Βόλος: Δικαιώνει την επιλογή της διοίκησης ο Στ. Ξηροφώτος

Ο Στέφανος Ξηροφώτος είναι ένας φιλόξοδος και… ανήσυχος προπονητής, με γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, πτυχιούχος διπλώματος UEFA Pro, ο οποίος φέτος έκανε το άλμα στην καριέρα του, καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται στον πάγκο του Βόλου, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Ο Βολιώτης προπονητής δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της διοίκησης της ΠΑΕ να εμπιστευτεί έναν τεχνικό, που μπορεί να μην έχει εμπειρία από τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, διαθέτει όμως όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται ένας προπονητής για να σταδιοδρομήσει με επιτυχία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα εύσημα, λοιπόν και στους διοικούντες για το ρίσκο που ανέλαβαν και δικαιώνονται, δείχνοντας, παράλληλα, εμπιστοσύνη και σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Στέφανος Ξηροφώτος πρόλαβε να καθίσει σ’ ένα παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (ντεμπούτο στα δύσκολα), ενώ στην περίοδο της καραντίνας φρόντισε να καταρτίσει, μαζί με τους συνεργάτες του, ένα άρτιο πρόγραμμα προετοιμασίας για τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.
Και το έργο του φάνηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Βόλος να έχασε από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ, ωστόσο, ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, όντας καλύτερη του αντιπάλου της. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι στο επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό είδαμε μια ομάδα ακόμη πιο βελτιωμένη, σωστά στημένη μέσα στο γήπεδο, έχοντας σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό και τακτική. Με παίκτες που πίεζαν σε όλους τους χώρους, έτρεχαν, περιόρισαν σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη της εστία τους, πέτυχαν ένα γκολ και πήραν τη νίκη.
Μια νίκη ιστορική για τον Στέφανο Ξηροφώτο, καθώς ήταν η πρώτη στη Σούπερ Λιγκ στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Και αυτή η νίκη έφερε την υπογραφή του. Κοουτσάρισε άψογα την ομάδα, με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και χωρίς αρκετά από τα… βαριά χαρτιά στη διάθεσή του (Μουνίθ, Γκαραβέλη, Δημόπουλο, Γέντρισεκ).
Όσο παθιασμένος είναι μέσα στο παιχνίδι, τόσο χαμηλών τόνων είναι έξω από το γήπεδο. Κοιτάζει καθημερινά να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές και να βελτιώνεται τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του. Το τρίπτυχο, δουλειά, θέληση και πάθος είναι αυτό που τον διακρίνει και προσπαθεί να το μεταδώσει και στους ποδοσφαιριστές του.
Έδειξε τα διαπιστευτήριά του αρχικά στον Πύρασο για δύο χρονιές, στη Νίκη Βόλου ενάμιση χρόνο, με τους «κυανόλευκους» να παρουσιάζουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, ενώ κάθισε και στον πάγκο του ΑΟ Σελλάνων την περίοδο 2018-19. Φέτος ξεκίνησε, ως προπονητής στην ομάδα Κ19 του Βόλου, στη συνέχεια ήταν βοηθός του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στην πρώτη ομάδα, για να διαδεχθεί τον Ισπανό τεχνικό στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των «κυανέρυρθρων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις