Αρχίζει σήμερα ο β’ γύρος στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ με τον πρωτοπόρο ΓΣ Αλμυρού να υποδέχεται την τρίτη Νίκαια 2012 στο πιο σημαντικό ματς της 12ης αγωνιστικής. Επίσης σήμερα παίζουν Αστέρας-Αιολικός, Ίωνας-Κεραυνός, Σπάρτακος-ΓΣ Βόλου, Ελευθεριακός-Φοίβος και αύριο ΑΕΒΔ-Αγριά.

ΓΣ Αλμυρού-Νίκαια 2012
Ντέρμπι θα γίνει σήμερα στον Αλμυρό, όπου σήμερα στις 18.00 ο ΓΣΑ κοντράρει τη Νίκαια 2012. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς γνώρισε την παρθενική της ήττα στο πρωτάθλημα με 60-69 από τον Αιολικό εντός έδρας.
Ο Βολιώτης τεχνικός ελπίζει αυτό το πάθημα να γίνει μάθημα στους παίκτες του τη στιγμή μάλιστα που σήμερα αντιμετωπίζουν τον 3ο της βαθμολογίας, που θα έρθει αποφασισμένος για μεγάλη «μάχη».

Αστέρας-Αιολικός
«Σόκαρε» τον πρωτοπόρο ΓΣ Αλμυρού το περασμένο Σάββατο ο Αιολικός, ο οποίος φέτος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Αντώνη Μάνου σε κάθε ματς ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και μετά το εντυπωσιακό «διπλό» στον Αλμυρό δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα.
Σήμερα στις 17.30 στο κλειστό του Αγίου Θωμά οι «γαλάζιοι» παίζουν με τον ουραγό Αστέρα και αναμένεται να προσθέσουν μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους, αφού τους χωρίζει σημαντική διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλό τους. Μοναδικός αμφίβολος θεωρείται ο Κολτσιδόπουλος, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη.

Ίωνας-Κεραυνός
Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο Ίωνας, ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει το έδαφος που έχασε στις πρώτες αγωνιστικές. Ήδη μείωσε τη διαφορά που τον χωρίζει από την πρώτη τετράδα στον έναν βαθμό και έχει μπροστά του έναν ολόκληρο γύρο για να ανατρέψει την κατάσταση. Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» οι «κυανέρυθροι» αντιμετωπίζουν τον Κεραυνό και επιθυμούν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους σε βάρος των Λαρισαίων, τους οποίους είχαν κερδίσει και στον α’ γύρο εκτός έδρας.

Σπάρτακος-ΓΣ Βόλου
Δύσκολο παιχνίδι δίνει ο Γ.Σ. Βόλου, ο οποίος σήμερα στις 19.30 στο κλειστό του Αγίου Θωμά «μονομαχεί» με τον Σπάρτακο. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν γνωρίσει εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και σήμερα θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς.

Ελευθεριακός-Φοίβος
Νίκες για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη αναζητά στον β’ γύρο ο Ελευθεριακός και ένα από τα παιχνίδια που έχει «μαρκάρει» για να προσπαθήσει να πάρει το ροζ φύλλο είναι αυτό με τον Φοίβο, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 17.30 στο ΕΑΚ Βόλου. Άλλωστε οι «πορτοκαλί» είχαν αγγίξει τη νίκη στη Γιάννουλη, αλλά τελικά λύγισαν στην παράταση με 88-75.

ΑΕΒΔ-Αγριά
Αύριο Κυριακή στο κλειστό της Ν. Ιωνίας ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική, όπου στις 19.30 αναμετρώνται η Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου και η Αγριά που έχουν διαφορετικούς στόχους. Από τη μια μεριά το συγκρότημα του Κώστα Σιδηρόπουλου παλεύει για τη σωτηρία και πήρε βαθιά «ανάσα» μετά την άνετη επικράτηση επί του Αστέρα με 79-61.
Στην αντίπερα όχθη η Αγριά έχει υψηλές βλέψεις και είδε τη διαφορά από την κορυφή να μειώνεται σε απόσταση… βολής μετά την ήττα του ΓΣΑ από τον Αιολικό. Κόντρα στην ΑΕΒΔ καλείται να κάνει το καθήκον της και να δει ποιος θα έχει απώλειες από το ντέρμπι στον Αλμυρό για να επωφεληθεί.
Ο Σπύρος Ρόσσιος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και θα απουσιάσει από το σημερινό ματς.
Οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων για την Α1 ΕΣΚΑΘ είναι οι εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
Σάββατο 18/1
Κλ. Αγίου Θωμά 17.30 Αστέρας Λαρ.-Αιολικός, διαιτητές: Κοντογιάννης, Χατζής.
ΕΑΚ Βόλου 17.30 Ελευθεριακός-Φοίβος, διαιτητές: Καλογερόπουλος, Καραθάνος, γραμματεία: Μαριτσούδη, Μαντούδης, Καροτσάκης. Γυμνασίαρχος: Γ. Μόρφη.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 Ίωνας-Κεραυνός, διαιτητές: Τσάλας Ι., Αβραμίδου, γραμματεία: Καραγεώργος, Βενετσάνος, Πολύζος.
Κλ. Αλμυρού 18.00 ΓΣ Αλμυρού-Νίκαια 2012, διαιτητές: Σταματόπουλος, Μπουγλός Ι., γραμματεία: Πεγιούκα, Βελετζάς, Ανδριοπούλου.
Κλ. Αγίου Θωμά 19.30 Σπάρτακος-ΓΣ Βόλου, διαιτητές: Κοντογιάννης, Χατζής.
Κυριακή 19/1
Κλ. Ν. Ιωνίας 19.30 ΑΕΒΔ-Αγριά, διαιτητές: Τσάλας Ι., Παπαγιώτης, γραμματεία: Καραγεώργος, Βελετζάς, Ανδριοπούλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις