«Έγραψαν ότι φεύγω και πρότειναν 15 προπονητές στον πρόεδρο»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, και μίλησε για την Ελλάδα, για την προετοιμασία στην άμμο, τον Φερέιρα, τον ΠΑΟΚ και το ρόστερ του αλλά και την ομάδα στην οποία είναι προπονητής, τον Θεσπρωτό.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Περνάμε υπέροχα στην Θεσπρωτία με την γυναίκα μου, ο κόσμος είναι φιλόξενος και αναμένουμε την επόμενη χρονιά. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, η πιο όμορφη χώρα του κόσμου, όταν έπαιζα στην Αργεντινή κάναμε προετοιμασία στην άμμο. Ένα μέρος της προετοιμασίας μας με τον Θεσπρωτό θα γίνει και στην παραλία, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της προπόνησης είναι το λεγόμενο κορόιδο, αν γίνει σοβαρά γιατί έχει πολλά στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ή άσπρο ή μαύρο. Στην αρχή που ήμουν στον Θεσπρωτό δεν μαζεύαμε βαθμούς και άρχισαν να γράφουν ότι φεύγω και άρχισαν να προτείνουν 15 προπονητές στον πρόεδρο» τόνισε στο αρχικό του σχόλιο.

Για τον Φερέιρα: «Θα είναι έγκλημα να διώξουν τον Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο να αλλάζει μια ομάδα συνεχώς προπονητές. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή, πολλές ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Λουτσέσκου είναι παρελθόν και είναι σε μια ομάδα με πολλά χρήματα. Ο Φερέιρα δεν μπορούσε να κάνει πολλά μετά από τόσο καιρό διακοπή. Είναι σημαντικό για το πως θα έπρεπε να ετοιμαστούν οι ομάδες από πλευράς φυσικής κατάστασης, εγώ αν ήμουν στον ΠΣΑΠ θα έλεγα πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές, δεν είναι εύκολο να προετοιμάσεις μια ομάδα όταν τόσο καιρό οι παίκτες του κάνουν ατομικές προπονήσεις».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα και την Ευρώπη: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει το ρόστερ του, να δει τι παίκτες έχει, να δει τι ταβάνι έχουν κάποιοι παίκτες, ο Λημνιός είναι αυτός που δεν έχει ταβάνι και μπορεί να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν χρειάζεται να τον πιάνει πανικός τον ΠΑΟΚ, άρχισε να παλεύει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα και δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις το πρωτάθλημα, στην Ευρώπη πρέπει να φτιάξει το προφίλ του, δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μένει εκτός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας».

Για τις ακαδημίες του Δικεφάλου: «Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει το πλεονέκτημα που παίρνει τους καλύτερους νεαρούς από όλες τις ακαδημίες και πρέπει να εκμεταλλευτεί το σύστημα ακαδημιών του. Πρέπει να δώσουν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, δεν γίνεται να τους βάζεις στη φωτιά έτσι. Δεν λέει πολλά να πάρεις πρωτάθλημα με την Κ19 για τον Γκαρσία, σημασία έχει να παίξουν παίκτες από την Κ19 στην μεγάλη ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις