Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε περικοπές μισθών λόγω κορωνοϊού

Παρότι δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τους τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους της η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό κι επίσημα πλέον ότι προχωρά σε περικοπές μισθών εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί από τον κορωνοϊό.

Με ανακοίνωσή τους οι Καταλανοί κάνουν γνωστό ότι ήταν αναγκαίο να λάβουν μέτρα προκειμένου να περιορίσουν το πρόβλημα ρευστότητας που έχει προκαλέσει η αγωνιστική απραξία.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα μιλούν για περικοπές ανάλογα με τις εργασιακές ώρες του υπαλληλικού προσωπικού, χωρίς προς το παρόν να δίνουν παραπάνω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν τα μεγάλα ΜΜΕ της Ισπανίας η Μπαρτσελόνα προτίθεται να κόψει το 70% των μισθών όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας. Συγκεκριμένα δηλαδή από τις 13 Μαρτίου έως ότου οι ομάδες επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, ουσιαστικά οι «μπλαουγκράνα» θα θέσουν τους παίκτες σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (ERTE).

Αυτές οι περικοπές θα αφορούν όλα τα τμήματα του συλλόγου (όπως μπάσκετ, πόλο, χάντμπολ κτλ) σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Μένει να δούμε τι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και παικτών-υπαλλήλων και αν υπάρξουν (και πόσο έντονες αυτές θα είναι) αντιδράσεις.

Βεβαίως το… παράδειγμα της Μπάρτσα, αναμένεται να ακολουθήσουν και αρκετοί άλλοι σύλλογοι στον κόσμο που επίσης έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού.