Στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ Ατλέτικο και Παρί Σ.Ζ.

Μία πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/3) η Ατλέτικο Μαδρίτης που επιβλήθηκε μέσα στο «Άνφιλντ» της Λίβερπουλ με 3-2 στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το 1-0 στην έδρα της πήρε τη νίκη και στο νησί, αν και χρειάστηκε την παράταση για να φτάσει στον θρίαμβο και να θέσει πρόωρα νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία απέτυχε να κάνει το ριπίτ.

Πάντως η κανονική διάρκεια του ματς ήταν μονόλογος της Λίβερπουλ με σωρεία ευκαιριών, αλλά μόνο ο Βαϊνάλντουμ στο 43’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσάμπερλαιν, κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ για το 1-0 που έστειλε τις δύο ομάδες στην ημίωρη παράταση.

Εκεί, οι «ρεντς» έφτασαν και στο 2-0 στο 94’ με διπλή προσπάθεια του Φιρμίνο ο οποίος αρχικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως μετά έκανε το 2-0 δίνοντας την αίσθηση ότι τα πάντα είχαν… τελειώσει. Όμως τρία λεπτά μετά ο Γιορέντε με πλασέ έκανε το 2-1 και εκείνη την ώρα είχε η Ατλέτικο σκορ πρόκρισης.

Στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο της παράτασης ο Γιορέντε με ωραίο σουτ έκανε το 2-2 «παγώνοντας» το «Άνφιλντ». Τελικά στο 120’ ο Μοράτα με αριστερό πλασέ έκανε το τελικό 2-3 δίνοντας όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και τη νίκη στην ομάδα του.

Στο έτερο ματς αυτό στο Παρίσι ανάμεσα στην Παρί και τη Ντόρτμουντ, οι Παριζιάνοι με το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο πήραν τελικά μία άνετη πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Νεϊμάρ με κεφαλιά ψαράκι στο 28’ έκανε το 1-0 για την ομάδα του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερνάτ με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0, σκορ που δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις