ΑΕΚ: Θέλουν για πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Λυσάνδρου -Η θέση Μελισσανίδη

Η ΑΕΚ εκτός των αγωνιστικών και μεταγραφικών ζητημάτων καλείται να αντιμετωπίσει και ένα πολύ σοβαρό… εκτός γηπέδου.

Με πρωταγωνιστή τον Μηνά Λυσάνδρου. Ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένα από τα πιο σημαντικά «χαρτιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα πεπραγμένα του στην προεδρία της Super League μιλούν για αυτό. Διόλου διχαστικός και τοξικός, πάντα έτοιμος με προτάσεις και λύσεις και παρότι η Super League είναι ένας… δύσκολος συνεταιρισμός με αργές και δαιδαλώδεις διαδικασίες, κατάφερε το μέγιστο δυνατό. Και σε πολλά ζητήματα ανέπτυξε το κομμάτι που μπορούσε. Και το γεγονός ότι τα πλέι οφ θα εκκινήσουν ξανά, με τις ομάδες να παίρνουν το τηλεοπτικό συμβόλαιο για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες τους και να πληρώσουν τους εργαζομένους, οφείλεται εν πολλοίς στην ΑΕΚ και στον ίδιο.

Ωστόσο, η θητεία του στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής ολοκληρώνεται σύντομα. Και ήδη υπάρχουν πολλοί που τον θέλουν υποψήφιο πρόεδρο στην ΕΠΟ. Ένα καταρτισμένο, σύγχρονο σε αντιλήψεις και πλήρως ενωτικό στέλεχος του ποδοσφαίρου. Με μεγάλες γνώσεις του αθλητικού και νομικού δικαίου και επαφές σε FIFA-UEFA. Οχι… ουρανοκατέβατος και φωτοβολίδα στο ποδόσφαιρο. Και πολλοί θεωρούν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία του Λυσάνδρου στον προεδρικό θώκο.

Η ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης και ο Λυσάνδρου
Εδώ όμως μπαίνει στην εξίσωση η ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκτιμά πολύ τον Μηνά Λυσάνδρου. Αυτός του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ο 40χρονος Κύπριος τον δικαίωσε απόλυτα. Ωστόσο, δεν θέλει επουδενί να τον χάσει από το εταιρικό κομμάτι της ΠΑΕ. Και αυτό διότι χειρίζεται άψογα τα πάντα και έχει γνώσεις που ωφελούν την Ενωση σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, η νυν θέση του στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να συνδυαστεί με την προεδρία της ΕΠΟ, όπως αντίστοιχα έγινε με αυτήν της Super League.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια δύσκολη εξίσωση για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη το ζήτημα Λυσάνδρου. Και αν δεν είναι ο Κύπριος, πρέπει να επιλέξει άλλον υποψήφιο από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ. Για αυτό και άλλωστε κατηγορεί ανοιχτά τον Λευτέρη Αυγενάκη που… ξαφνικά με νομοθετική ρύθμιση αλλάζει τον χρόνο εκλογών και υπάρχουν φωνές ότι το ίδιο θέλει να πράξει με παρέμβαση για το σύστημα εκλογών. Κάτι που αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και για αυτό στην FIFA-UEFA αντέδρασαν έντονα…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις