Ο Τσέφεριν βλέπει να ολοκληρώνεται το 80% των πρωταθλημάτων

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο beIN Sports ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρώπη η σεζόν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά. Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, βλέποντας την Μπουντεσλίγκα να επαναρχίζει, καθώς το Σάββατο που μας πέρασε υπήρξε κανονικά αγωνιστική, αναμένει να ολοκληρωθούν τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε ποσοστό 80%.

«Έχουμε μια ιδέα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα τελειώσει, αν όλα είναι όπως τώρα, τον Αύγουστο.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν και αυτό περιλαμβάνει και τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν. Αυτά που δεν θα ολοκληρωθούν θα είναι με απόφαση δική τους. Ωστόσο θα πρέπει ακόμη να παίξουν προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ».

Σε ό,τι αφορά στις γαλλικές ομάδες: «Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν θα πρέπει να διοργανώσουν (αγώνες) στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Τσεφερίν για να συνεχίσει: «Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να τους οργανώσουν σε ουδέτερο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να παίξετε στη χώρα σας, τότε πρέπει να το οργανώσετε σε ουδέτερο έδαφος … Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο οι γαλλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να οργανώσουν έναν αγώνα χωρίς θεατές, αλλά θα δούμε. Πρόκειται για κάτι που δεν το ελέγχω εγώ».

Για το Euro 2020: «Είχαμε συνομιλίες με εννέα πόλεις και όλα είναι έτοιμα. Με τρεις πόλεις, έχουμε κάποια ζητήματα. Έτσι θα συζητήσουμε περαιτέρω. Η διοργάνωση είναι να διεξαχθεί σε 12 πόλεις, αλλά αν έχουμε προβλήματα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε 10, εννέα ή οκτώ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις