“Παράγοντας της ΑΕΚ, και όχι ο διαιτητής, ανακάλυψε το θέμα με τα δελτία των παικτών του ΠΑΟΚ”

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας, Σταύρος Mάνταλος υποστήριξε ότι η το θέμα με τις μη θεωρημένες καταστάσεις υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τις μη θεωρημένες καταστάσεις υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ: Οι καταστάσεις υγείας και τα δελτία προσκομίζονται στον παρατηρητή αγώνα και μόνο σε περίπτωση ένσταση πηγαίνουν στα χέρι του διαιτητή. Δεν έκανε την ανακάλυψη ο Διαμαντόπουλος. Ενέργησε μετά από παράγοντα της ΑΕΚ, που κάποιοι ψίθυροι ήρθαν στ’ αυτιά του. Ο διαιτητής έκανε ότι προβλέπει ο ΚΑΠ μετά από εντολή της ΑΕΚ. Γι’ αυτό θεωρώ ότι δεν ευθύνονται οι διαιτητές στους προηγούμενους αγώνες του ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που ο διαιτητής ενεργούσε διαφορετικά θα μπορούσαμε να μιλάμε για τιμωρία του διαιτητή.

Για τους ξένους διαιτητών στις εγχώριες διοργανώσεις: Η έλευση ξένων βοηθάει μόνο στον κατευνασμό των διαμαρτυριών. Οι έλληνες διαιτητές χάνουν το κίνητρο να παίξουν ένα ντέρμπι. Όταν ορίστηκα στο πρώτο μου ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2, είχα μεγάλη και χαρά προσμονή.

Για την αποπομπή του από τους πίνακες διαιτησίας του 2018: Αποφασίστηκε να έρθουν νέοι διαιτητές που να μην έχουν απασχολήσει τόσο πολύ τον Τύπο και τις ομάδες. Έφυγα γεμάτος εμπειρίες.