Σαρωτική η ΑΕΚ συνέτριψε 5-0 τον Ατρόμητο (vids)

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό η Ένωση πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από την έδρα του Ατρομήτου, επιστρέφοντας στις νίκες.

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Επιστροφή στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες για την Ένωση, που μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πέρασαν άνετα με 0-5 από την έδρα του Ατρομήτου, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πόνσε, που σημείωσε τρία τέρματα, ενώ ένα πέτυχε ο Κάλενς και ο Γιόνσον. Με αυτόν τον τρόπο οι νταμπλούχοι δείχνουν να έχουν… σφυγμό, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα κατάφεραν να παραμείνουν στο μείον δύο από την πρώτη θέση.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Περιστέρι ξεκίνησε με την Ένωση να πατάει το… γκάζι με το «καλημέρα» και να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2’. Ο Πήλιος θα κάνει ωραία μπαλιά, στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Πόνσε να μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ, να κάνει το 0-1. Μάλιστα οι παίκτες του Αλμέιδα, δύο λεπτά μετά θα φτάσουν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του αμαρκάριστου Γιόνσον, μέσα από την περιοχή, θα περάσει ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. Οι νταμπλούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, μιας και η πίεση που ασκούσαν ψηλά στην άμυνα των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα, κάτι που έφερε και δεύτερο γκολ.

Στο 15’ ο Γκατσίνοβιτς θα μπει στην περιοχή των γηπεδούχων, από αριστερά, θα βγάλει την παράλληλη μπαλιά και ο Πόνσε, με πλασέ από κοντά, θα κάνει το 2-0. Η ΑΕΚ και μετά το δεύτερο τέρμα θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχη στο Περιστέρι, έχοντας την κατοχή της μπάλας και δεν άφηναν τους παίκτες του Ίλιτς να βγάλουν αντίδραση και να απειλήσουν την εστία του Στάνκοβιτς. Στο 29’ θα έρθει ακόμα μια καλή στιγμή για την Ένωση, με τον Γκατσίνοβιτς να βρίσκει πολύ ωραία τον Τσούμπερ, όμως το σουτ που θα κάνει ο Ελβετός, από πολύ καλό σημείο, θα είναι αδύναμο και ο Τσιντώτας θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Το… πάρτι της ΑΕΚ θα συνεχιστεί και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο θα πετύχει και τρίτο γκολ.

Πιο συγκεκριμένα στο 35’ ο Γκατσίνοβιτς θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Βίντα να προσπαθεί μια φορά με το κεφάλι και μια με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως την μπάλα να κοντράρει, να φτάνει στον Κάλενς που από κοντά να κάνει το 0-3. Στο 42’ θα είναι η πρώτη στιγμή που οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν ο Κούεν θα κάνει ένα σουτ, από πλάγια θέση, όμως ο Στάνκοβιτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά με τα πόδια, κρατώντας το 0-3 για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι με το ξεκίνημα τους δευτέρου ημιχρόνου θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία να βρουν δίχτυα, όταν στο 48’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάλενς θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Ότι όμως δεν συνέβη σε αυτή τη φάση θα γίνει στο 58’, με τους παίκτες του Αλμέιδα να βγαίνουν στην αντεπίθεση, τον Ρότα να κάνει το γύρισμα, τον Πόνσε αρχικά να βλέπει τον Τσιντώτα να αποκρούει την προσπάθειά του, αλλά τον Αργεντίνο να παίρνει στο ριμπάουντ και σε κενή εστία να κάνει το 0-4, ολοκληρώνοντας το δικό του χατ τρικ.

Η Ένωση δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό την πίεση προς του φιλοξενούμενους και στο 65’ θα χάσει ακόμα μια ευκαιρία, όταν οι ποδοσφαιριστές της θα βγουν στην αντεπίθεση, ο Γκατσίνοβιτς θα γυρίσει την μπάλα, αλλά το Τσούμπερ μέσα από την περιοχή να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Το πέμπτο όμως γκολ δεν θα αργήσει να έρθει καθώς τρία λεπτά μετά και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου, ο Γιόνσον θα πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κάνοντας το 0-5. Στο 73’ οι γηπεδούχοι θα «αγγίξουν» το γκολ της τιμής, όταν μετά από κόρνερ οι Αγκιέλσι θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Στάνκοβιτς θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 88′ ένα σουτ του Αραούχο θα περάσει άουτ, ενώ υπόλοιπα λεπτά δεν θα αλλάξει κάτι με την ΑΕΚ να παίρνει μια πολύ εύκολη νίκη στο Περιστέρι και δείχνει ότι… επιστρέφει.

Σκόρερ: 2’, 15’,58’ Πόνσε, 35’ Κάλενς, 67’ Γιόνσον

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46’ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε (46’ Αγκιέλσι), Κούεν, Έντερ, Γιουμπιτάνα (63’ Ντιρξ), Βαλένσια (63’ Ρομπάιγ), Βέργος

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68’ Φερνάντες), Άμραμπατ (68’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (72’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (72’ Πισάρο), Πόνσε (68’ Αραούχο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις