Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός (video)

Είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να το κάνει! Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 1-0 στο Καραϊσκάκη, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νίκη η οποία δίνει στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Προκρίθηκαν στους «32» του Europa League, ως τρίτοι του ομίλου τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι, είχαν πολλές ευκαιρίες και πήραν αυτό που ήθελαν.

Στο πρώτο ημίχρονο του ματς ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα. Είχε τις ευκαιρίες του, απείλησε την αντίπαλη άμυνα και γενικότερα έδειχνε να έχει τον έλεγχο.

Βέβαια τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Ερυθρός Αστέρας, με το χαμένο πέναλτι του Τομανέ. Στο 40′ ο Μάριν κέρδισε το πέναλτι από τον Γκιλιέρμε. Και στο επόμενο λεπτό, στο 41′, ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε τις δικές του καλές στιγμές. Με τον Ελ Αραμπί να είναι ο κύριος εκφραστής των ευκαιριών των «ερυθρόλευκων». Ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός δοκίμασε να απειλήσει και με πολλά μακρινά σουτ των Γκιλίερμε, Καμαρά.

Χωρίς όμως σε κάποια απ’ αυτές τις στιγμές να μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να πάρει το προβάδισμα.

Η «πιστολιά» του Ελ Αραμπί
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς το ίδιο με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ. Όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε και το άγχος των «ερυθρόλευκων».

Ο τερματοφύλακας του Ερυθρού Αστέρα, Μπόργιαν, έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Ήταν αυτός ο οποίος κράτησε τους Πειραιώτες μακριά από το γκολ, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 88′. Όταν ο Ελ Αραμπί από την άσπρη βούλα του πέναλτι τον «εκτέλεσε» για το 1-0! Ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός σε χέρι του Ζάντε, μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη.

Νωρίτερα, στο 59′, είχε δοκάρι ο Ελ Αραμπί σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που είχε καταφέρει να δημιουργήσει η ομάδα του Πειραιά.

Το πέναλτι αυτό όμως ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους». Έτσι ώστε να πάρουν την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (61′ Γκερέρο), Μασούρας (71′ Λοβέρα), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Ντεγκενέκ, Ίβανιτς, Μάριν, Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58′ Φαν Λα Πάρα), Μιλούνοβιτς, Πέτροβιτς, Ρόντιτς (82′ Ζάντε), Γκόμπελιτς, Βουκάνοβιτς (65′ Μποακιέ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις