Πάθος και πίστη για νίκη στον Ολυμπιακό στο clasico του Βόλου (pregame)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στη Νεάπολη. Στις 15.00 (ΕΡΤ 3) Ολυμπιακός και Νίκη αναμετρώνται στο clasico του Βόλου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ. Ένα ντέρμπι με ιδιαίτερο χρώμα, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν το «τρίποντο» για να βρεθούν και πάλι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τους «κυανόλευκους» να επιδιώκουν την κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να διατηρηθούν στην 3η θέση.
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από βαριά ήττα από τον Ιάλυσο στη Ρόδο και θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να αναρριχηθεί ψηλότερα από την 7η θέση που κατέχει στη βαθμολογία. Ωστόσο, η διαφορά που χωρίζει το βολιώτικο συγκρότημα από τις ομάδες, που βρίσκονται ψηλότερα, είναι πολύ μικρή, αν σκεφτεί κανείς πως η Νίκη -που είναι στην 3η θέση- έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν και τη ρεβάνς της ήττας στον α’ γύρο, όταν έχασαν με 2-0 από τη Νίκη. Πάντως, ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη, δεν έχει ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.
Τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης είναι πάντα ιδιαίτερα, ανεξάρτητα της βαθμολογικής θέση των ομάδων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια έχουν λήξει ισόπαλα. Ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, καθώς είναι γηπεδούχος και στη Νεάπολη θα βρίσκονται μόνο φίλαθλοί του. Οι οργανωμένοι ετοιμάζουν διάφορα χάπενινγκ, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Austrian Boys ζητούν από τους παίκτες του Ολυμπιακού να αγωνιστούν με πάθος και να… ματώσουν τη φανέλα. Η διοίκηση της ΠΑΕ από την πλευρά της καλεί τους φίλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό «παρών» και να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό.
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στη Νεάπολη, παρουσία αρκετών φιλάθλων της ομάδας. Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παύλου Μητρόπουλου, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεσή του και σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Ιάλυσο επιστρέφουν οι Τσιάρας και Μπουτζίκος, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους, καθώς και ο Φαζός που ήταν άρρωστος.

«Σφυρίζει» ο Λάμπρου
Ο Γιώργος Λάμπρου από την Ένωση Εύβοιας ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι των «αιωνίων» του Βόλου. Ο Δαυίδ Πριονάς (Εύβοιας) και Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας) θα είναι οι δύο βοηθοί. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Θεοχάρης της ΕΠΣ Θεσσαλίας και παρατηρητής ο Ηλίας Φίτσας από την Ένωση Πρέβεζας-Λευκάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις