Ελλάδα-Γαλλία: «Μάχη» για την τιμή της με το μυαλό στα playoffs η Εθνική

Για την τιμή της η Εθνική. Τη Γαλλία φιλοξενεί (21:45, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr, Alpha) η Ελλάδα στην αυλαία της προκριματικής φάσης του Euro 2024, έχοντας μείνει και τυπικά εκτός διεκδίκησης των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, η οποία θα τερματίσει δεδομένα στην 3η θέση του 2ου ομίλου, θα παίξει για το γόητρο στον συγκεκριμένο αγώνα, αντιμετωπίζοντας έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Εθνική θα δώσει τον τελευταίο επίσημο αγώνα της πριν τα playoffs του Μαρτίου, στα οποία θα έχει 2η ευκαιρία για να ταξιδέψει στη Γερμανία το καλοκαίρι.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Γαλλία-Γιβραλτάρ 14-0

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Τρίτη 21/11
Ελλάδα-Γαλλία (21:45)
Γιβραλτάρ-Ολλανδία (21:45)

Η Εθνική θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες, αφού πέραν των τιμωρημένων Κουρμπέλη και Μάνταλου, θα απουσιάσουν και οι Τσιμίκας-Μπάλντοκ, καθώς υπήρξε συμφωνία για να επιστρέψουν στην Αγγλία επειδή πρόκειται για αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Νοκ-άουτ έχει τεθεί και ο Σιώπης, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Κλήθηκαν συμπληρωματικά Ζέκα και Τσιγγάρας λόγω της λειψανδρίας στα χαφ. Παράλληλα, δεν θα έχει στον πάγκο τον Γκουστάβο Πογέτ, καθώς δέχθηκε κόκκινη κόντρα στην Ολλανδία και δεν θα έχει δικαίωμα να βρίσκεται στον πάγκο. Στη θέση του θα βρεθεί ο Τζεράρντ Νους.

Η Γαλλία είναι επίσης αδιάφορη βαθμολογικά σε ό,τι αφορά τον όμιλο, καθώς έχει εξασφαλίσει τόσο την παρουσία της στα τελικά, αλλά και την πρωτιά. Ωστόσο, έδειξε και κόντρα στο Γιβραλτάρ, το οποίο διέλυσε με 14-0, ότι δεν σκοπεύει να… χαριστεί σε κανέναν αντίπαλο. Ο Ντιντιέ Ντεσάν προανήγγειλε φρεσκάρισμα στο αρχικό σχήμα. Δεδομένα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον άτυχο Ζαΐρ-Εμερί, ο οποίος θα επιστρέψει από το νέο έτος, ενώ τραυματίες είναι και οι Καμαβινγκά, Κονατέ, Τσουαμενί και Παβάρ. Οι δύο τελευταίοι ήταν εκτός κλήσεων για αυτόν τον λόγο, ενώ οι δύο πρώτοι τραυματίστηκαν πριν το ματς με το Γιβραλτάρ. Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να βρεθεί εκτός αρχικού σχήματος ο Εμπαπέ.

Η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει sold out για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και πάλι δεν αναμένεται να είναι κατάμεστη η OPAP Arena. Διότι, θα είναι κλειστό και πάλι το κάτω πέταλο, όπως συνέβη και στο κρίσιμο ματς με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η διαφορά είναι ότι το πάνω διάζωμα θα είναι εν μέρει κλειστό αυτήν τη φορά και όχι εντελώς. Στην OPAP Arena αναμένεται να έχει 23.000-24.000 βάσει των εισιτηρίων που έχουν τυπωθεί, ενώ, παράλληλα, θα είναι περίπου 500 Γάλλοι στο γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει συζήτηση το γεγονός ότι ήταν κλειστές οι θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος, με την ΕΠΟ να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οφείλεται σε απόφαση της αστυνομίας.

Πιθανές συνθέσεις
Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας – Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης
Γαλλία: Σαμπά – Κουντέ, Σαλιμπά, Ντισασί, Λ. Ερναντέζ – Φοφανά, Ραμπιο – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Κομάν – Μ. Τιράμ

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)
Βοηθοί: Γιαν Σάιντελ, Ντόμινικ Σαλ
4ος: Μάρτιν Πέτερσεν (Γερμανία)
VAR: Μάρκο Φριτζ, Κρίστιαν Ντίνγκερτ

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις