Πρωταθλήτρια Μαγνησίας η ομάδα κορασίδων μπάσκετ του Ολυμπιακού Β.

Η ΕΣΚΑΘ κατακύρωσε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων και ανακήρυξε τους πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Η ομάδα κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου μετά από έξοχη και αήττητη πορεία (12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες), αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Μαγνησίας, διευρύνοντας το εξαιρετικό ρεκόρ που έχει δημιουργήσει (5ος συνεχόμενος τίτλος την τελευταία πενταετία).
Οι νεαρές «ερυθρόλευκες» με την καθοδήγηση της τ. ομοσπονδιακής προπονήτριας και περιφερειακής προπονήτριας Ελένης Παπαθανασίου, έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, αποδεικνύοντας πως το μέλλον τους ανήκει.
Την πρωταθλήτρια Μαγνησίας ομάδα κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου, συγκροτούν οι Κανελλοπούλου Πετρίνα, Παρασχάκη Κασσιανή, Βασιλική Σιουμουρέκη, Γκρίνια Θαλασσινή, Γκέτσιου Δήμητρα, Κωστοπούλου Έλενα, Δίπλα Κατερίνα, Μαντζιάρα Ειρήνη, Αναστασία Βούλγαρη, Άννα Βούλγαρη, Μαριαλένα Χαβδούλα, Τσατσαρώνη Στεφανία.
Επίσης η 13χρονη Βασιλική Σιουμουρέκη κλήθηκε στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος των εθνικών ομάδων, ενώ μετείχε και σε δύο αναπτυξιακά καμπ της ΕΟΚ. Ο κορμός της ομάδας κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου μετείχε στη Μικτή Μαγνησίας της ΕΣΚΑΘ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει πλέον την επίσημη απόφαση της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΘ για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα σε επίπεδο πλέον Θεσσαλίας.
Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος κορασίδων έχει ως εξής:

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός Β. 24 (12-0)
  2. Νίκη Β. 20 (8-4)
  3. ΑΕΒΔ 19 (7-5)
  4. Σκιάθος 18 (8-2)
  5. Τιτάνες Αλμυρού 16 (5-6)
  6. Ιωνικός 15 (4-7)
  7. Γ.Σ. Βόλου 14 (2-10)
  8. Γ.Σ. Αλμυρού 11 (0-12)

Η γυναικεία ομάδα


Στην 4η θέση του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος τερμάτισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου με την τεχνική καθοδήγηση του Κώστα Δέρβου. Οι νεαρές «ερυθρόλευκες» με ρόστερ κατά 90% κορασίδων και παγκορασίδων προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και αναμφίβολα θα εμφανιστούν σαφώς πιο δυνατές τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Μάλιστα, η 16χρονη Πετρίνα Κανελλοπούλου αναδείχτηκε (με έναν αγώνα λιγότερο) δεύτερη σκόρερ της κατηγορίας με 124 πόντους, ενώ η επίσης 16χρονη Κασσιανή Παρασχάκη ήταν δεύτερη στον πίνακα των «μπόμπερ» (τρίποντων) με 14 τρίποντα.
Τη γυναικεία ομάδα συγκρότησαν οι καλαθοσφαιρίστριες: Κανελλοπούλου Πετρίνα, Παρασχάκη Κασσιανή, Βασιλική Σιουμουρέκη, Γκρίνια Θαλασσινή, Γκέτσιου Δήμητρα, Κωστοπούλου Έλενα, Δίπλα Κατερίνα, Μαντζιάρα Ειρήνη, Αναστασία Βούλγαρη, Άννα Βούλγαρη, Μαριαλένα Χαβδούλα, Τσατσαρώνη Στεφανία, Τζανετοπούλου Ειρήνη, Ζαμπάκα Βιβή, Σπυριδοπούλου Κέρη, Καρακώστα Εύα.
Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η εφηβική ομάδα, ομάδα των αρίστων


Πολύ αξιόλογη ήταν η πορεία της εφηβικής ομάδας του συλλόγου. Μια ομάδας με παιδιά βγαλμένα όλα από τα σπλάχνα του συλλόγου που με την κοινή τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν έμπρακτα τη ρήση «Ολυμπιακός Βόλου: Μια ομάδα, μια Οικογένεια». Αριστούχοι οι περισσότεροι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός μπορεί άριστα να συνδυαστεί με την αριστεία και στο σχολείο, κάτι άλλωστε που αντικατοπτρίζει και τις αρχές του ιστορικού συλλόγου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην ομάδα των εφήβων μετέχουν αθλητές με Μ.Ο καθαρό 20 στο σχολείο τους, ενώ αρκετοί ακόμη έχουν βαθμολογίες πάνω από 19.
Αγωνιστικά, η ομάδα είχε απολογισμό τεσσάρων νικών και τεσσάρων ηττών, τερμάτισε 5η, ενώ μόλις για ένα βαθμό έχασε την είσοδό της στο φάιναλ φορ. Δύο αθλητές της εφηβικής ομάδας (Μπράμι, Μάρκου), παρακολούθησαν και τις προπονήσεις της αντρικής, ενώ συμπεριλήφθηκαν και στην 12αδα των αντρών.
Την ομάδα των εφήβων συγκρότησαν οι: Χαβδούλας, Ντάτσιος, Μπράμι, Ιωνάς, Παπαιωάννου, Φερλέμης, Μαλαμούλης, Δαδάνης, Αποστολάκης Α., Αποστολάκης Ν., Γκόγκα, Ντούλε, Μουστάκας, Γερογιάννης, Τσιάμπαλος, Τσόγκας και Μάρκου.

Σημαντική προσπάθεια στις υποδομές


Η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Βόλου, Κατερίνα Γιαννούλη με εξαιρετική δουλειά και ικανότητες, μαζί με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Χρήστο Γκούμα, δουλεύουν εντατικά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου για κορίτσια και αγόρια. Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου και στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Οι εγγραφές όλων των αθλητών και αθλητριών, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και όσοι γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των υπευθύνων του τμήματος και εγγραφών Κυριακόπουλος Κυριάκος 6944753405, Παπαθανασίου Ελένη 6945411031, Γιαννούλη Κατερίνα 6941636414, Γκούμας Χρήστος 6987356017.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις