Με “σόου” Γκαρσία, η Νίκη 2-0 την Καβάλα

Με «σόου» του Λούκας Γκαρσία η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε με 2-0 της Καβάλας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός αλλά ήταν η ηγετική παρουσία του, θυμίζοντας 10αρι από άλλη εποχή. Οι «Βολιώτες», εξαιρώντας μικρά χρονικά διαστήματα, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και μ’ ένα γκολ στο 10ο λεπτό του κάθε ημιχρόνου κέρδισαν με 2-0. Ο Λούκας Γκαρσία εκτέλεσε την Καβάλα από το ίδιο σημείο καθώς και τα δύο τέρματα του Αργεντινού ήταν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ από πλάγια θέση, όταν όλοι περίμεναν σέντρα και είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Με 4-2-3-1 ο Βεργέτης

Η επιστροφή του Σωτήρη Μπαλάφα και οι αρκετές απουσίες στον άξονα έφεραν και την αλλαγή σχηματισμού για τη Νίκη κόντρα στην Καβάλα. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης, το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας Κυριακίδης, ενώ το δεξί ο Κώστας Κυριακίδης, με τους Βοσκόπουλο και Αλιατίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Μπαλάφας και Μπιτσάκος και μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ, ο Λούκας Γκαρσία. Ο Κρουθ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Καπός την αριστερή και στην κορυφή ο Ροχάνο.

Ξεκλείδωσε την Καβάλα ο Γκαρσία

Με τη Νίκη να μπαίνει αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά άρχισε και κύλησε το παιχνίδι στη Νεάπολη μέχρι το 10’. Στο σημείο εκείνο ο Κρουθ κέρδισε φάουλ πλάγια δεξιά και κοντά στην γραμμή της περιοχής. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, με όλη την «αεροπορία» της Νίκης να έχει μαζευτεί στην περιοχή της Καβάλας, ο Αργεντινός με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας «φωτιά» στη Νεάπολη.

Το γρήγορο «ξεκλείδωμα» της σφιχτής αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων έδωσε άλλον αέρα στο βολιώτικο συγκρότημα, που κρατούσε εύκολα μακριά από τα καρέ του του «Καβαλιώτες» κι έψαχνε με σύνεση ακόμη ένα τέρμα που θα έδινε τέλος στη σεμνή τελετή του αγώνα.

Με την μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του Λούκας Γκαρσία και τον Αργεντινό να ξέρει τι να την κάνει κάθε φορά που την ακουμπούσε, η Νίκη είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να κόβουν την τελική πάσα που θα δημιουργούσε αναταραχή στην περιοχή τους.

Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς το ημίχρονο χωρίς τις σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, ήρθε το τελευταίο πεντάλεπτο όπου μίλησε η αξία του Μάνου Αποστολίδη. Συγκεκριμένα, στο 40’ ο Μαρκόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη όμως το εναέριο σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Αλιατίδη και πήρε πορεία προς τα δεξιά της εστίας. Ο Μαρκόπουλος υπό πίεση με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας της Νίκης. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Καβάλα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος από θέση τετ α τετ με τον Αποστολίδη νικήθηκε από το πορτιέρε της Νίκης που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Με γκολ καρμπόν ο Γκαρσία κλείδωσε τη νίκη

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε το δεύτερο. Η Καβάλα σπατάλησε μία ακόμη ευκαιρία να ισοφαρίσει και στη συνέχεια μίλησε ο «νόμος» του Λούκας Γκαρσία. Στο 50’ ο Βόσαλικ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μελισσόπουλος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.  Δύο λεπτά αργότερα ο Καπός έχασε την ευκαιρία να γράψει το όνομά του στους σκόρερ της αναμέτρησης όταν το σουτ που επιχείρησε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Καβάλας, πέρασε άουτ.

Στο 55’ ο Γκαρσία έστησε την μπάλα στην αντίστοιχη θέση του πρώτου γκολ, από την άλλη περιοχή και με αριστοτεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Με την Καβάλα να βγαίνει μπροστά ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, η Νίκη βρήκε τους χώρους να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Ροχάνο που σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 78’ το σουτ του Αργεντινού μέσα από την περιοχή σταμάτησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού και τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά, αυτή τη φορά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις στις δύο εστίες με τον κόσμο στο τέλος να αποθεώνει την ομάδα της Νίκης και τον μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Γκαρσία.

Σκόρερ: 10’, 55’ Γκαρσία

Κίτρινες: Βοσκόπουλος, Ροχάνο – Παπαστεργιανός, Κέρθι

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Σ. Κυριακίδης, Κ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Γκαρσία (93’ Λίτσιος), Κρουθ (90’ Βοσνιάδης), Καπός (66’ Ιορδανίδης), Ροχάνο

Καβάλα: Γ. Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (76’ Σουλειμάν), Κέρθι, Βόσαλικ (58’ Καθάριος) , Θωμαΐδης, Κουτσούμπας, Β. Παπαδόπουλος (71’ Παυλίδης)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης  (Αθήνα)

Α’ Βοηθός: Αντώνης Κάλλης (Αν. Αττική)

Β’ Βοηθός: Αλέξανδρος Καραθανάσης (Αν. Αττική)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις