Χάρης Γρηγορίου:”Ενήμερος ο Γιώργος Αιβάζογλου για τη μεταβίβαση, όλα έγιναν για τον ντόρο”

Στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη στο ΣΠΟΡ FM φιλοξενήθηκε σήμερα ο γνωστός νομικός και συνήγορος του Ηλία Αιβάζογλου, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος τοποθετήθηκε στα όσα ειπώθηκαν σε εκπομπή της προηγούμενης Τρίτης

Ο κ. Γρηγορίου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, αναφορικά με το αν ο Γιώργος Αιβάζογλου γνώριζε για την επένδυση του αδερφού του στην ΠΑΕ Τρίκαλα, αλλά και το κατάστημα της ΟΤΟ Ντηλ στα Τρίκαλα. Επίσης τοποθετήθηκε σχετικά με το αν στο φάκελο της ΠΑΕ στην ΕΕΑ έπρεπε να υπάρχει η συναίνεση του Γιώργου Αιβάζογλου λέγοντας ότι κατηγορηματικά ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο και σχετικά με το αν υφίσταται οποιοδήποτε κίνδυνος για να χαθεί η κατηγορία για την ομάδα, λόγω του συγκεκριμένου θέματος.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε αρχικά:

Aυτή η υπόθεση γίνεται υπόθεση και δε γίνεται υπόθεση. Η ΕΕΑ ειδικά τις ειδικές άδειες μετόχων, το ποιος θα είναι επενδυτής σε κάθε ομάδα κυριολεκτικά τις βασανίζει και τις εξετάζει σε υπέρτατο βαθμό, σε σημείο εκνευρισμού κιόλας. Εγώ είχα εκνευριστεί από τα έγγραφα που ζητούνταν. Ζητήθηκαν έγγραφα ώστε να αποδειχτεί ότι ο Ηλίας Αιβάζογλου και η εταιρεία του είναι ικανοί, ώστε στο πορτφόλιό τους να έχουν μετοχές της ΠΑΕ Τρίκαλα 100%.

Μία ενδοοικογενειακή διαφορά εταιρική, ο κ. Γιώργος Αιβάζογλου την άρχισε. Είναι η ΟΤΟ ΝΤΗΛ μία οικογενειακή επιχείρηση, ως εκ του όγκου της είναι κεφαλαιοχική ανώνυμη. Ξεκίνησε από τον πατέρα και έχει δύο βασικούς μετόχους ισοδύναμους, ισόβαρους και ισουψείς, με την έννοια πως ότι κάνει ένας μπορεί όπως και όταν και όποτε θέλει για λογαριασμό της εταιρείας.

Το πιο βασικό δεν είναι αυτό, επειδή άκουσα και ενημερώθηκα για την προηγούμενη Τρίτη. Το πιο βασικό είναι ότι από τις 19 Οκτωβρίου υπάρχει εξώδικο ότι είναι ενήμερος ο αδερφός για την επένδυση στην ΠΑΕ Τρίκαλα, όπου  σε κάποιο πριμοδότησε από τις εξέδρες. Είναι καταγεγραμμένο από το εξώδικο και είναι καταγεγραμμένη και η επένδυση το νέο άνοιγμα του καταστήματος στα Τρίκαλα. Η εταιρεία ΟΤΟ Ντηλ δραστηριοποιείται στη γεωργική σχολή στη Θεσσαλονίκη, στην Ελευσίνα και συνδύασε τη διείδσυδή της στην κοινωνία των Τρικάλων εμπορικά και αθλητικά, να δώσει και στον τόπο.

Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε εξώδικο του Γιώργου προς τον Ηλία και του Ηλία προς το Γιώργο.

Για το αν θα έπρεπε να υπάρχει στο φάκελο της ΕΕΑ και η συναίνεση του Γιώργου Αιβάζογλου:

“Δεν απαιτείτο , ούτε τα έγγραφα. Το ήλεγξα και δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Ακούστε τι λέει ο νόμος. ‘Οταν αγοράζει φυσικό πρόσωπο θέλουμε αυτά τα δικαιολογητικά. Φορολογική , ασφαλιστική ενημερότητα, πόθεν έσχες, ποινικό μητρώο. ‘Οταν αγοράζει εταιρεία θέλουμε τα χαρτιά στο όνομα της εταιρείας και στο όνομα του νομίμου εκπροσώπου. Εδώ έχουμε δύο νόμιμους εκπρόσωπους που λειτουργούν μαζί και χωρισμένα σε βαθμό εταιρικού αξιώματος Ηλία Αιβάζογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Για το ότι στο φάκελο της ΕΕΑ εμφανίζονται πέντε μέτοχοι και όχι δύο:

“Μετράνε οι δύο κύριοι μέτοχοι. Σας λέω μιλάει ο νόμος για το νόμιμο εκπρόσωπο. Υπάρχει πέρα από την ανταλλαγή εξωδίκων για το θέμα της ΠΑΕ Τρίκαλα και του ΟΤΟ Ντηλ Τρίκαλα καταστήματος, έχουμε ένα κεραυνοβολημένο συνέταιρο το Φεβρουάριο προς την ΕΕΑ που νομίζω ότι ο μόνος λόγος για να στείλει αυτό το εξώδικο διαμέσω του καλού συναδέλφου και φίλου μου, του Κίμωνα, ήτανε μόνο για να μπορέσει να προκαλέσει ντόρο.  Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Για τα μηνύματα φίλων των Τρικάλων φοβούμενοι ότι μπορεί να χαθεί η κατηγορία:

“Για όνομα του Θεού. Στο εξώδικο  που κάνει ο κύριος Παναγόπουλος με βρίσκει σύμφωνο. Ναι τα δώσει όλα τα στοιχεία η επιτροπή , όσα υπάρχουν μέσα. Αυτά που ζητάει ο κύριος Παναγόπουλος είναι μέσα στην επιτροπή. Ας τα πάρει. Ξέρω ότι ο κύριος Αρκούδης ως οικονομολόγος είναι εξαντλητικός, ζητά το δευτερεύον και τριτεύον έγγραφο όσον αφορά τις περιπτώσεις των μετόχων.

Σε περνάνε από κόσκινο για να πάρουν την άδεια. ‘Αρα ο κύριος Αρκούδης δεν μπορεί να τους παρασύρει ότι ο κύριος Ηλίας Αιβάζογλου ψευδώς έχει την οικονομική δυνατότητα, αν δεν είναι σίγουρα πεπεισμένος πρώτα εκείνος και μετά όλη η επιτροπή ότι έχει όλα τα εχέγγυα να διοικήσει αυτή τη μεγάλη ομάδα. Μπορώ να σας αποδείξω όλα όσα ισχυρίζομαι”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις