Δυνατές “μονομαχίες” για την 6η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ

Στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» διεξάγεται το πιο δυνατό παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑΘ, όπου αύριο Κυριακή ο Ίωνας υποδέχεται τον Σπάρτακο. Σήμερα Σάββατο για τον 1ο όμιλο παίζουν ΓΣ Αλμυρού-Ελευθεριακός, Αστέρας Λαρ.-Αγριά, Αιολικός-Φοίβος, Νίκαια 2012-ΓΣ Βόλου και Κεραυνός-ΑΕΒΔ.

Ίωνας-Σπάρτακος
Το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον διεξάγεται αύριο Κυριακή στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος». Στις 16.00 ο Ίωνας υποδέχεται τον Σπάρτακο σ’ ένα ματς πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, που έχουν στόχο την είσοδο στα πλέι οφ.
Το συγκρότημα του Λάμπρου Πρέκα επανήλθε στις επιτυχίες κερδίζοντας τον Ελευθεριακό, αλλά χρειάζεται και ανάλογη συνέχεια. Ήδη έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στις πρώτες αγωνιστικές και πρέπει να «ρεφάρει» αυτές τις απώλειες.
Η τεχνική ηγεσία δεν υπολογίζει στους Δημήτρη Τζήμα και Χρήστο Βασιλείου, που είναι τραυματίες.

ΓΣ Αλμυρού-Ελευθεριακός
Εντυπωσιακή πορεία διαγράφει στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού. Μετά από πέντε αγωνιστικές είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ακόμη την ήττα με αποκορύφωμα το σπουδαίο «διπλό» επί της Αγριάς με 62-56, που του χάρισε τη… μοναξιά της κορυφής.
Σήμερα στις 5 μ.μ. φιλοξενεί τον Ελευθεριακό και αναμένεται να προσθέσει ακόμη ένα ροζ φύλλο στη συλλογή του. Ο Παναγιώτης Νάνης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Στην αντίπερα όχθη ο Ελευθεριακός ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει κάποια νίκη και σίγουρα δεν περιμένει να κάνει την αρχή σήμερα απέναντι σ’ έναν τόσο δυνατό αντίπαλο και μάλιστα εκτός έδρας.

Αστέρας Λαρ.-Αγριά
Την ευκαιρία να ξαναμπεί στον δρόμο των επιτυχιών έχει η Αγριά, η οποία σήμερα στις 19.39 στο κλειστό του Αγίου Θωμά αγωνίζεται με τον Αστέρα. Η ομάδα του Γιάννη Στεργιόπουλου «κατάπιε» τους Σπάρτακο και Ίωνα μετά από καταπληκτική απόδοση, αλλά η εμφάνισή της εναντίον του ΓΣ Αλμυρού ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα. Πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση και σήμερα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας.
Ο Σπύρος Ρόσσιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας μετά το χειρουργείο στον πρόσθιο χιαστό και δεν θα αγωνιστεί ούτε σήμερα. Επίσης ενδέχεται να προφυλαχθεί ο Αντώνης Μητρουλάς, ο οποίος πάντως έπαιξε κανονικά στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου.

Αιολικός-Φοίβος
Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Αιολικός είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Παίζοντας κατά κόρον με νέα παιδιά έχει κατορθώσει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με απολογισμό τεσσάρων νικών και μόλις μία ήττας.
Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα αντιμετωπίζει τον Φοίβο σ’ ένα ματς που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος».
Πάντως ο Αντώνης Μάνος «πονοκεφαλιάζει» για τις αρκετές απουσίες που θα έχει. Πιο συγκεκριμένα ο Στρέζος βρίσκεται ταξίδι στο εξωτερικό, ο Δαρτιώτης προσβλήθηκε από ίωση, ενώ ο Κουτσούκης επανήλθε στις προπονήσεις, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος μετά το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε.

Νίκαια 2012-ΓΣ Βόλου
Δύσκολο έχει σήμερα ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος «συγκρούεται» με τη Νίκαια 2012 στις 5 το απόγευμα στο κλειστό «Ι. Πατάκης».
Το λαρισαϊκό συγκρότημα έχει καλή παρουσία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς. Δύο πόντους πιο πίσω βρίσκονται οι «ασπρόμαυροι» οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική έδωσαν μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με τον Αιολικό, αλλά δεν μπόρεσαν να αναδειχθούν νικητές.

Κεραυνός-ΑΕΒΔ
Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει σήμερα η Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου. Στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά «κονταροχτυπιέται» με τον Κεραυνό και θα επιδιώξει τη νίκη, η οποία θα την κάνει να ανασάνει ακόμη καλύτερα. Οι δύο «μονομάχοι» ισοβαθμούν στην 9η θέση με έξι βαθμούς έκαστη και σήμερα προμηνύεται πολύ δυνατό ματς, αφού αμφότεροι θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Ο Γιώργος Νίκολης επανήλθε στην αγωνιστική δράση, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους Άγγελο Καλιντζέο, Φώτη Πουλίτση και Λέντζο Γκιοκάι, που παραμένουν στα… πιτς. Εκτός τέθηκε και ο Γιώργος Στρατάκης επίσης λόγω τραυματισμού.
* Οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
1ος όμιλος
Σάββατο 23/11
Κλ. Αλμυρού 17.00 ΓΣ Αλμυρού-Ελευθεριακός, διαιτητές: Τσουμαχίδης Τσάλας Ι., γραμματεία: Πεγιούκα, Πολύζος, Βελετζάς.
Κλ. «Ι. Πατάκης» 17.00 Νίκαια 2012-ΓΣ Βόλου, διαιτητές: Γκέκας, Καραχρήστος Ι.
Κλ. Αγίου Θωμά 17.30 Κεραυνός-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Αγορογιάννης, Κίσσας.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 Αιολικός-Φοίβος, διαιτητές: Μπουγλός Ι., Ηλιόπουλος, γραμματεία: Βούλγαρης, Πασιάς, Καροτσάκης.
Κλ. Αγίου Θωμά 19.30 Αστέρας Λαρ.-Αγριά, διαιτητές: Αγορογιάννης, Πανταζής.
Κυριακή 24/11
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 16.00 Ίωνας-Σπάρτακος, διαιτητές: Σταματόπουλος, Αβραμίδου, διαιτητές: Βούλγαρης, Πασιάς, Καροτσάκης, γυμνασίαρχος: Γ. Μόρφη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις