Μπουλιάκης: «Θα δείτε πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί στο Βόλο» (video & photos)

Τον νέο προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης παρουσίασε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Το μέλος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος αναφέρθηκε στους λόγους λύσης της συνεργασίας με τον προηγούμενο προπονητή και στην πρόσληψη του Θανάση Μπουλιάκη στον πάγκο της ομάδας. Ο κ. Μεϊκόπουλος εξήγησε πως αυτό που χρειαζόταν η ομάδα ήταν ένα ισχυρό σοκ και έτσι σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε στην αντικατάσταση του προπονητή. Ο Θανάσης Μπουλιάκης τόνισε πως νιώθει ότι έχει αφήσει κάτι στη μέση και επέστρεψε για να δουλέψει και να ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Κατ’ αρχήν καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Μετά από πρόταση που δέχτηκα πριν από μερικές μέρες από τη διοικούσα επιτροπή που έχει αναλάβει πλέον το τμήμα μπάσκετ, δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ. Ήταν μονόδρομος για μένα να συμφωνήσω και να ξεκινήσει μαζί με μένα μια νέα εποχή για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Δε συνέδεσα σε καμία περίπτωση τη δεύτερη φορά που έρχομαι στην ομάδα αυτή με την περσινή, γιατί όπως εξήγησα και στους ανθρώπους της, τα καλά και τα κακά τα κάνουν οι παράγοντες, που αναλαμβάνουν κάθε ομάδα και είδα εδώ πέρα ότι οι παράγοντες, που δεν είναι ακριβώς παράγοντες, αλλά είναι άνθρωποι που μπήκαν, για να βοηθήσουν το τμήμα, έχουν κάνει μία καταπληκτική δουλειά. Πραγματικά δε δυσκολεύτηκα να πω το “ναι”, για να ξεκινήσω και εγώ κάτι που πραγματικά μ’ αρέσει πάρα πολύ κι όσο περνάνε οι μέρες μ’ αρέσει ακόμη περισσότερο.

Όπως είπε και ο Αλέξανδρος, θέλουμε να ξεκινήσουμε δουλεύοντας όχι μόνο το ανδρικό τμήμα, όπως ήταν παλιότερα με παίκτες ακριβοπληρωμένους ή από μακριά, που κόστιζε πάρα πολύ στο μπάτζετ της ομάδος, αλλά πρέπει να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα ξεκινά από κάτω, με την επίβλεψη τη δικιά μου και των ανθρώπων που υπάρχουν, του Ανδρέα Τσιριγωτάκη και όχι μόνο, για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε για πολλά χρόνια το τμήμα αυτό, ώστε να φτάσει πάλι στις εθνικές κατηγορίες.

Δε με ενόχλησε καθόλου το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στο Τοπικό. Το είδα πραγματικά σαν πρόκληση και ίσως ήταν και καλύτερο αυτό που έγινε πέρσι, για να μπορέσει η ομάδα ν’ απαλλαγεί από κάποιους ανθρώπους που δε θα έπρεπε να ήταν καν εδώ.

Από κει και πέρα θέλω να ξεχάσουμε ότι έχει γίνει, γιατί αυτή η ομάδα έχει πάρει μία κατρακύλα, που εδώ σταματάει. Θα κάνω ότι μπορώ για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα ώστε, όχι μόνο να έχει σαν αυτοσκοπό ν’ ανεβεί κατηγορία, αλλά να υπάρξει μια παραγωγική διαδικασία, η οποία θα συνδυαστεί με το αποτέλεσμα.

Και πάλι εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και νομίζω ότι θα δείτε πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί εδώ στο Βόλο, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να ευχόμαστε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να κοιτάμε η δική μας κατσίκα να μεγαλώνει και να μεγαλώνει και καλά. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως επέστρεψα στη Νίκη γιατί νιώθω πως άφησα κάτι στη μέση. Ακόμα και πέρυσι με τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα, θα μπορούσαμε να σωθούμε».

Για τον στόχο της ομάδας:
«Ξέρετε πολύ καλά ότι με το ρόστερ που έχει η ομάδα, μετά και την απόκτηση του Παναγιώτη Νάνη, μετά απ’ αυτά που έγιναν με τη Μεταμόρφωση, σκοπός είναι ν’ ανέβει η ομάδα, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό. Αλλά βέβαια, θα εργαστουμε γιατί η Νίκη Βόλου δεν είναι ένα μαγαζάκι κι έχει ένα brandname, το οποίο είναι τεράστιο και θα προσπαθήσουμε όλοι να φέρουμε την ομάδα, αν μπορέσουμε και φέτος, σε εθνική κατηγορία».

 Για τις ενέργειες που καταδίκασαν την περσινή ομάδα:
«Δε θα κρυφτώ. Τα ονόματα τα είχα δηλώσει και πέρσι, όταν έφυγα από την ομάδα. Ήμουν ξεκάθαρος. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια διοίκησης, γιατί πέρυσι δεν υπήρχε καν διοίκηση. Αν θυμηθείτε το καλοκαίρι πέρσι κάναμε αγιασμό και δεν υπήρχε άνθρωπος της διοίκησης. Οπότε ποιος να τρέξει την ομάδα, ποιος να βάλει στόχους, ποιος να φτιάξει το ρόστερ και όλα αυτά που χρειάζεται οργανωτικά μία ομάδα. Όσον αφορά τα ονόματα, τα ξέρουν όλοι και τα δήλωσα πέρσι που έφυγα. Να μην επανέλθω».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρενέβη, θέλοντας να μην υπάρξει περαιτέρω αναφορά στην περσινή χρονιά αλλά να εστιαστεί στο παρόν και στο μέλλον αυτής της προσπάθειας.
Το μέλος της διοικούσας επιτροπής καλαθοσφαίρισης απάντησε για το αν υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση του κόσμου μέσω της Λέσχης φίλων μπάσκετ του Συλλόγου:


«Σχετικά με τη Λέσχη Φίλων, εγώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον κόσμο που ανταποκρίθηκε. Μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνει μία απολογιστική εκδήλωση, που θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι αυτοί που συνδράμουν μηνιαίως σ’ αυτή την ομάδα. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι, αποτελεί πραγματικότητα. Μάλιστα, ούτε εμείς οι ίδιοι δεν το πιστεύουμε. Αυτό που λέγαμε: τα λίγα από πολλούς κι όχι τα πολλά από λίγους, είναι πραγματικότητα. Εμείς ως διοικούσα έχουμε το δικό μας οικονομικό μερίδιο. Δε λειτουργεί το τμήμα αποκλειστικά από τη Λέσχη Φίλων, αλλά είναι πολύ σημαντική η βοήθεια αυτή. Αν και μπορεί να μην το καταφέρουμε εξ ολοκλήρου το μοντέλο της λαϊκής βάσης και για μερικούς μπορεί να αποτελεί μία ουτοπία. Όταν κινείσαι προς έναν στόχο που αποτελεί ουτοπία, μπορεί να μην τον πιάνεις ποτέ, όμως σε βοηθάει να προχωράς ».

Στην παρουσίαση του νέου προπονητή έδωσαν το παρών και άλλα μέλη της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του τμήματος, Μπάμπης Τουτουτζόγλου, τα μέλη, Μιχάλης Τσιντσίνης και Αποστόλης Πανιόπουλος καθώς και ο νέος αρχηγός του τμήματος, Παντελής Μαστρογιάννης

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Παντελής Μαστρογιάννης, Θανάσης Μπουλιάκης, Μπάμπης Τουτουντζόγλου

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις