Σαμολαδάς για Αϊβάζογλου, Αμανατίδη, αναδιάρθρωση, ΕΕΑ

Στην τηλεοπτική εκπομπή της TV10  «εξέδρα της Δευτέρας» φιλοξενήθηκε ο γενικός διευθυντής του ΑΟ Τρίκαλα Νίκος Σαμολαδάς. Αναφέρθηκε στη φετινή πετυχημένη χρονιά της ομάδας των Τρικάλων που έφερε και την άνοδο στη SL2, στην κόντρα του Ηλία Αιβάζογλου με τον αδερφό του, όντας καθησυχαστικός ως προς το αν αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει την ομάδα, ενώ παράλληλα μίλησε και για το θέμα της αναδιάρθρωσης και φυσικά την επόμενη ημέρα και το σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Α.Ο Τρίκαλα αναφορικά με:

-Για τη φετινή επιτυχία του ΑΟ Τρίκαλα και στο πόσο συνέβαλλε ο ίδιος:

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, το προπονητικό τιμ, στη διοίκηση φυσικά που ήταν και αυτή που έβαλε το στόχο. Φυσικά η επιτυχία έχει να κάνει με το ότι τα παιδιά που φέραμε στην ομάδα ήταν ακριβώς για το λόγο που τους φέραμε. Και πέτυχαν το στόχο και η ομάδα έφερε την άνοδο.»

-Για την κόντρα του Ηλία Αιβάζογλου με τον αδερφό του Γιώργο:

«Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι αυτό που έχω εκλάβει εγώ από τον κ. Ηλία Αϊβάζογλου. Αυτή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί είναι μία κόντρα ενδοοικογενειακή και δεν μπορούμε να συμμετέχουμε και αφορά καθαρά τις επιχειρήσεις. Σαν πρόφαση είχαν τον Α.Ο Τρίκαλα και ήθελαν να τον χτυπήσουν , αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ομάδα. Η ΕΕΑ έχει στα χέρια της χαρτιά όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας. Νομίζω θα πάει σαν απόφαση ότι δεν είναι δικιά της αρμοδιότητα και ότι αυτό θα πρέπει να επιλυθεί στα δικαστήρια. Η καταγγελία έχει να κάνει με το ότι δε γνώριζε ο Γιώργος Αϊβάζογλου ότι έχει αγοραστεί η ομάδα από το συγκεκριμένο όμιλο και ότι δεν είχε δώσει ποτέ το οκ για να γίνει αυτή η αγορά. Θα ήταν εντελώς παράλογο ο κ. Αϊβάζογλου να κάνει μία αγορά και να μη γνωρίζει ο αδερφός του που έχουν όλες τις επιχειρήσεις μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν η αφορμή για να μπορέσουν να βρουν ένα δρόμο για να πάνε τα υπόλοιπα θέματα στα δικαστήρια.»

-Για το αν κάποιοι γενικά προσπαθούν να χτυπήσουν τον ΑΟ Τρίκαλα:

«Υπάρχει μία απάντηση και είναι η πιο σωστή. Τον δυνατό όλοι θέλουν να τον χτυπήσουν. Και αυτοί επειδή δεν μπορούν να φτάσουν εκεί που φτάσαμε εμείς , τον αγώνα που δώσαμε όλη τη χρονιά, προσπαθούν να βρουν ένα πάτημα να χτυπήσουν τον Α.Ο.Τ για την επιτυχία του. Και αυτοί όλοι που δεν πέτυχαν τους στόχους τους προσπαθούν να βρουν αφορμή να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους.»

-Για το αν διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά με την αδειοδότηση:

«Αυτό το διαβεβαιώνω εγώ στον κόσμο. Αυτά τα χαρτιά τα ελέγχει τόσο πολύ η ΕΕΑ που δεν μπορεί να κάνει λάθος. Το μόνο που κάνει η αντίπαλη πλευρά, δηλαδή ο αδερφός του είναι να χτυπήσει μέσω του ΑΟΤ τις άλλες επιχειρήσεις και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το λίγο μυαλό που διαθέτω πιστεύω ότι είναι υποκινούμενο αυτό το κομμάτι πίσω από τον αδερφό του προέδρου. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω, αλλά είναι πιο βαθύ και δεν έχει να κάνει με τον Α.Ο.Τ.»

-Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της FL:

«Είχαμε την τύχη ότι πλάνο έγινε στην αρχή της χρονιάς και πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή και πρωτίστως με τον πρόεδρο, που διαθέτει τα λεφτά του, αυτό να μας βγει. Το υλικό που είχαμε ήταν για πρωτάθλημα. Τα παιδιά το αποδείκνυαν σε κάθε αγώνα και νιώθω πολύ χαρούμενος για όλες τις επιλογές. Σε αυτό έχει συντελέσει και ο κόσμος που ήταν απ’ έξω και όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, τα ΜΜΕ και τους χορηγούς που βοήθησαν με το υστέρημά τους σε ότι μπορούσαν.»

-Για το ότι η επόμενη χρονιά ξεκινάει με ένα θετικό παρονομαστή:

«’Ημουν διστακτικός με το εγχείρημα. Ο κόσμος ήρθε μαζικά στο γήπεδο. Επειδή τα Τρικαλα τα έχω παίξει σαν αντίπαλος, ξέρω τη δυναμική του κόσμου τους. Σίγουρα ο κόσμος θέλει να δει κάτι από την ομάδα και έχουν καταλάβει  ότι κάτι καλό πάει να γίνει στον ΑΟΤ και πόσο υγιής είναι η προσπάθεια. Υπάρχει μία σταθερότητα, ώστε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και πάνω σε αυτό τα Τρίκαλα να βρουν το δρόμο και μεθοδικά να πάνε εκεί που πρέπει.»

-Για το αν πίστεψε κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι ο στόχος δε θα επιτυγχανόταν:

«Είχαμε την τύχη να έχουμε παιδιά πρωταθλητές και το ίδιο ισχύει και για τους νεαρούς, που τους τράβηξαν οι παλιότεροι. Τα παιδιά έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο και πως είναι να πάρεις ένα πρωτάθλημα, όπως και το τιμ και έναν πρόεδρο που ήθελε να βγει πρωταθλητής. Με τη δική μου τη δουλειά με τα παιδιά που βρήκα. Πιστεύω ότι όλοι ήταν αυτό που ψάχναμε.»

-Για τους νεαρούς παίκτες που έκλεψαν τις εντυπώσεις φέτος και το πως τους επέλεξε:

«Νομίζω ότι όλα είναι ένα τάιμινγκ. Πριν ασχοληθώ με τον ΑΟΤ παρακολουθούσα νεαρά παιδιά γιατί ήταν η δουλειά μου ώστε να κάνω τον ατζέντη τους. ‘Όταν ήρθα στον ΑΟΤ αυτό σταμάτησε. Αυτά τα παιδιά τα είχα δει και τι καλύτερο για μένα να έρθουν στην ομάδα που είμαι εγώ. Ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε, το ίδιο και ο προπονητής, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι χωρίς το οκ του προπονητή επειδή ήταν νεαρά τα παιδιά πήραμε το ρίσκο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.  Για μένα είναι οδηγός τα ελληνόπουλα και πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους.»

-Για ποιο λόγο δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τους ξένους παίκτες:

«Δεν ειναι ότι δεν τους εμπιστεύομαι. Απλά στην κατηγορία που παίζει η ομάδα, ποια είναι η λογική να φέρεις ξένους παίκτες; Πότε θα παίξουν τα ελληνόπουλα; Πως θα δέιξουν το ταλέντο τους; Πως θα επανδρωθούν πιο μεγάλες ομάδες; Αυτός είναι ο δρόμος μου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι πετυχημένος, τουλάχιστον σα σκέψη και φυσικά το αποτέλεσμα μου δείχνει ότι είναι σωστό.»

-Για το θέμα της αναδιάρθρωσης:

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι αναδιάρθρωση ζητούν οι άλλες ομάδες. Για ποιο λόγο να γίνουν δυο όμιλοι; Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά. Πώς θα στηριχτεί αυτό το εγχείρημα; Ποιος θα βάλει τα λεφτά για να κινήσει αυτή τη διαδικασία. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ηλία Αϊβάζογλου γιατί είναι μία άποψη που έχει βάση. Τα Τρίκαλα  βγήκαν πρωταθλητές. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα γίνει αναδιάρθρωση. Πετύχαμε το στόχο μας μέσα από την πορεία του πρωταθλήματος.  Γιατί ρίχνουν ευθύνη στον Ηλία Αϊβάζογλου; Είπε αυτό που νομίζει ότι είναι το σωστό. Πρέπει να γίνει η κατηγορία όπως ήταν. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει δύο ομίλους στη Β’ Εθνική. Δεν υπάρχει παγκοσμίως. Το εγχείρημα των 12 ομάδων από την άλλη ήταν αποτυχία, με δύο ομάδες που εξαρχής ήταν πεσμένες.»

-Για τη δήλωσή του ότι σε βάθος τριετίας τα Τρίκαλα μπορούν να ανέβουν Super League 1:

«Δεν είπα ότι υπάρχουν οι προοπτικές να γίνει αυτό σε μία τριετία. Είπα ότι σε τρία χρόνια από τώρα, με ότι χρειάζεται να φτιάξουμε στον ΑΟΤ, γιατί έχουμε πράγματα σε έλλειψη στην οργάνωση, αυτή η ομάδα με ηρεμία, σύνεση, χωρίς τρέλα στα λεφτά, μπορούμε να πάμε σε νορμάλ καταστάσεις που μπορεί σε βάθος χρόνου όντως να στηριχτεί σε τρικαλινά παιδιά που θα φέρουμε από το νομό και κάποια παιδιά μεγαλύτερα που θα τραβήξουν τους νεαρούς.»

-Για το πως θα κινηθεί η ομάδα τη νέα σεζόν:

«Επρεπε να κάνουμε την υπέρβαση γιατί ήταν μονόδρομος να βγούμε κατηγορία. Ο κ. Αϊβάζογλου έβαλε το χέρι στην τσέπη για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Την επόμενη χρονιά το δικό μου πλάνο σας το είπα, δε με φοβίζει τίποτα, δίχως να έχω μιλήσει με τον πρόεδρο για το μπάτζετ.

-Για το στόχο της νέας σεζόν:

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στόχος, δεν ξέρουμε καν πως θα είναι η κατηγορία και με πόσες ομάδες. Το πλάνο μου δε θα έχει μεγάλη διαφορά με φέτος.»

-Για τα δεδομένα της παραμονής του Περικλή Αμανατίδη και το ραντεβού με τον Ηλία Αϊβάζογλου:

«Για να γίνει το αναμενόμενο ραντεβού θα πρέπει ο πρόεδρος να είναι σε μία τέτοια κατάσταση που να μπορεί να κάνει συζήτηση. Αυτή τη στιγμή αυτά που υπάρχουν στην οικογένειά και στις δουλειές του δεν είναι κάτι καλύτερο. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεδομένου ότι ο πρόεδρος ήταν στην Αθήνα δε μας επέτρεψε. Μπορεί να γίνει και αύριο και μεθαύριο, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρος γιατί ο πρόεδρος δεν είναι σε μία βάση. Δεν το συζητάμε ότι ο άνθρωπος που έφερε μία επιτυχία στην ομάδα, θα ήταν εντελώς παράλογο να μη συζητήσεις μαζί του.»

-Για το δήθεν επεισόδιο που είχε ο ίδιος με τον Αμανατίδη:

«Όποιος το λέει αυτό προφανώς δεν ξέρει τη σχέση μου με τον Περικλή. Το αν έχουμε κάποια κόντρα για τις συζητήσεις και τις απόψεις μας. Είμαστε δύο άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα, πολλά χρόνια στο χώρο και οι δύο, αλλά πιστέψτε με αν δεν υπάρχουν αυτές οι κόντρες δεν  μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Αν έχεις λιμνάζοντα νερά δεν κάνεις τίποτα. Αν ήταν διαφορετική η φιλοσοφία μας δε θα παίρναμε πρωτάθλημα. Εμείς ήμασταν όχι απλά μαζί, αλλά είχαμε κοινές απόψεις σε όλα. «

-Για το ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την πρόσληψη του Αμανατίδη:

«Ήξερα ποιον έπαιρνα. Αυτή ήταν η άποψη μου και το είπα στον πρόεδρο. Ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα πετύχουμε το στόχο μας πιο εύκολα, γιατί γνωρίζει την κατηγορία το μέρος, τον αγαπάει ο κόσμος. Έπρεπε να ηρεμήσουμε κάποια πράγματα στην περιοχή, γιατί είχαμε μία αποτυχία, μία πτώση της ομάδας και αυτό έπρεπε να ηρεμήσει για να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν τα παρατάμε, φέραμε τον καλύτερο για την κατηγορία και φυσικά δικαιωθήκαμε όλοι μας.»

-Για τις ανανεώσεις:

«Θα σας πω ότι έχω κάνει επαφές με όλα τα παιδιά και αυτό που προέχει σε μένα είναι να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά, τα παιδιά να πάρουν τα χρήματα που πρέπει. Ο καθένας να βάλει λίγο νερό στο κρασί του και δε σας κρύβω ότι μέχρι στιγμής σε αυτό υπάρχει κοινή γραμμή, δεν έχω έρθει σε κόντρα με κανένα. Όλοι είναι συγκαταβατικοί.»

-Για τις μεταγραφές που θα γίνουν και τις επαφές με Τρικαλινούς:

«Δε θα αναφερθώ σε ονόματα. Υπάρχουν κάποια παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουν την ευκαιρία και να έρθουν στον ΑΟΤ. Κάποια παιδιά που ήταν στον ΑΟΤ και πήγαν κάπου αλλού. Κάποια παιδιά που τα είδαμε τώρα εμείς και φυσικά θα δώσω την ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν αν μπορούν να μείνουν στην οικογένειά μας. Είναι έργο και ευχή μου να έρθουν πολλά παιδιά από τα Τρίκαλα που είναι στο χέρι τους να πάρουν την ευκαιρία.»

-Για το αν ο Νίκος Σκόνδρας είναι ένας από αυτούς:

«Θα είναι και ένα από τα παιδιά που θα μιλήσω. Η περσινή χρονιά είναι μία χρονιά που δεν ήθελε ο Θεός να παίξει μπάλα σε εμάς ο Νίκος. Έτσι τις χάλασε η μεταγραφή νομίζω ήταν γραφτό να μην έρθει.»

-Για τις υποδομές και τα γήπεδα προπονήσεων:

«Δε σας κρύβω ότι έχω βρει μεγάλη κατανόηση τον κ. Αναστασίου, τον κ. Παρδάλη που θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί όποτε του ζητάω ραντεβού είναι εύκαιρος να με βρει. Οι συζητήσεις που κάνουμε έχουν σαν αρχή το καλό του ΑΟΤ και βλέπω μεγάλη διάθεση να βρούμε ένα χώρο πέρα από το γήπεδο της Πηγής, όπου πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω εκεί τους ανθρώπους που μας το έδωσαν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμη ένα γήπεδο μέσα στην πόλη για να έχουμε επιλογές σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι θα βρούμε και τρόπο να κάνουμε προπονήσεις και στη Σωτήρα.»

-Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία:

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Να μας πουν ότι ξεκινάει πως θα είναι το πρωτάθλημα. ‘Εχω στο μυαλό μου μία ημερομηνία, αλλά αυτό πρέπει να μου το πει ο προπονητής.»

-Για το αν πρέπει στη SL2 η ομάδα να κάνει αρκετές προσθήκες πρωτοκλασάτων παικτών:

«Η ομάδα μας ήταν φτιαγμένη ακόμη και για την παραπάνω κατηγορία. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε όμως. Παίξαμε παιχνίδια κυπέλλου με ομάδες της SL2 που δεν είναι ίδια με το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ότι δε θα γίνουν προσθήκες έμπειρων παικτών που ξέρουν την κατηγορία, γιατί έχουμε δει στο παρελθόν εγχειρήματα με νεαρούς παίκτες πολύ καλούς που έκαναν και καριέρα μετά, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μόνοι την κατηγορία γιατί δεν είχαν την εμπειρία. Η εμπειρία χρειάζεται πολύ σε μια ομάδα που χτίζεται.»

-Για σενάρια περί δήθεν συζητήσεων του ίδιου με άλλους προπονητές:

«Ψέματα είναι όλα. Το να μιλήσω με έναν προπονητή, δίχως να έχω μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας τι βάση έχει; Εμείς θέλουμε ο προπονητής να μείνει στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να τα βρούμε και να υπάρχει σύμπνοια και από τις δύο πλευρές. Μπορεί ο Σαμολαδάς να θέλει τον Περικλή, αλλά ο Περικλής να θέλει κάτι άλλο. Αν δεν τελειώσει με αυτό η ομάδα πως να μιλήσει με άλλο προπονητή; Αυτά που ακούγονται είναι νομίζω καφενειακά.»

-Για τη φιέστα ανόδου και πότε θα γίνει αυτή:

«Παρόλο που πήραμε μία τόσο μεγάλη άνοδο δεν μπορούμε να τη χαρούμε. Το να κάνουμε τώρα κάποια φιέστα εμείς δεν είναι θεμιτό και δε γίνεται. Τα παιδιά λείπουν, οι πρωταγωνιστές δεν είναι εδώ βρίσκονται στις πατρίδες τους, για να τους φέρεις είναι λίγο δύσκολο. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε κάτι για την άνοδο και τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά. Στο άμεσο μέλλον θα σας ενημερώσουμε.»

trikalascore.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις