Αποφασισμένος για το “τρίποντο” με Διαγόρα ο Ολυμπιακός (pregame)

Στη Ρόδο βρίσκεται από χθες η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει της σημερινή αναμέτρησης με τον Διαγόρα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής το πρωταθλήματος της Football League, η οποία θα αρχίσει στις 15.00 και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από την ΕΡΤ3.
Το βολιώτικο συγκρότημα τα πηγαίνει αρκετά καλά εκτός έδρας, έχοντας αποσπάσει τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα (1-2) και ισοπαλίες σε δυνατές έδρες (2-2 με Ασπρόπυργο και 1-1 με Τρίκαλα). Η μοναδική ήττα, ήταν στο παιχνίδι με τη Νίκη στη Νεάπολη (2-0).
Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του και να φτάσει πρώτος στο γκολ, προκειμένου στη συνέχεια να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως τέσσερις φορές φέτος η ομάδα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει βαθμούς (νίκες στα ματς με Ιεράπετρα και Καλαμάτα) και βαθμό στις αναμετρήσεις με Ασπρόπυργο και Τρίκαλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στο γήπεδο για να πιέσουν ψηλά τον Διαγόρα και να κλείσουν τους χώρους, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να προσέξουν τις στατικές φάσεις και τον Λόρι Κέρι που τις εκτελεί. Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως θα βρουν ελεύθερους χώρους για να απειλήσουν την άμυνα του Διαγόρα, με τους γρήγορους Κουτσιανικούλη και Πόζογλου. Παραμένει άγνωστο, αν ο Σούλης Παπαδόπουλος θα ξεκινήσει τον Θωμά Τσίτα στο βασικό σχήμα, όπως συνέβη και την περασμένη αγωνιστική με τον Ιωνικό ή θα προτιμήσει να βάλει έναν επιπλέον παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής (τον Σκοπελίτη), με τον Πόζογλου να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, όπως στο ματς με τη Νίκη. Πάντως, ο Πόζογλου ως επιθετικός μέσος ήταν εξαιρετικός την περασμένη Κυριακή, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε ήταν πολύ δραστήριος.
Όσον αφορά τους παίκτες που θα βρίσκονται από το Σάββατο στη Ρόδο, είναι οι εξής: Μακρυωνίτης, Γιδόπουλος, Στεφάνοβιτς, Βοσνακίδης, Γραικός, Δεινόπαπας, Κόλα, Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Μπουτζίκος, Ντούνης, Παπαϊωάννου, Πόζογλου, Ρόκας, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Τσίτας και Φαζός. Τελικά, στο Βόλο έμεινε ο Ιμπάν Ράντι, καθώς κρίθηκε πως δεν είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί (ταλαιπωρήθηκε από θλάση που υπέστη στο ματς με την Ιεράπετρα) και η επιστροφή του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, στο ματς με το Αιγάλεω, επίσης εκτός έδρας.

Ο Διαγόρας
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Διαγόρα, καθώς ο Πέτρος Ρουτζιέρης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και τον Θωμά Γεωργίου, ο οποίος αποθεραπεύτηκε. Η ομάδα της Ρόδου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά τη νίκη που σημείωσε την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας με το Αιγάλεω.
Θυμίζουμε, πως Διαγόρας και Ολυμπιακός έχουν από 13 βαθμούς και ο νικητής, αν υπάρξει σήμερα, θα παραμείνει κοντά στις ομάδες της κορυφής.

Διαιτητής ο Ματσούκας
Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνει ο Μιχάλης Ματσούκας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Α’ βοηθός ορίστηκε ο Νίκος Τσιλίκας από την ίδια Ένωση και Β’ βοηθός ο Θεόδωρος Γουρνιάς της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Ατσικνούδας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και παρατηρητής η Ελένη Κυρίου, η οποία ανήκει στην ΕΠΣ Αρκαδίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις