Κοίταξε την Ιταλία στα μάτια η Εθνική, παρά την ήττα

Η Ελλάδα κοίταξε στα μάτια την Ιταλία, έπαιξε μαζική άμυνα, έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Λημνιό και Κουλούρη, αλλά στο φινάλε ηττήθηκε με 2-0.
Κυρίως χάρη στη λανθασμένη επιλογή του Μπουχαλάκη να βάλει το χέρι του σουτ του Ινσίνιε, με τον Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα να λύνει το γόρδιο δεσμό.
Ο Μπερναντέσκι με μακρινό σουτ και λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Πασχαλάκη που άργησε να πέσει, «κλείδωσε» το τρίποντο και έκανε το 7X7 για την “σκουάντρα ατζούρα”.

Η εθνική μας ομάδα έπαιξε ένα ποδόσφαιρο που θύμισε Ρεχάγκελ και Σάντος, με άμυνα διαρκείας, τρεξίματα, κλείσιμο χώρων και αλληλοκαλύψεις. Με τον Λημνιό να ξεχωρίζει επιθετικά και να δημιουργεί προβλήματα.
Αλλά για ακόμα ένα ματς δεν έλλειψαν τα ατομικά λάθη που εν τέλει στοίχισαν και έφεραν ακόμα μία ήττα.
Είναι κρίμα μετά από τέτοια προσπάθεια να μην παίρνει η «γαλανόλευκη» ούτε βαθμό στο Ολίμπικο, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι άδικο.
Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Κάναμε λάθη που οι Ιταλοί δεν συγχώρεσαν.
Η Ελλάδα έφυγε με άδεια χέρια από την Ιταλία και ετοιμάζεται για το ματς με τη Βοσνία.

Μεγάλη ευκαιρία με Λημνιό
Η εθνική μας ομάδα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12′, όταν από την καταπληκτική πάσα του Μπακασέτα στον Λημνιό, ο άσος του ΠΑΟΚ σούταρε με δύναμη, αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε με δυσκολία.
Και συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα για τους Ιταλούς που αδυνατούσαν να «σπάσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα, με τον Λημνιό να προσπαθεί πολλές φορές να πλαγιοκοπήσει.
Ινσίνιε στο 29′ και Μπαρέλα στο 29′ προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε σε καμία των περιπτώσεων.
Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βάζει… δύσκολα στην “σκουάντρα ατζούρα” και να δείχνει ικανό για την έκπληξη.

Πίεσαν οι «ατζούρι», κοντά στο γκολ ο Κουλούρης
Η Ιταλία μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πιέσει, αλλά οι χώροι ήταν καλά κλεισμένοι και αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην ελληνική περιοχή.
Στο 53′ ο Βεράτι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ινσίνιε, τον έχασε ο Μπακάκης, ο φορ της Νάπολι έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά εκτός εστίας.
Τρία λεπτά μετά, ο Βεράτι έκανε τη σέντρα, ο Ιμόμπιλε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης με εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του έδιωξε σε κόρνερ, στην πιο σημαντική φάση των «ατζούρι».
Φοβερή ευκαιρία για την Εθνική να ανοίξει το σκορ στο 60′, με τον Ζέκα να κάνει υπερπροσπάθεια, να κλέβει τη μπάλα, να πασάρει στον Λημνιό, εκείνον να τη γυρίζει παράλληλα από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του Κουλούρη από πλάγια να είναι άστοχο!

«Ανοησία» Μπουχαλάκη
Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, ωστόσο ο Μπουχαλάκης έκανε το… αχρείαστο και σε σουτ του Ινσίνιε έβαλε το χέρι του.
Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ζορζίνιο στο 63′ από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ.
Στο 71′ ο Ινσίνιε έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.
Παρ’ όλα αυτά η εθνική μας έφτασε και πάλι με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, όταν σε κεφαλιά-γύρισμα του Μπουχαλάκη για τον Μπακασέτα, αυτός κάνει… τσαφ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντοναρούμα.
Το ματς τελείωσε στο 78′. Ο Μπερναρντέσκι κάνει το σουτ, η μπάλα βρίσκει στον Γιαννούλη, αλλάζει πορεία, μπερδεύει τον Πασχαλάκη που ξεκίνησε με καθυστέρηση και καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.
Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, η Ελλάδα ηττήθηκε, η Ιταλία έκανε το 7X7.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87′ Τζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Ινισίνε, Ιμόμπιλε (79′ Μπελότι), Κιέζα (39′ λ.τρ Μπερναντέσκι).
ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης (75′ Γιαννούλης), Ζέκα, Κουρμπέλης – Μπακασέτας (79′ Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67′ Δώνης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις