Πέλκας: «Δύσκολο να διατηρείσαι στην κορυφή»

Ο 20χρονος μέσος του ΑΟ Τρίκαλα, Βασίλης Πέλκας μίλησε στο liganews.gr για τη πορεία του ΑΟΤ, την πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο, το πως βλέπει το Πρωτάθλημα της Football League ενώ αναφέρθηκε και στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΙ στη Κρήτη.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετρά 12 συμμετοχές (8 στο Πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο) τη φετινή χρονιά όπου έχει πετύχει και δύο τέρματα, ένα σε κάθε διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Πρώτη σου χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, πως σου φαίνεται;

«Η κατηγορία είναι καλή, ανταγωνιστική με αξιόλογες ομάδες, ιστορικές. Υπάρχει ανταγωνισμός τόσο για την άνοδο αλλά και την σωτηρία»

 

Η χρονιά εξελίσσεται ιδανικά για τον ΑΟΤ, βρίσκεται στην κορυφή, το περίμενες;

«Ήταν γνωστό ότι η ομάδα πήγαινε από το καλοκαίρι να πρωταγωνιστήσει με καλούς παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση. Μέχρι στιγμής είμαστε στην πρώτη θέση. Είναι δύσκολο να καταφέρεις να διατηρείσαι στη κορυφή».

 

Πως βλέπεις το Πρωτάθλημα της Football League;

«Τα γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχει αξιόλογους παίκτες η κατηγορία. Πάντως, δεν δίνονται ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά και ότι δεν δίνουν παίζουν πολλά ρόλο. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν το λέω μόνο εγώ»

 

Το Σάββατο (29/2) με τον Θεσπρωτό πέτυχες το πρώτο σου γκολ στο Πρωτάθλημα, πως ένιωσες;

«Ήταν ένα ωραίο συναίσθημα. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Οι πιο έμπειροι παίκτες βοηθάν τους νεότερους στην ομάδα. Το καλύτερο πράγμα είναι να υπάρχουν σε μια ομάδα έμπειροι παίκτες και νεαροί εξελίξιμη ποδοσφαιριστές»

Τέλος, ένα σχόλιο για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΙ στη Κρήτη:

«Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θέλω να σταθώ στο ότι είμαστε κοντά στον στόχο μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και θα πάμε για τη νίκη»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις