Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική Super League 1 ΑΕΚ Ακάθεκτη η ΑΕΚ, 4-2 τον Αστέρα | Τα στιγμιότυπα (video)

Ακάθεκτη η ΑΕΚ, 4-2 τον Αστέρα | Τα στιγμιότυπα (video)

Η ΑΕΚ, παρά το ροτέισον, επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με 4-2 χάρη και στα δύο αυτογκόλ του Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς στο πρώτο μέρος. Τα υπόλοιπα γκολ των «κιτρινόμαυρων», που, εν αναμονή του αγώνα του ΠΑΟΚ, πέρασαν επικεφαλής οι Πόνσε, Γκαρσία. Για τους Αρκάδες σκόραραν οι Μπαρτόλο – Μιριτέλο

https://exchange.glomex.com/video/v-cywhiufw25wh?integrationId=40599v1tl6nwn662

Στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον μέχρι να λήξει η αναμέτρηση του Περιστεριού (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ), βρέθηκε η ΑΕΚ επικρατώντας με το χορταστικό 4-2 του Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο το αξιοσημείωτο της τρίτης διαδοχικής νίκης της ομάδα του Αλμέιδα ήταν ότι τα μισά κιτρινόμαυρα τέρματα πέτυχε ένας …παίκτης του Ράσταβατς! Ο Nτράγκαν Τζουγκάνοβιτς…

Παρότι χωρίς κανονικό εξάρι (ο Πινέδα βασικός αφού ο Σιμάνσκι είναι τραυματίας και ο Γιόνσον τιμωρημένος), χωρίς κανέναν βασικό αμυντικό (λόγω προβλήματος του Βίντα στην τελευταία προπόνηση, αλλά και της διατήρησης του Ραντόνια) η …πειραματική AEK ήταν η γνωστή ΑΕΚ πιέζοντας από τα πλάγια με τους τους Άμραμπατ και Ελίασον που εναλλάσονταν ως αντί-Γκατσίνοβιτς (επίσης τιμωρημένος).

Ωστόσο, το έργο των γηπεδούχων που αρχικά έπεσαν σε έναν …κεφάτο Γραμματικάκη (σταμάτησε τον Ελιάσον κι όποιον άλλον δοκίμασε να απειλήσει) διευκόλυνε ένας αντίπαλος.

Ο Nτράγκαν Τζουκάνοβιτς που υπέπεσε σε δύο αυτογκόλ (25′, 43′) σε προσπάθειες του ν’ απομακρύνει. Την πρώτη μια κεφαλιά του Πόνσε σε κόρνερ του Μάνταλου και στη δεύτερη συρτή σέντρα του Ελίασον.

Eνδιάμεσα (26′) ο Πόνσε για τρίτο διαδοχικό ματς σκόραρε, με κεφαλιά από σέντρα του Ελίασον.

Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει παρότι οι φιλοξενούμενοι (δίχως Moυνάφο) μείωσαν πριν βγει το ημίχρονο (45+3′) με πέναλτι του Μπαρτόλο που καταλογίστηκε με υπόδειξη του VAR που έστειλε το ρέφερι να δει το χέρι του Μήτογλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαχείρισης με την ΑΕΚ να φτάνει και σε τέταρτο γκολ.

Ο προερχόμενος από τραυματισμό και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό Λιβάι Γκαρσία αφού αστόχησε προ κενής εστίας και σε τετ α τετ με την τρίτη τελική σε 5 λεπτά, από πάσα του Μάνταλου πέρασε και τον γκολκίπερ για το 4-1 (76′).

Ως το φινάλε αξιοσημείωτα ήταν η διαμόρφωση του τελικού σκορ με το 10ο γκολ του Μιριτέλο και το ντεμπούτο του νεαποκτηθέντα Λιούμπισιτς

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ– ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-2

Γήπεδο: Οpap Arena (N. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερς: 26’ (αυτ.), 43′ Tζουκάνοβιτς, 27’ Πόνσε, 76′ Γκαρσία – 45+3′ (πεν.) Μπαρτόλο, 90′ Μιριτέλο.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτες– Τζουκάνοβιτς (12’), Γκος (32’), Μπαρτόλο (41’)

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (Aλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος – Πινέδα (79’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78’ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66’ Φερνάντες) – Τσούμπερ (72’ Αραούχο), Πόνσε (66’ Γκαρσία).


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς.):
Γραμματικάκης – Λύρατζης (λ.τρ. 50’ Άλβαρες), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (79’ Αλάγκμπε), Γκος (65’ Βαλιέντε) – Καλτσάς (65’ Σίτο), Μπαρτόλο (46’ Ζουγλής), Κρέσπι – Μιριτέλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com