Μπέος: “Κάντε τον τελικό σε μια αλάνα”

Για όλους και για όλα μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Αχιλλέας Μπέος με αφορμή και την παρουσία του ΠΑΟΚ για την καλοκαιρινή του προετοιμασία στο Πήλιο.

Ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την αποχώρηση του Χρήστου Πανόπουλου και για τον… κίνδυνο που διατρέχει ο ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Εφέσεων.
Αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Βόλου στον FOCUS 103,6 :
Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Πήλιο: «Όλες οι ομάδες οι ελληνικές λόγω ιού δεν θα πάνε εξωτερικό, οπότε το Πήλιο είναι από τους προορισμούς. Ο Ατρόμητος θα είναι εκει, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε αλλά από ότι έχω πληροφορηθεί 3-4 ομάδες της Α’ Εθνικής και αρκετές της Β’ θα είναι στο Πήλιο. Μεγάλη μου χαρά γιατί δημιουργείται στην περιοχή αθλητικός τουρισμός.
Το φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Βόλο θα γίνει στο Πανθεσσαλικό, έτσι έχω μάθει. Εμένα με ευχαριστεί ιδιαίτερα αυτή η παρουσία των ομάδων, γιατί ως δήμαρχος θα δούμε τα μαγαζιά να έχουν μεγαλύτερο τζίρο και είναι όφελος για όλη την περιοχή. Αν το εγχείρημα το φετινό πετύχει, ίσως δοθεί η δυνατότητα να επανεξετάσουμε ως δημοτική αρχή για να φτιάξουμε δυο γήπεδα και να φιλοξενήσουμε περισσότερες ομάδες. Καλύτερα να μένουν τα λεφτά στην πατρίδα μας, δεν χρειάζεται να πηγαίνουν οι ομάδες σε Πολωνίες και Αυστρίες!”.
Για την αποχώρηση του Πανόπουλου: «Προσωπικά το γνώρισα εδώ και καιρό, γιατί έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Χρήστο τον Πανόπουλο. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δεν το ξέρω; Με όσα βλέπουμε; Για το κατάντημα του ποδοσφαίρου υπάρχουν υπεύθυνοι. Ήμουν έτοιμος να βγάλει μια ανακοίνωση, μετά τα όσα έγιναν χθες, αλλά λόγω ότι έβγαλε ανακοίνωση Ολυμπιακός δεν ήθελα να ταυτιστούν οι ανακοινώσεις μας. Αν έχουν λίγη τσίπα ή ευθιξία, θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί όλοι οι σύμβουλοι της ΕΠΟ με πρώτο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Όταν μια ομοσπονδία διοργανώνει το Κύπελλο και η μοίρα το έφερε έτσι που ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο και δεν μπορεί να το διεξάγει, τότε πρόκειται για ντροπή! Μιλάμε για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών! Ποια αστυνομία, ποια περιφέρεια; Κάντε το σε μια αλάνα, αφού είναι κεκλεισμένων των θυρών! Αφού δεν υπάρχει κόσμος, ποιο είναι το πρόβλημα σας; Ο Ολυμπιακός βέβαια έκανε παρεμβάσεις στην αστυνομία και στην περιφέρεια, αλλά όλα αυτά ποιος τα επιτρέπει;
Ακραίες συμπεριφορές και καταστάσεις αυτά με τις απειλές όμως. Εδώ και καιρό υπάρχει μια επίθεση από την μεριά του Ολυμπιακού, που δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή όχι, όμως ξεφτιλίζει όλο το συμβούλιο της ΕΠΟ εκ των πραγμάτων και βάσει του αθλητικού νόμου, πρέπει να τιμωρηθεί για δυσφήμηση του αθλήματος. Δεν κινείται φύλλο όμως…
Δεν είναι ευθύνη Αυγενάκη, εδώ είναι οι αρχές του ποδοσφαίρου υπεύθυνες. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει Επιτροπή Εφέσεων ακόμα;
Για την Επιτροπή Εφέσεων : “Δυστυχώς έχουν βγει όσα λέω, αλλά να δοθεί η ευκαιρία το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ να εξετάσει αυτό που θα πω. Δεν ξέρω πότε θα συγκροτηθεί η Επιτροπή και πότε θα γίνει η δίκη. Αν και εφόσον δεν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, βάλε μια παύλα, μια τελεία, μια… υποσημείωση, και μακάρι να κάνω λάθος αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να αρχίσει ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών και την νέα σεζόν! Αυτά τα έχει σκεφτεί ο ΠΑΟΚ; Σε ένα δικαστήριο μπορείς να βγεις αθώος, μπορεί και ένοχος; Μην νομίζετε ότι οι νέοι εφέτες θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν. Η λίστα που θα πάει στην Εφέσεων, πρέπει να επιλεγεί από ανθρώπους που σέβονται την δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές με ακεραιότητα, αλλά ποιος θα το ελέγξει αυτό το θέμα; Δεν νομίζω…
Έχει την δυνατότητα να βρεθούν αυτοί οι τρεις εφέτες και να δικάσει την υπόθεση και άμεσα. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, άρα λοιπόν μιλάμε για ξεκάθαρα πράγματα αφού τηρήθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός το πήρε δίκαια στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα ο ΠΑΟΚ αν δεν είχε την αφαίρεση σίγουρα θα ήταν διαφορετικός και… έχασε την μπάλα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε κάποια παιχνίδια”.
Για την απουσία του Ιβάν Σαββίδη : “Στο κομμάτι αυτό θεωρώ ότι ο κ. Σαββίδης είναι το Α και Ω για τον ΠΑΟΚ. Είναι ο χρηματοδότης και έχει επιλέξει συγκεκριμένους παράγοντες να ασκούν διοίκηση στην ομάδα. Εδώ πέρα, όπως πέρσι και πρόπερσι αυτοί που επέλεξε τα κατάφεραν, μπορεί και τώρα να καταφέρουν παρά τα όσα έγιναν. Μπορούν να τα αλλάξουν όλα και να τον προετοιμάσουν τον ΠΑΟΚ για να είναι αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια Σαββίδη τα έχει λάβει υπόψη της και θα δρομολογήσει όλες τις εξελίξεις. Όταν αυτά τα λάθη τα πληρώνεις με κάθε τίμημα, είτε είναι ηθικό, είτε υλικό, είτε βαθμολογικό το σημαντικό είναι μέσα από τα λάθη να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερα. Εύχομαι οι διοικούντες του ΠΑΟΚ και η οικογένεια Σαββίδη μέσα από τα όσα έγιναν φέτος, να έμαθαν και να αποφύγουν τα λάθη.”.
Για το θέμα τις κάρτες υγείας: «Όταν το πήραν χαμπάρι ότι έγινε από τον 4ο διαιτητή και ειδοποίησαν τον Σαραϊδάρη ή όποιον άλλον… θα μπορούσε να το γλιτώσει ο ΠΑΟΚ. Να πει ο ΠΑΟΚ να σταλεί μέσω μέιλ μια άλλη λίστα και μέσα σε 3-4 λεπτά θα λυνόταν το θέμα. Ο γιατρός και οι άλλοι που πληρώνονται καλά, θα μπορούσε να βάλει μια υπογραφή, κάθε γιατρός έχει σφραγίδα μαζί, οπότε θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να τον είχε αποφύγει. Δηλαδή αυτά δεν γίνονται… βάλε μια σφραγίδα ρε γιατρέ στα δελτία να τελειώνουμε!».
Για το νέο πρωτάθλημα : “Το σημαντικό είναι να παιχτεί το πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο. Αν γίνει αυτό, δεν ξέρεις πως και που μπορεί να κριθεί. Να χαρούμε ένα πιο ποιοτικό και πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και το έχουμε ανάγκη αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν κάποιες κινήσεις από την Λίγκα και την ΕΠΟ που θα βελτιώσουν το άθλημα σε όλα τα επίπεδα και το σημαντικότερο να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Είναι αδιανόητο να είναι ανοιχτή η εστίαση, τα θέατρα και τα κέντρα διασκέδασης να είναι με κόσμο και τα γήπεδα να είναι κλειστά. Είναι κάτι τρελό!
Μπορεί να πει η Λίγκα ότι θα εκδίδεις το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου. Δεν γίνεται να μην έχει το ποδόσφαιρο θεατές, ενώ τα μαγαζιά να είναι όλα γεμάτα. Ελπίζω ότι θα ενδιαφερθούν στην κυβέρνηση για το καλό του ποδοσφαίρου και να δούμε κόσμο στα γήπεδα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις