Λύτρωση από Τσίτα στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε σπουδαία νίκη στις καθυστερήσεις, κερδίζοντας με 2-1 την Καλαμάτα, χάρη σε τέρμα του Τσίτα στο 92’. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς κόντρα στη «Μαύρη θύελλα», η οποία δεν απείλησε στην αναμέτρηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το τέρμα που δέχθηκε, ο Ολυμπιακός, προήλθε από λάθος κοντρόλ του Ξενοδόχοφ. Αξίζει να αναφερθεί πως η αναμέτρηση, Ολυμπιακός Βόλου-Καλαμάτα, διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Νεάπολης Βόλου για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ανώτερος, πετυχαίνοντας και γκολ με την έναρξη του παιχνιδιού, με κοντινό πλασέ του Τσιάρα στο 3’. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δημιούργησαν πολλές φάσεις, όμως, δέχθηκαν τέρμα από λάθος κοντρόλ του Ξενοδόχοφ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπουσμπίμπα για να ισοφαρίσει σε 1-1, με πλασέ από κοντά στο 31’. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 92’, με κοντινή κεφαλιά του Τσίτα, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπουτζίκου από την αριστερή πλευρά.

Ολυμπιακός Βόλου: Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Λεωνίδας Βόκολος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Τσιάρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιάρας και Σκοπελίτης, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Κέρη (κέντρο) και τον Βασιλούδη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Τσίτας.

Από ένα γκολ, οι ομάδες, στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 3’. Ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά, με τον Τσιάρα να πετυχαίνει το 1-0, με κοντινό πλασέ. Στο 15’ ο Σκοπελίτης έβγαλε ωραία διαγώνια μπαλιά για τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου. Τρία λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρη μπλόκαρε στη δεξιά γωνία της εστίας του, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 19’ το κοντινό σουτ του Κουτσιανικούλη απέκρουσε σε κόρνερ, ο Στεφανάκος, ενώ στο 24’ ο πορτιέρο της Καλαμάτας απέκρουσε νέο πλασέ του δεξιού μεσοεπιθετικού των «ερυθρόλευκων». Στο 31’ ο Ρόκας γύρισε τη μπάλα στον Ξενοδόχοφ, ο οποίος πραγματοποίησε λάθος κοντρόλ, με αποτέλεσμα να κλέψει τη μπάλα, ο Μπουσμπίμπα και να τελειώσει τη φάση με κοντινό πλασέ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τους παίκτες να οδεύουν προς τα αποδυτήρια, μετά το σφύριγμα της ανάπαυλας, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να έχει προβάδισμα στο σκορ.  

Γκολάρα του Τσίτα λίγο πριν το τέλος του αγώνα και νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου!
Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 48’ ο Ρόκας επιχείρησε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στεφανάκου. Στο 58’ ο Μπουτζίκος έβγαλε ωραία σέντρα από την αριστερή πλευρά και τον Τσίτα να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε στη δεξιά γωνία της εστίας του και απέλκρουσε σωτήρια. Μετά από δύο λεπτά, ο Γραικός έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Τσίτα να στέλνει τη μπάλα άουτ, με κοντινή κεφαλιά. Στο 66’ ο Ιντρίσι επιχείρησε το μακρινό σουτ, με τον Γιδόπουλο να πέφτει στην αριστερή πλευρά της εστίας του και να αποκρούει σωτήρια. Δύο λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ του Κόλα, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στεφανάκου. Στο 92’ ο Κέρη έστρωσε ωραία στον Μπουτζίκο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Τσίτα να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να πετυχαίνει το 2-1 και να το πανηγυρίζει έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στην τελευταία φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Ζερόμ πέρασε άουτ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει σπουδαία νίκη, η οποία τον κρατά στο κόλπο της ανόδου.

Σκόρερ
: 3’ Τσιάρας, 92’ Τσίτας – 31’ Νταούντ.
Κίτρινες: 56’ Τσιάρας – 42’  Νατσιόπουλος, 63’ Χριστοφιλέας, 83’ Νταούντ.
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων).
Βοηθοί: Κουρέντας, Μάνασης (Τρικάλων).
4ος διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων).
Παρατηρητής:  Τομάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Ξενοδόχοφ (65’ λ.τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Βοσνακίδης (46’ Φαζός), Ρόκας (60’ Κόλα), Μπουτζίκος, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Κέρη, Βασιλούδης, Τσίτας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Καντούτσης, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (58’ Πέεφ), Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (70’ Αλεξόπουλος), Νταούντ, Ηλιόπουλος (76’ Οσμανάγκιτς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις