Το πλάνο… σωτηρίας της σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το πλάνο που θα θέσει υπόψη των ΠΑΕ η Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές από την πανδημία και θα θέσει προς ψήφιση την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη της λίγκας παρουσιάζει η Live Sport.

Κορωνοϊού επιτρέποντος, λοιπόν, οι προπονήσεις θα αρχίσουν με το ξεκίνημα του Μαΐου, εφόσον φυσικά το επιτρέψει η κυβέρνηση. Ακολούθως θα δοθούν 3-4 εβδομάδες στις ομάδες για να κάνουν προετοιμασία (καθώς θα έχουν συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες απραξίας) και υπάρχουν δύο σενάρια για την έναρξη της δράσης. Το πρώτο προβλέπει σέντρα στις 23-24 Μαΐου και το δεύτερο μία εβδομάδα μετά, 30-31 Μαΐου.

Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 12 μέρες αγωνιστικής δράσης μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Η Σούπερ Λιγκ φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες της Nova, προκειμένου από τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ οι οκτώ να διεξαχθούν Σαββατοκύριακα και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 3 ή 4 να είναι εμβόλιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις