Απομακρύνεται ο Μαρινάκης από την εξαγορά της NOVA

Αν και έχουν μεσολαβήσει πολλοί μήνες αποκλειστικών συνομιλιών μεταξύ της εταιρείας ALTER EGO (συμφερόντων Μαρινάκη) και τραπεζών σχετικά με την εξαγορά του ποσοστού των μετοχών που κατέχουν η πιστώτριες τράπεζες στην Forthnet, λευκός καπνός δεν έχει βγει ακόμη. Και όπως φαίνεται όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βγει.

Τραπεζικοί κύκλοι διακρίνουν τάσεις αναχωρητισμού από την πλευρά της ALTER EGO και το αποδίδουν στο ότι διαπίστωσε πιθανόν πως η δαπάνη για τη Forthnet είναι μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των 41 εκατομμυρίων € που θα πάρουν η πιστώτριες τράπεζες, η Forthnet θα χρειαστεί άλλα 50 ως 60 εκατομμύρια € για να εξυγιανθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ALTEREGO το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε συνεργάτες για να μοιραστεί μαζί τους το κόστος αλλά και το ρίσκο. Ωστόσο, η προσπάθεια της δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, επισήμως η πλευρά της Alterego δεν έχει αποσύρει την πρόταση εξαγοράς.

Ωστόσο κάποιοι όροι που θέτει δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί από τις τράπεζες. Και αυτό είναι τόσο προφανές που εκτιμούν πως πρόκειται για το πρώτο βήμα οριστικής απόσυρσης της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη από το deal.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ