίηση να προχωρήσει και το έργο να προχωρήσει κανονικά: «Κύριε πρόεδρε, να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε εδώ μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους της ΑΕΚ. Είμαστε ακριβώς 39 ημέρες εδώ ως διοίκηση. Που σαφέστατα όλες μας οι δυνάμεις τίθενται υπέρ του σχεδιασμού και κυρίως της υλοποίησης του ότι έχει συμφωνηθεί και προφανώς θα το δούμε μέσα από συγκεκριμένες ημερομηνίες και δυνατότητες που έχουμε για το αύριο. Να ξέρετε ότι όπως είχαμε πει από την επίσκεψη του καλοκαιριού όπως είχαμε πει πριν αναλάβουμε, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην υλοποίηση, στην ολοκλήρωση και σε κάθε βοήθεια αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, της Αγιά Σοφιάς και οι υπηρεσίες μου, οι εντολές που έχουν λάβει είναι, να μην χάνεται ούτε μέρα χωρίς να υπάρχει λόγος. Θα σας δείξω μάλιστα με ακριβείς ημερομηνίες όσα σας λέω», ήταν τα λόγια του κ. Πατούλη.